Annonce
Østjylland

Massiv protest mod spareplan: Ansatte laver menneskekæde om presset hospital i Skejby

JFMNORMAL - AUH Skejby Sygehus Foto: Axel Schütt
Medarbejdere på Aarhus Universitetshospital fortsætter heftige protester mod besparelser. Tirsdag i næste uge skal en menneskekæde omkranse hele det enorme hospital.
Annonce

AARHUS: En menneskekæde rundt om Aarhus Universitetshospital.

Sådan vil de ansatte på hospitalet i Skejby udtrykke en dyb bekymring for en spareplan med reduktioner for 150 millioner kroner i 2019.

Menneskekæden skal dannes tirsdag 28. maj kl. 16.00, og alle med lyst til at støtte personalet kan være med.

- Alle medarbejder er påvirkede og meget bekymrede på grund af de planlagte besparelser. Besparelser er ikke resultat af dårlig drift eller manglende effektivitet. Det er udelukkende meromkostininger i forbindelse med nybyggeriet og flytning, som ikke var regnet ind fra starten, som nu skal spares i driften, vurderer Paul von Weitzel-Mudersbach, overlæge og talsmand for hospitalets ansatte i forbindelse med protestaktionen.

Hvis besparelserne gennemføres vil det få katastrofale konsekvenser for vores patienter, uddannelse af fremtidens sundhedspersonale og arbejdsmiljøet. Når spareplanerne gennemføres skal AUH skille sig af med op til 15 procent af personalet, med yderligere personalflugt til følge.

Paul von Weitzel-Mudersbach, talsmand for ansatte

Annonce

Store protester

I løbet af de seneste uger har talrige medarbejdere og faggrupper udtrykt voldsomme bekymringer over udsigten til massive beskæringer.

Onsdag besluttede politikerne i Region Midtjylland af reducere sparekravet i 2019 fra 325 til 150 millioner kroner.

Men det overordnede sparekrav eksisterer stadig. Det er blot smurt ud over flere år.

- I sidste ende skal der stadig spares 425 millioner kroner, og vi vil stadig oplever de katastrofale konsekvenser for vores patienter, uddannelse af fremtidens sundhedspersonale og arbejdsmiljøet. Det kommer ikke til at gøre så ondt nu og her. Men smerten bliver blot fordelt over flere år, vurderer Paul von Weitzel-Mudersbach.

Ved begivenheden 28. maj vil flere tusind ansatte vil tage hinanden i hånden.

- Vi vil vise landet med to minutters tavshed og med sang, at vi ikke opgiver håbet om, at vi også i fremtiden kan tilbyde den bedste viden og den bedste behandling til vores patienter, forklarer Paul von Weitzel-Mudersbach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce