Annonce
Randers FC

Medaljejagt, nyt pokaleventyr og europæisk kassekamp til februar: Så meget står på spil for Randers FC i efterårets sidste seks kampe

Vito Hammershøy-Mistrati og Alhaji Kamara har haft nok at juble over i 2021. Men de sidste seks kampe kommer til at afgøre, hvad holdet kan sigte frem mod i foråret 2022. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Efter landskampspausen venter efterårets sidste etape for Randers FC, hvor holdet - hvis alt flasker sig - kan sikre sig adgang til et vildt forår med fortsat deltagelse i tre turneringer. Få overblikket her.

Fodbold: Ingen klynk over kampprogrammet. Det har været en af overskrifterne fra cheftræner Thomas Thomasberg til sine spillere i dette efterår. Det handler om at nyde det faktum, at sportslig succes avler flere og større kampe.

Den filosofi har truppen i det store hele formået at leve op til. Men helt undgå udslag i præstationerne kan man dog ikke, når kampene er kommet som perler på en snor, siden Randers FC for fire måneder siden åbnede sæsonen med en udesejr på 2-0 over Vejle. Vi har set, at Randers FC i de seneste tre kampe mod FC Midtjylland, Jablonec og AaB har haft svært ved at holde niveauet over 90 minutter, og samme tendens gjorde sig gældende i hjemmekampen mod Brøndby forud for den seneste landskampspause.

Rotation eller ej. Det er såvel fysisk som mentalt sin sag at holde sig skarp til at spille to kampe om ugen igennem en lang periode, og måske er det også i det lys, at vi i de seneste par kampe har set målmand Patrik Carlgren lave nogle for ham ret så atypiske fejl.

Annonce

Men nu har Randers FC endnu en landskampspause til at lade op og gøre sig klar til dét, der bliver efterårets sidste etape med seks kampe. To i Superligaen, to i Conference League og to i pokalturneringen.

Vi har kigget på, hvad der skal for at sikre Randers FC videre succes i de tre turneringer.

Efterårets sidste kampe

Randers FC - Vejle (21/11)

Randers FC - Cluj (25/11)

Brøndby - Randers FC (28/11)

Randers FC - OB (5/12)

AZ Alkmaar - Randers FC (9/12)

OB - Randers FC (12/12)

1 Superligaen

Randers FC har længe lignet et hold på sikker kurs mod en plads i mesterskabsspillet. Det gør de sådan set stadig. Men det var en streg i regningen, at AGF i den seneste spillerunde slog FC Midtjylland. 

Det betyder, at afstanden fra Randers FC ned til aarhusianerne på syvendepladsen er reduceret til seks point. Havde topholdet levet op til forventningerne og slået AGF, ville afstanden have været ni point, og dermed ville Randers FC være meget tæt på at kunne kalde sig sikre på top 6. 

Kan Randers FC vinde hjemmekampen på søndag mod Vejle, ser det dog stadig rigtig godt ud. I samme spillerunde skal AGF nemlig en tur til Parken for at spille mod FC København, og dermed kan det altså blive en spillerunde, hvor Randers FC kan skabe fornyet afstand ned til AGF. 

Det bør dog også være målet for Randers FC at se, om holdet kan komme ind i mesterskabsspillet med chancen for en medalje. I det seneste mesterskabsspil var det kun en spinkel mulighed, men med en aktuel fjerdeplads er det bestemt noget, som klubben nu kan tillade sig at stræbe efter.  Randers FC ligger á point med AaB på tredjepladsen og et point foran Brøndby på femtepladsen. 

Derfor bliver det et nøgleopgør i efterårets sidste spillerunde, hvor Randers FC møder Brøndby  på udebane. Bare et enkelt point med hjem fra Vestegnen vil gøre, at Randers FC kan holde medaljedrømmene brandvarme frem mod foråret, der indledes med de sidste fem spillerunder i grundspillet. 

2 Conference League

Uafgjorte resultater i hjemmekampen mod stærke AZ Alkmaar og i udekampene mod CFR Cluj og FK Jablonec tændte for alvor håbet om, at Randers FC kunne spille sig videre fra gruppe D i Conference League. 

Men forhåbningerne fik et alvorligt skud for boven, da Randers FC i den seneste spillerunde spillede 2-2 hjemme mod FK Jablonec efter ellers at have været i front med 2-0. Det sender tjekkerne i pole position til gruppens andenplads. 

Situationen før de sidste spillerunder er, at AZ Alkmaar fører med 10 point foran Jablonec med fem og Randers FC med fire point. CFR Cluj ligger sidst med blot ét point. 

Det betyder i første omgang, at Randers FC skal sørge for at vinde den næste kamp på hjemmebane mod CFR Cluj. Det vil sende holdet tilbage på andenpladsen, hvis Jablonec samtidig sætter point til i hjemmekampen mod AZ Alkmaar. 

Det er dog ikke nødvendigvis nok. Randers FC slutter nemlig med en udekamp mod AZ Alkmaar, mens Jablonec skal til Rumænien. Randers FC kan håbe, at hollænderne er sikre på førstepladsen på det tidspunkt og derfor ikke tager kampen alt for seriøst. I hvert fald har de tre dage senere en vigtig kamp mod Ajax Amsterdam i den hjemlige liga. 

Risikoen er dog, at CFR Cluj heller ikke møder topmotiveret op til opgøret mod Jablonec, hvis rumænerne allerede har udspillet deres rolle i puljen. 

Slutter Randers FC på andenpladsen, er de endnu ikke sikre på en plads i ottendedelsfinalerne. Som toer i gruppen skal man først spille to playoffkampe til februar mod en af treerne fra Europa League-gruppespillet. Det kan blive noget af en kassekamp mod eksempelvis PSV Eindhoven, Leicester eller Marseille, som er nogle af de hold, der lige nu ligger nummer tre i deres grupper.

3 Pokalturneringen

Det var ikke den værste, men langt fra heller den bedste lodtrækning for Randers FC, da OB kom op af bowlen som modstander i de to pokalkvartfinaler, som skal spilles i december. 

Randers FC kunne have have trukket Hvidovre fra 1. division eller Kolding IF fra 2. division. Omvendt slap Randers FC for at møde FC Midtjylland og Brøndby, som skal op mod hinanden i kvartfinalerne. 

Det betyder, at Brøndby eller FC Midtjylland vil være det eneste hold fra den aktuelle top 6 i Superligaen, som Randers FC kan tørne sammen med i semifinalerne- hvis kronjyderne altså selv formår at ekspedere OB ud. 

Det bør Randers FC være favoritter til, hvis man kigger både på trupper og præstationerne hidtil i sæsonen. Randers FC er lige nu ni point foran OB i tabellen. 

Omvendt kan det være en fordel for OB, at Randers FC skal til Holland for at spille Conference League mod AZ Alkmaar i midtugen mellem de to kvartfinaler. Samtidig har OB fordel af hjemmebane i den sidste af de to kvartfinaler. 

Pokalfinalen til foråret spilles på Brøndby Stadion. 

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Regeringen beder ikke andre om at forsøge at genskabe sms'er

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce