Annonce
Randers

Medarbejdere nedlagde arbejdet på grund af fyringer: Nu er de igang igen

Peterson Packaging i Randers - det tidligere Neopac - har haft et hårdt år med et stort millionunderskud. Henover weekenden gik flere produktionshold hjem, men mandag eftermiddag blev produktionen genoptaget. Pressefoto
Fredag morgen skete de første arbejdsnedlæggelser på virksomheden Peterson Packaging i Randers - det tidligere Neopac. Medarbejdere fik mandag påbud om at genoptage arbejdet klokken 14, hvilket blev imødekommet.
Annonce

Randers: Fra fredag morgen og henover weekenden nedlagde flere af produktionsholdene på Peterson Packaging arbejdet. Arbejdsnedlæggelsen fortsatte mandag indtil klokken 14, hvor medarbejderne efter aftale med arbejdsgiverne genoptog produktionen af emballage.

3F Randers kommenterede mandag middag på arbejdsnedlæggelsen over for Randers Amtsavis. Jan Guldmann, der er gruppeformand for den grafiske afdeling i 3F Randers, fortalte, at arbejdsnedlæggelsen kom på baggrund af to runder med fyringer. Henover det seneste år har virksomheden ansat en del nye medarbejdere, og forventningen var, at der ville være arbejde til disse indtil hen i 2020. Men situationen har vist sig en anden, og der er således i løbet af efteråret ad to omgange blevet fyret 10-12 medarbejdere. Senest altså i torsdags.

- Medarbejderne har oplevet, at måden, fyringerne er blevet foretaget på, ikke har fulgt hverken kutyme, tradition eller lokalaftale. Det har skabt en stor utryghed blandt de ansatte, forklarede Jan Guldmann.

Annonce

Millionunderskud

Det tidligere Neopac - nu Peterson Packaging er en del af den internationale emballagevirksomhed Vpk Packaging. I 2018 fik virksomheden stor ros for sin investering i robotteknologi, men forårets regnskaber afslørede, at den investering resulterede i et tocifriet millionunderskud i 2018. Det underskud forventes reduceret i 2019, men først i 2020 forventer virksomheden overskud.

3F bekræftede, at de første medarbejdere gik hjem efter et fællesmøde fredag morgen. I løbet af weekenden blev det fulgt op af en arbejdsnedlæggelse fra natholdets side. Mandag morgen gik dagholdet også hjem.

Efter at 3F mandag formiddag havde haft møde med arbejdsgiverne, blev medarbejderne pålagt at møde ind klokken 14.

Annonce

Glæde over genoptagelse

Landechef for Danmark i Peterson Packaging, Jesper Thomsen, glæder sig over, at arbejdet blev genoptaget over middag.

- Det vigtigste for os er, at vi kan holde vores produktion kørende og dermed levere kundernes varer, forklarer Jesper Thomsen.

Han ønsker ikke at udtale sig nærmere om konflikten.

- Vi kommenterer ikke på interne konflikter i pressen. Men jeg kan fortælle, at vi har haft nogle møder med medarbejderne. Det vil vi fortsætte med at have, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce