Annonce
Debat

Medarbejdertrivslen på Regionshospitalet Randers

Annonce

Læserbrev: Hermed kommentar til artiklen “Regionshospitalet Randers scorer lavest blandt regionens hospitaler i ny trivselsundersøgelse”.

Jeg undres, når hospitalsdirektør Jonas Dahl og fællestillidsrepræsentant (FTR) Tina Kristensen i artiklen udtrykker overraskelse over, at Regionshospitalet Randers scorer lavest i hele regionen i trivselsundersøgelsen og specielt scorer lavest på spørgsmålet “Er du tryg ved at sige din mening til din ledelse?”. Jeg har nemlig fortalt begge, at jeg oplevede, at folk var utrygge ved at sige deres mening i hele regionen, også i Randers. Det medførte, at Dagens Medicin lavede en undersøgelse blandt læger, der viste, at cirka 85 procent af lægerne følte, der var problemer med ytringsfriheden. Faktisk har jeg oplyst det til den lægefaglige direktør Lone Winther Jensen, fordi jeg var rystet over, at så mange fagfolk ikke tør sige deres mening. Jeg blev “tilrådet” at holde mund og blev kritiseret af hospitalsledelsen for at “stille Randers i et dårligt lys”.

FTR Tina Kristensen har i juni udtrykt utilfredshed med mine kommentarer til medierne, blandt andet til DR, fordi - og jeg citerer - “der ikke er noget problem i Randers med ytringsfrihed” og “nu skal vi bruge tid på det i MED-udvalget, som vi kunne have brugt på vigtigere emner”.

Jeg kan ikke forestille mig ret mange andre emner, der er vigtigere end ytringsfrihed og medarbejdertrivslen. Jeg har endda nævnt et helt konkret eksempel om en anden ledende overlæge i Randers, som i maj måned bogstaveligt talt trak mig hen i et hjørne og hviskede - og jeg citerer - “at jeg skulle passe på med at bakke Ulrich Fredberg op, fordi det vil koste mig mit job”. Hvilket det gjorde få måneder senere.

Problemer med den dårlige trivsel og medarbejdertilfredsheden samt medarbejdernes vurdering af ledelsesproblemerne er desværre langt fra et nyt problem i Randers. Tidligere landsdækkende undersøgelser har allerede i 2013 placeret Randers som det dårligste sygehus i hele landet, hvad angår medarbejdernes trivsel, og specifikt på spørgsmålet om “Ledelsens ledelseskompetencer” vurderede medarbejderne, at deres ledelse i Randers er den absolut dårligste i hele landet.


Det er på tide at få øjnene op for problemerne, der dokumenteret har stået på i alt for mange år, uden der er grebet ind.


Da jeg søgte jobbet som ledende overlæge i Randers, var jeg ikke uvidende om ryet om utilfredshed blandt medarbejderne omkring ledelsesforholdene. Jeg søgte jobbet alligevel, fordi jeg også vidste, at medarbejderstaben var velfungerende og fagligt dygtig. Jeg ville gerne gøre en forskel for dem.

Det er på tide at få øjnene op for problemerne, der dokumenteret har stået på i alt for mange år, uden der er grebet ind.

Kan vi få at vide, hvad hospitalsledelsen har foretaget sig de sidste år på dette alvorlige og kendte problem? Der er nemlig tale om den samme hospitalsledelse (fraset én enkelt udskiftning), der også fik kritikken i 2013. Det er ansvarsforflygtigelse af værste grad at undskylde det med “covid-19” og “størrelsen på sygehuset”.

Kan vi få at vide, hvad direktionen i regionen har foretaget sig på dette alvorlige og årelange problem? Direktionen var trods alt hurtige til at fyre hospitalsledelser på Aarhus Universitetshospital (AUH) og Hospitalsenheden Midt (HEM), selvom de præsterede særdeles godt både fagligt og på medarbejdertilfredsheden. Eller mener direktionen måske også, at de langvarige problemer i Randers er betinget af Covid-19?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Norddjurs For abonnenter

Lukning af foderfirma har tvunget minkavler til aflivning af avlsdyr: - Så vidste jeg jo godt, at løbet var kørt

Annonce