Annonce
Randers

Masser af store huller i vejene: Løsning har lange udsigter

Tjærbyvej. Foto: Annelene Petersen

Ingeniør Kjeld Kristensen fra Randers Kommune ved godt, at vejene i Randers er slemt hullede efter vinteren. "Og vi har forsøgt at få flere penge til reparationer, men uden held," siger han

RANDERS: Toldbodgade, Tjærbyvej og mange andre veje i Randers Kommune byder for øjeblikket trafikanter på usædvanligt store udfordringer: Vintervejret - hvor mildt det end har føltes - har betydet, at vejene for øjeblikket ligger med usædvanligt mange og usædvanligt store huller.

- Vi ved det godt. Og vi arbejder på at få udbedret skaderne, siger ingenør Kjeld Kristensen ved Veje og trafik i Randers Kommune.

Opgaven er dog ikke helt enkel.

Annonce

Vi ved det godt. Og vi arbejder på at få udbedret skaderne, siger ingeniør Kjeld Kristensen, Veje og Trafik i Randers Kommune

Tjærbyvej. Foto: Annelene Petersen

Mangler penge og asfalt

- For det første mangler vi penge til reparationer. Vi har forsøgt at få bedre råd til arbejdet - men uden at det er lykkedes.. Det er lidt mere besværligt at skaffe den nødvendige asfalt end ellers, fordi nogle asfaltfabrikker holder vinterlukket. Og så bider det os i haserne nu, at vi også tidligere år har været nødt til at spare på vedligeholdelsen af vejene i Randers, siger han.

At den ellers så milde vinter alligevel skaber problemer for asfaltbelægningerne i Randers skyldes de store mængder vand, der i mange måneder har ligget på vejene.

- De huller, der er i forvejen, bliver fyldt med vand, og når der bliver ved med at komme mere vand ovenfra, bliver de aldrig helt tørre. Når temperaturen så bevæger sig omkring frysepunktet, vil især de blødere dele i vejen løsne sig. Og så får vi de voksende huller.

Det er da heller ikke kun Randers, der lige slås med hullede veje.

- Vi taler med andre kommuner, der oplever præcis det samme, siger Kjeld kristensen.

Randers Kommune har siden i torsdags sat et ekstra asfalt-hold ind, for at få lappet vejene - sammen med et par ekstra mand til at bistå asfaltarbejdet.

Fredensgade. Foto: Annelene Petersen

Udsatte cyklister

De hullede veje betyder, at alle trafikanter risikerer at komme ud på en slingretur ad vejene i kommunen. Noget, der især kan være farligt for de mest sårbare trafikanter som cyklisterne.

- Det er et problem hvert år på denne tid. Men min fornemmelse er, at de er værre i år, end det plejer at være, siger Jens Peter Hansen, der er formand for Dansk Cyklistforbund i Randers.

- Især når det er mørkt, kan der opstå farlige situationer. Kommer du på cykel og møder bil med lys, vil du ikke altid kunne se et stort hul i vejen lige foran dig. Og kører du så oven i købet på en vej, du ikke kender i forvejen, er der stor risiko for, at du vælter, siger han.

Jens Peter Hansen har dog - heldigvis - ikke hørt om cyklister, der er kommet alvorligt til skade på kommunens hullede veje.

Mariagervej. Foto: Annelene Petersen
Søren Møllers Gade. Foto: Annelene Petersen
Toldbodgade. Foto: Annelene Petersen
Gl. Hobrovej. Foto: Annelene Petersen
Tjærbyvej. Foto: Annelene Petersen
Tjærbyvej. Foto: Annelene Petersen
Mariagervej. Foto: Annelene Petersen
Vestergade. Foto: Annelene Petersen
Tjærbyvej. Foto: Annelene Petersen
Tjærbyvej. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce