Randers: Har man hang til sushi og bowls, gammeldags desserter og gourmet-burgere, ser det ud til, at man til september går forgæves, hvis man vil stille dén sult på Randers Street Food.
De tre madboder Mo’Rice, Morfars Is og Desserter og Hungry Dane Burgers har alle tre opsagt deres lejemål på Mokajen med udgangen af august.
Ejer af Mo’Rice, Mo Lykke Karim, meldte tirsdag aften ud på Facebook, at han har opsagt lejemålet med Randers Street Food, fordi ”ejerne af Streetfood vil meget gerne selv styre alle boderne, og det ønsker vi ikke at stå i vejen for”.
Han uddyber over for Amtsavisen, at han forlader Mokajen, fordi ejernes ønsker dermed fordriver den idé og tiltrækning til stedet, som fangede hans interesse i første omgang.
- De vil gerne eje det hele selv. Det er jo fair nok. Det, jeg synes, der var fedt ved at komme herned, var, at vi var mange selvstændige, siger han.
Derfor er Mo Lykke Karim nu på jagt efter nye lokaler i byen, for han vil gerne beholde Mo’Rice og konceptet i Randers – bare ikke på Randers Street Food.
- Der er jo ikke nogen passionerede i de forskellige boder længere. Det er jo én, der ejer alle boderne. Jeg kan ikke se, hvad charmen er i det på en streetfood, siger han og fortsætter:
- Hvis I er en gruppe på 10 kollegaer, der skal ud at spise, så tager man på en Street Food, fordi man ved, at der er tre gode boder for eksempel, men når to af boderne bliver skiftet ud fra high-end til bare noget friture, så er det svært at overbevise folk om at tage på Randers Street Food og ikke bare på Flammen eller en café i midtbyen. Hver bod skal kunne tiltrække nogen forskellige smagsløg, og det forsvinder lidt, når det er den samme ejer, der vil have alle boderne, siger han.
Og Mo’Rice er ikke alene om at søge nye græsgange væk fra Mokajen og Randers Street Food. Ejeren af Morfars Is og Desserter bekræfter også ved Amtsavisens henvendelse, at hun har opsagt sit lejemål.
- Vi stopper ved udgangen af august, siger hun og ønsker ikke at uddybe beslutningen for nuværende.
Ligeledes er gourmet-burger-boden Hungry Dane også færdig i Randers Street Food, når august rinder ud, men det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra ejer Peter Stagetorn Kolos.
Conefusion står dermed tilbage som eneste selvstændige madbod i Mokajen på nuværende tidspunkt.
Ser frem til konkurrencen
Nicolai Øksenholt Michaelsen, der er medejer af Randers Street Food, afviser, at der er tale om et ønske fra ejerkredsens side om at overtage madboderne selv.
- Nej, det vi har sagt, er, at hvis der er nogle, der falder fra, så vil vi ind og overtage, fordi vi vil have nogle nye madboder hernede, men dem, der var der, de var mere end velkomne til at blive dernede, siger han.
Han kan på nuværende tidspunkt ikke komme mere ind på, hvem der skal overtage madboderne, der står tomme fra september, eller om det er ejerne, der kommer til at drive dem.
- Vi har da en idé, men det er noget, vi først vil sige, når vi kommer dertil. Du kan være sikker på, de ikke kommer til at stå tomme, siger han.
Så det bliver jer, der styrer dem?
- Det ved jeg ikke endnu. Der er lang tid til 1. september. Lige nu koncentrerer vi os bare om at få skudt stedet godt i gang efter en lang, hård nedlukning. Hvis der er nogen, der har nogle spændende koncepter, eller vi ikke har lyst til at løfte opgaven, så er vi bestemt åbne for, at der kan komme folk udefra.
Så du kan ikke sige nu, om I overtager dem, der står ledige til september?
- Nej, det ved jeg ikke. Det kan være, der kommer folk med drive og et godt koncept, så kigger vi selvfølgelig på det.
Han ser frem til konkurrencen, hvis nogle af de nu stoppende madboder vælger at finde nye steder i byen til at videreføre deres madkoncepter.
- Vi ønsker dem held og lykke fremadrettet og kan se, at der er nogle, der måske skal i gang andre steder, og det er kun fedt. Der er nogle gode koncepter, og det er godt for byen. Vi ser ikke flere spisesteder i byen som konkurrence eller negativt. Tværtimod. Det lærer bare randrusianerne, at man skal spise ude noget mere, og at der er et stort overflødighedshorn at vælge imellem, så du ikke kun får pizza hver søndag, siger han.
Udsagnet om, at der kun skulle være frituremad tilbage på Street Food, stiller han sig uforstående over for.
- Hvis man hentyder til Bucket, så er det fuldstændig rigtigt, at det er friturestegt kylling. Det er selvfølgelig sådan, det er. Jeg ser ikke friture i hverken Folkekøkkenet eller Øst, så den har jeg svært ved at genkende. Med et friture-koncept som Bucket, det er klart, så er alt friture derinde.
Ejeren af madboden Gourmet Pita trak sig ud af streetfood-samarbejdet tidligere på året. Læs her om det, han kalder ubehagelige oplevelser med ledelsen og hans begrundelse for at afslutte samarbejdet.