Annonce
Randers

MC-veteraner fik serveret mormors æblekage

Med 200 motorcykler og 230 deltagere i Skagenløbet foruden 300 besøgende var der fredag eftermiddag nok at se på og tale om på Purhus Kro, hvor der i to timer blev gjort holdt. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Deltagerne i Skagenløbet holdt fredag eftermiddag kaffepause på Purhus Kro i Fårup, inden turen gik videre mod endestationen i toppen af Danmark.

Annonce

Fårup: De omkring 200 deltagere i årets udgave af Skagenløbet gjorde fredag eftermiddag holdt på Purhus Kro i Fårup, hvor deltagerne i orienteringsløbet for veteranmotorcykler blev trakteret med kaffe og lidt til ganen.

- De har fået mormors æblekage, og der har været en helt fantastisk stemning. Det er jo mennesker, der virkelig går op i det, siger Henrik Jensen, der sammen med Bettina Larsen ejer Purhus Kro.

Ruten undervejs i Skagenløbet skifter lidt fra år til år, og senest kom deltagerne forbi Purhus Kro tilbage i 2010.

Tre af medlemmerne hos Danmarks Veteran Motorcykleklub fik rig mulighed for at kaste beundrende blikke på maskinerne foran Purhus Kro. Fra venstre er det Villy Hansen, Hans Elsborg og Lindal Frederiksen. Hans Elsborg har 20 motorcykler, men ingen af dem er i den alderskategori, som er et krav for at være med i Skagenløbet, hvor den nyeste motorcykel har 84 år på bagen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Levende museum

Starten gik torsdag morgen i Brøndby, og motorcyklisterne ankommer efter planen til endestationen Skagen lørdag eftermiddag.

I Fårup fik de omkring 300 mennesker, som var ude for at se nærmere på veteranmotorcyklerne ved Purhus Kro, en oplevelse af de større og faldt let i snak med de entusiastiske ejere.

- Det er jo en form for levende museum, der kører på vejen, siger Jette Søndergaard, der er sportslig leder hos arrangøren Danmarks Veteran Motorcykleklub og bosat i Hobro.

Opholdet i Fårup blev gjort i høj sol, hvilket ifølge hende kun var med til at tilføre yderligere godt humør til fredagens strabadser.

- Men der er altid en god stemning, og det vigtigste for vores medlemmer er, at de får mulighed for at lufte deres gamle maskiner. Nogle står og skruer på deres maskiner undervejs, og der bliver virkelig arbejdet for at holde materiellet kørende, understreger Jette Søndergaard.

Alle cykler i løbet er minimum 84 år gamle, og derfor er nogle af klubbens ældste medlemmer faktisk ældre end de nyeste motorcykler, fortæller sportslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Randers FC-exit for Rømer? Hovedpersonen kommenterer på rygtet her

Randers

Nye vaccinationssteder granskes: Bliver det Grenaa, Stevnstrup eller...

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce