Annonce
Mariagerfjord

Medarbejder på handicapområdet testet positiv for antistoffer mod covid-19: To aktivitetstilbud lukket for at undgå smitte

Genbrugsbutikken Resursen i Hobro samt den beskyttede beskæftigelse på Sjællandsvej i Hobro er midlertidig lukket, da en medarbejder på handicapområdet er testet positiv for antistoffer mod covid-19. Foto: Mariagerfjord Kommune
To aktivitetstilbud er lukket midlertidigt, efter en medarbejder er testet positiv for antistoffer mod covid-19 på en apotekstest. Medarbejderen afventer nu svar fra Aalborg Universitetshospital.
Annonce

Hobro: En medarbejder, som arbejder med borgere i beskyttet beskæftigelse i Hobro, er via test ved apoteket testet positiv for antistoffer mod covid-19. Medarbejderen er efterfølgende sendt til test på Aalborg Universitetshospital, og Mariagerfjord Kommune afventer nu svar på, om testen er positiv.

- Da beskyttet beskæftigelse er et område med borgere fra mange forskellige steder i Mariagerfjord Kommune, vælger vi ud fra et forsigtighedsprincip at lukke både Resursen og den beskyttede beskæftigelse på Sjællandsvej i Hobro midlertidigt, siger handicapchef Kit Borup.


Tilbuddene støtter udviklingshæmmede borgere, som kan have svært ved at forstå og efterleve retningslinjerne over for hinanden, og derfor vælger vi at lukke tilbuddene. Vi vælger simpelthen at gå med livrem og seler.

Kit Borup, handicapchef i Mariagerfjord Kommune


De to aktivitetstilbud er foreløbig lukket resten af ugen.

- Under normale omstændigheder vil der ikke være en smitterisiko, fordi vi overholder de gældende sundhedsfaglige retningslinjer om hygiejne og afstand. Tilbuddene støtter dog udviklingshæmmede borgere, som kan have svært ved at forstå og efterleve retningslinjerne over for hinanden, og derfor vælger vi at lukke tilbuddene. Vi vælger simpelthen at gå med livrem og seler, understreger handicapchefen.

Når medarbejderen har fået svar på testen for covid-19, og hvis den altså er positiv, så vil alle relevante myndigheder tage over i forhold til at opspore medarbejderens kontakter. Det er for at finde ud af, om der er flere, der bør testes.

- I forhold til den videre proces følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så vi får taget hånd om situationen bedst muligt og hurtigst muligt, siger Kit Borup.

Personalet på aktivitetstilbuddene har løbende været opmærksomme på både borgeres og eget helbred. De har fået besked på, at de straks skal reagere ved den mindste mistanke om covid-19. Derfor er der løbende blevet foretaget test ved mistanke.

Alle personer, som har været i tæt kontakt med den pågældende medarbejder, har fået direkte besked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce