Annonce
Østjylland

Masser af musik i Mols Bjerge: Kammermusikfestival klør på trods corona-forhindringer

På trods af corona-forhindringer afholdes også i år den traditionsrige kammermusikfestival 'I Djurs og Mols'. Der er programsatte koncerter 25.-28. juli, men publikum kan også møde små pop-up koncerter i det syddjurske sommerland, blandt andet ved Sletterhage Fyr. PR-foto: I Djurs og Mols
Godt nok er kammermusikfestivalen 'I Djurs og Mols' oprindelige, internationale program udskudt et år på grund af coronavirus, med der kommer stadig til at klinge klassisk musik i Syddjurs i dagene 25.-28. juli.

EBELTOFT: 2020 har været fuld af store sten og bump på vejen for festivalarrangørerne.

Også i Syddjurs, hvor kammermusikfestivalen I Djurs og Mols inden corona havde arbejdet på et stort og ambitiøst program med 17 koncerter og besøg fra internationale kunstnere.

- Det har været meget anderledes, end det plejer, fortæller arrangør Maj Kullberg.

Annonce

- Vi måtte tænke hurtigt og sadle om, så vi kan som alternativ præsentere et program med danske topkunstnere. Mange af dem er jo heldigvis også hjemme på grund af corona. De har været meget interesserede i at komme ud at spille. De savner at komme ud og møde publikum. Vi har også fået mange henvendelser fra publikum, der håbede, at vi ville afholde noget, fortæller hun.

Det internationale program, der skulle have været festivalens 10., er udskudt til næste år, da det for mange internationale solisters vedkommende ikke har været muligt at rejse hertil.

Er du dus med himlens fugle

'I Djurs og Mols' begynder lørdag 25. juli klokken 17 i koncertsalen på Sølballegaard, hvor strygere fra Det Kgl. Kapel, Ensemble Midt-Vest, DR Symfoniorkestret og Malmø Operaorkester mødes til "Sommerkoncert med Mozart". Koncerten er udsolgt.


Vi måtte tænke hurtigt og sadle om, så vi kan som alternativ præsentere et program med danske topkunstnere.

Maj Kullberg, arrangør af kammermusikfestivalen I Djurs og Mols


Søndag 26. juli klokken 14 fortsætter programmet med syng-med-koncerten ”Er du dus med himlens fugle”, hvor kongelig operasanger Simon Duus, strygeorkester og korleder Erling Kullberg lægger op til fællessang ved Tremosegård.

- Fællessang er blevet meget stort under coronatiden, derfor synes vi det kunne være sjovt at bygge videre på nogle af de gode ting, der er kommet ud af det. Med operasanger og strygeorkester får årets 'syng-med-koncert' lige en tand ekstra, og den kan vi mærke, der er stor interesse for, siger Maj Kullberg.

Kongelig operasanger Simon Duus inviterer sammen med strygeorkester og korleder Erling Kullberg til fællessang ved Tremosegård i Mols Bjerge under kammermusikfestivalen I Djurs og Mols. Arkivfoto: Frederik Nordhagen/Ritzau Scanpix

Simon Duus guider publikum igennem eftermiddagen med stemmetræning, opvarmning, fællessange og et par solonumre i dødishullet i Mols Bjerge. Arrangementet har gratis adgang for børn under 18.

I Djurs og Mols

I Djurs og Mols er en international kammermusikfestival i og omkring Nationalpark Mols Bjerge

Festivalen er en årligt tilbagevendende begivenhed og har siden starten i 2011 hurtigt opnået anerkendelse både nationalt og internationalt.

Festivalens koncerter er blevet radiotransmitteret til mange millioner lyttere i hele Europa og bliver også i år sendt på DR P2.

Festivalen har i år begrænset billetsalg og lever op til myndighedernes Covid-19 forholdsregler.

Billetter via: www.go-syddjurs.dk

Senere samme dag er der duokoncert med de prisvindende musikere Jakob Bangsø, guitar, og Jakob Kullberg, cello. Det er klokken 19.30 i Dråby Kirke.

Annonce

Sendes på P2

I Djurs og Mols har fundet sted siden 2011 og har hurtigt opnået anerkendelse både nationalt og internationalt. Festivalens koncerter er blevet radiotransmitteret til mange millioner lyttere i hele Europa, og også i år er der mulighed for at høre med i radioen.

Den smukke Dråby Kirke kommer i spil som koncertsted under I Djurs og Mols kammermusikfestival, hvor publikum kan høre Jakob Bangsø og Jakob Kullberg. Her er det Kroger Kvartetten ved en tidligere festival. PR-foto: I Djurs og Mols

Den store kammerkoncert mandag 27. juli klokken 19.30 i Ebeltoft Kirke sendes også på DR P2.

Publikum kan lytte til sopran Kari Postma, Christian Westergaard, klaver og Kroger Kvartetten med udvidet strygerbesætning som består af Juliane von Hanh og Jonathan Slaatto på cello og Pernille Rømer på kontrabas.

Under hele festivalen vil der være små, gratis pop-up koncerter rundt omkring i lokalområdet.

- Det er en måde at få musikken ud på. Mange er ude i sommerlandet i år, så vi synes, vi skylder stedet og vores publikum at vise, at musikken stadig er her. Der vil blandt andet være en violinist ved Sletterhage Fyr samt en cellist og guitarist i Maltgården. På den måde sætter vi lokaliteterne i spil og viser, hvad Syddjurs kan med musik på, siger Maj Kullberg.

Årets kammermusikfestival slutter tirsdag 28. juli, hvor Bjarke Mogensen, accordeon, og Andreas Brantelid, cello, giver en duokoncert klokken 19.30 i Ebeltoft Kirke. Der er kun få billetter tilbage. Går man forgæves sendes også denne koncert på P2.

- Vi lægger også nogle interviews og klip fra koncertoptagelserne ud på hjemmesiden, så publikum kan komme lidt med bag om festivalen, siger Maj Kullberg og fortsætter:

- Vi var virkelig nervøse tilbage i april, men nu ser det ud til, at det hele ender godt, så musikken også kommer ud i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Giver guldrusen vinger mod midtjyske mesterskabsbejlere?

Annonce