x
Annonce
Norddjurs

Massive aflysninger koster millioner: Ørsted Telte mærker corona-konsekvenserne

Direktør Keld Sørensen fra Ørsted Telte betegner situtionen som katastrofal, men han frygter ikke en lukning af firmaet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Ørsted Telte er et af de steder, man for alvor mærker coronakrisen, fordi aflyste arrangementer i massevis betyder store tab for virksomheden. – Det kommer til at koste os et millionbeløb, siger direktør Keld Sørensen.

Ørsted: - Det er helt katastrofalt.

Keld Sørensen, der er indehaver af Ørsted Telte, lægger ikke fingre imellem, når han skal beskrive situationen for virksomheden, der lever af at udleje telte til store arrangementer i erhvervs- eller foreningsøjemed.

Firmaet er leverandør af telte til de fleste festivaler i Danmark, til forskellige events som Classic Race Aarhus og Landbrugsmessen på Gammel Estrup og til store begivenheder som Folkemødet på Bornholm og optagelserne til programmet Den Store Bagedyst.

På grund af forbud mod at samles i større forsamlinger, der først hed plus 1000 mennesker og nu plus 100, er forretningen stort set gået i stå.

- Alt, det, vi skulle lave, er aflyst, siger direktøren.

Firmaet leverer blandt andet telte til Messecenter Herning og skulle også have leveret telte til en stor spejderlejr i FDF-regi i Julsø i april, hvor firmaet skulle have leveret store telte, der skulle bruges som spisesal og til at holde arrangementer i.

Annonce
Ørsted Telte leverer telte til stort set alle store arrangementer i Danmark, herunder de fleste festivaler. Firmaet skal også levere til EM i fodbold, hvis ikke det aflyses, som der tales om. Arkivfoto: Annelene Petersen

EM i fare

Dertil kommer alle de arrangementer, som ligger frem mod sommer, og som endnu er i en afklaringsfase.

- Alle de store ting i maj og juni bliver der snakket om, og der er meget store arrangementer hen i sæsonen, som jeg ikke kan nævne, som er i fare for at blive aflyst, siger Keld Sørensen.

Et af arrangementerne, som der allerede nu tales om, er EM i fodbold, der blandt andet spilles i København.

Her skal Ørsted Telte levere store event-telte, som blandt andet skal bruges til barer og restauranter under slutrunden.

I 12. time

Skal Keld Sørensen nævne en positiv ting ved situationen, så er det, at den falder i marts. Her er der endnu ikke højsæson i firmaet, og de cirka 30 medarbejdere bruger tiden på firmaets egen fabrik, hvor der produceres de speciallavede telte.

Højsæsonen løber fra midt april til udgangen af september, og dér beskæftiger firmaet i omegnen af 80 medarbejdere.

- Havde vi skrevet 1. maj, så havde det været en endnu større katastrofe. Det er i 12. time, så vi håber bare, at det bliver overstået i en fart, siger direktøren.

Sender folk hjem

Selv om det endnu ikke er højsæson, så er situationen i firmaet, at man er begyndt at sende medarbejdere hjem.

- Vi har sendt tre-fire stykker hjem, og vi er startet med dem, hvor de enten selv eller deres pårørende ikke skal udsættes for smittefare, siger Keld Sørensen.

Han fortæller, at der stadig er nok at lave på fabrikken, men at det er et spørgsmål om tid.

- Kommer vi længere frem, så tør jeg slet ikke tænke på, hvad der kommer til at ske, siger han og peger på, at der kun er ét håndtag, som firmaet kan skrue på.

- Vi skal være skarpe på, hvordan vi agerer, men vi kan kun skære på lønningerne, siger han.

Mister millioner

Keld Sørensen hilser Folketingets hjælpepakke, som indeholder blandt andet garantiordninger og mulighed for at sætte folk ned i tid, velkommen.

- Vi kan bruge af det hele, så det tager vi imod med glæde, siger han.

Han har ikke overblik over, hvad coronaudbruddet kommer til at koste firmaet, da det også er et spørgsmål om, hvor længe den nuværende situation varer ved, men det vil komme til at få stor betydning.

- Firmaet er heldigvis rimeligt velpolstret, men det kommer til at koste os. Hvis det er slut om fire uger, så er vores tab begrænset, men der bliver tale om et millionbeløb, siger Keld Sørensen, der dog ikke er bange for, at firmaet må lukke.

- Jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at det fortsætter så længe, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce