Annonce
Randers FC

Med fysioterapeuten på træningslejr: Vi er nærmest på hele tiden

32-årige Jonas Jensen er for tredje gang med Randers FC på træningslejr som fysioterapeut. Han har både opgaver på træningsbanen, men i høj grad også tilbage på hotellet. Foto: Christian Nordholt
Fysioterapeuten Jonas Jensen er en del af Randers FC's hold bag holdet, som sørger for, at spillerne er fysisk klar til at præstere. Den opgave går ud over fysioterapeutens egen fritid på træningslejren.

Belek: Ser man bort fra Simon Graves og Kasper Høghs værelse, som er blevet omdannet til en form for klublokale, er der et værelse på Alva Donna Hotel i Belek, hvor der hele tiden er aktivitet: behandlingsrummet.

Truppens to medrejsende fysioterapeuter har praktisk talt omdannet værelse 2402 til en klinik. Med to brikse, lægeudstyr, tape i metermål, massagepistoler, recoveryboots og meget andet udstyr.

- De helt store apparater har vi ikke med, men ellers kan vi klare det meste hernede, fortæller Jonas Jensen, der er i gang med sin femte sæson som fysioterapeut i Randers FC.

Det er tredje gang, at han er med på træningslejr, og selvom arbejdsopgaverne ikke adskiller sig synderligt fra hverdagen på Viborgvej, er der alligevel en væsentlig forskel.

- Derhjemme er der også timer før og efter træningspassene, hvor vi står til rådighed. Forskellen her er bare, at vi også står til rådighed om aftenen. Så på sådan en træningslejr er man nærmest på hele tiden. Når de andre sidder og spiller kort, står vi og behandler, siger Jonas Jensen.

Annonce
Det er særligt før og efter kampene, at fysioterapeuterne i Randers FC kommer på arbejde, men på træningslejren kan spillerne også booke massage om aftenen, så der er nok at se til. Foto: Martin Termansen

Styr på ambulancen

Bookingsystemet er simpelt. Trænger man som spiller til en tur på briksen, skriver man sig bare på den seddel, der hænger på døren.

Den løsning brugte anfører Erik Marxen den anden dag, da han trængte til en "guldvask", som er den helt store massagebehandling.

- Normalt holder vi os til én muskelgruppe og arbejder ud fra den, men hernede får kaptajnen lige lidt ekstra, griner Jonas Jensen og fortsætter.

- Det er som regel dem, der har brug for noget massage, som booker via sedlen, men alle dem med nogle problemer, der kunne være relevante at behandle, hiver vi selv ind.

Men det er ikke kun i "klinikken", at fysioterapeuterne er på arbejde.

- Jeg gør spillerne klar til træning, står for den forebyggende træning og er med til at træningsdosere dem. Kort sagt forsøger jeg at sørge for, at de ikke blive skadet.

- Vi er også klar på træningsbanen, hvis der sker noget, og vi genoptræner dem, som nu er skadet. Inden turen har vi også fundet ud af, hvor det nærmeste hospital eller læge er, og hvordan vi kan få en ambulance ud, hvis der sker noget, forklarer Jonas Jensen, inden han tømmer sin kop kaffe og tager turen op på værelset for at gøre spillerne klar til dagens træningspas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce