Annonce
Randers

Medarbejdere kan score flere hundrede tusinde kroner i aktiegevinst: Lokal fabrik på vej på internationale hænder

Confacs fire grundlæggere, fra venstre Verner Lind, Erling Holm, Frank Lauersen og Peter Adamsen, holder lige nu vejret sammen med medarbejderne, mens de venter på at se, om CRH Denmarks opkøb af virksomheden går igennem på de nuværende forudsætninger. Arkivfoto: Lars Rasborg
Confac A/S fra Randers samt søstervirksomheden A/S Magnus Holm i Auning bliver til foråret opkøbt af international byggematerialegigant, såfremt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkender handlen. Medarbejderne står til en stor gevinst, hvis salget går igennem som forventet.

Randers: Den lokale beton-elementvirksomhed Confac A/S har netop indgået aftale med CRH Denmark A/S om at blive en del af den internationale byggematerialekoncern CRH. Med i handlen er også søstervirksomheden i Auning, A/S Magnus Holm.

Såfremt handlen bliver godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, vil CRH til foråret opkøbe den samlede mængde aktier i virksomheden, som ellers skal fortsætte, som den gør i øjeblikket.

- Vi fire, som grundlagde virksomheden sammen for fjorten år siden, har været optaget af at skabe et grundlag for, at virksomheden kan eksistere og udvikle sig også om fem, 10 eller 15 år, forklarer medejer og direktør Erling Holm om en af overvejelserne bag at lade en succesfuld og veldrevet virksomhed opkøbe.

Annonce

De medarbejdere, som har været her længst, får selvfølgelig mest ud af det.

Erling Holm, direktør og medejer af Confac

Confac A/S har haft en særlig medarbejderstruktur, hvor medarbejderne ad flere omgange har købt eller fået tildelt aktier i selskabet. Medarbejderne får dermed indflydelse, ret til udbytte og reel andel af værditilvæksten i selskabet, hvor aktiekursen fastlægges én gang årlig efter en fast beregningsmodel.

Meget højere end intern aktiepris

Det betyder også, at medarbejderne i Confac økonomisk set godt kan mærke, hvis handlen efter planen falder på plads.

- De medarbejdere, som har været her længst, får selvfølgelig mest ud af det, forklarer Erling Holm, som ikke kan komme ind på konkrete beløb.

Han kan dog fortælle, at værdien af aktierne ved salget er meget højere end den internt regulerede kurs, som der blandt andet afregnes med, hvis en medarbejder forlader virksomheden.

- Der er mange, som får flere hundrede tusinde, afslører han.

Til gengæld køber CRH alle aktierne i virksomheden. Det kan blandt andet lade sig gøre gennem en aktionæroverenskomst, som forpligter medarbejderne til at sælge alle aktierne sammen med ejernes aktier.

Ud over økonomien er det dog ikke tanken, at meget skal forandre sig i virksomheden, som blandt andet har specialiseret sig i kundetilpassede kæmpestore betonelementer til forskelligt byggeri.

Rent formelt bliver den eneste ændring i virksomheden, at det er en ny bestyrelse, som overtager driften. Virksomheden skal fortsætte med både de samme ansatte og den samme ledelse. De sidste dog nu som ledelses-ansatte i den virksomhed, de selv har grundlagt.

Alt dette er betinget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens godkendelse af opkøbet, da CRH allerede er en stor spiller på markedet, både i Danmark og internationalt, hvor virksomheden er i byggeindustrien i mere end 30 lande.

Nu skal vi bare holde vejret i et halvt år.

Erling Holm, direktør og medstifter af Confac

- Vi har skullet finde en køber med forstand på branchen, og det er begrænset, hvor mange der findes, som har en størrelse, hvor et opkøb af vores virksomhed er relevant, forklarer Erling Holm.

Annonce

- Nu skal vi bare holde vejret

Ledelsen i Confac har desuden været meget interesserede i at finde et selskab, som ikke opkøbte for at lukke ned, men som var interesseret i fortsat at ekspandere virksomheden.

Blandt gevinsterne er et langt større sælgernetværk både nationalt og internationalt og dermed større eksponering af virksomhedens produkter.

Særligt for søstervirksomheden Magnus Holm, som er specialiseret i fiberbetonprodukter, mener Erling Holm, at den større eksponering vil have stor betydning.

- Nu skal vi bare holde vejret i et halvt år, konstaterer han.

Ud over medarbejderaktierne ejes aktiemajoriteten i Confac A/S frem til salget af Confac Holding A/S, der er 100 procent ejet af de fire stiftere, Verner Lind, Peter Adamsen, Frank Laursen og Erling Holm.

Annonce
Randers For abonnenter

Smitten breder sig blandt politikerne: Borgmester Torben Hansen er også ramt af corona

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Randers FC For abonnenter

Kommentar: Med Greve på holdet havde det formentlig heddet top 3

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Alarm 112

Flere uheld end normalt: Kør forsigtigt det er glat

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Randers For abonnenter

Coronasmittet borgmester var til gallapremiere med små 300 gæster: Sådan vil filmens producer tackle situationen

Østjylland

Hovedvej var spærret: 84-årig kvinde dræbt i ulykke

Randers For abonnenter

Byrådet ramt af corona: Bjarne Overmark og Kasper Fuhr er isolerede og resten er blevet opfordret til test

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Randers

Meget fuld, råbende mand anholdt: Nægtede at forlade 7-Eleven

Randers For abonnenter

Sådan lyder dommen over Hvidsten-to'eren: Fantastisk flot film, men hvor er den dybere psykologiske vinkel?

Randers

Politiet søger vidner til cykelbrand ved Randers Station: - Undersøgelser tyder på påsat brand

Annonce