Annonce
Randers

Folkemøde Randers: Hvad skal mediernes rolle være i fremtidens demokrati?

Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund, og ansvarshavende chefredaktør Peter Orry, Jysk Fynske Medier. Collagefotos: PR og Chresten Bergh
Randers Amtsavis sætter med sit bidrag til Folkemøde Randers fokus på mediernes betydning for lokaldemokratiet.

Randers: ”Randers Kommune de næste 100 år – hvordan udvikler vi det lokale demokrati?” er temaet for årets Folkemøde Randers om fremtidens lokaldemokrati. I den forbindelse kan ikke mindst medierne spille en afgørende rolle. Som samfundsoplysende institutioner er medierne en vigtig brik i et åbent, demokratisk samfund. Medierne informerer os om, hvad der rører sig i samfundet og klæder os på til at deltage i demokratiet. De bestemmer ikke, hvad vi skal mene. Men de er med til at bestemme, hvad vi skal mene noget om.

Men hvilken rolle kan medierne spille i udviklingen af fremtidens lokaldemokrati? Skal medierne spille en aktiv rolle eller blot registrere og videreformidle, hvad der sker? Hvis medierne bør spille en aktiv rolle, kan det så ske uden, at medierne mister deres objektivitet? Hvis medierne primært skal registrere og videreformidle, hvordan sikres det så, at alle synspunkter kommer til orde?

Det er nogle af de spørgsmål, som Randers Amtsavis har bedt den ansvarshavende chefredaktør for Jysk Fynske Medier Peter Orry og formand for Dansk Journalistforbund Tine Johansen komme med oplæg til en drøftelse af i forbindelse med Folkemøde Randers. Det sker ved et arrangement i Randers Amtsavis’ nye lokaler Østergrave 4, 4., mandag 26. august, kl. 19-21. Ordstyrer på mødet bliver den redaktionelle tillidsrepræsentant på Randers Amtsavis Per Schultz-Knudsen, der både er medlem af bestyrelsen for Jysk Fynske Medier og hovedbestyrelsen for Dansk Journalistforbund, og desuden koordinator på Folkemøde Randers.

Folkemøde Randers byder på over 17 debatarrangementer i dagene fra lørdag 24. august til onsdag 28. august. Det hele åbnes med et heldagsarrangement i Underværket lørdag 24. august. Det følges op med en række møder i Underværket om eftermiddagen søndag 25. august, mens der den følgende uge holdes flere eftermiddags- og aften-arrangementer forskellige steder i kommunen. Et af disse er mødet mandag på Randers Amtsavis om mediernes rolle i udviklingen af fremtidens lokaldemokrati.

Bag folkemødet står Radikale Venstre, Velfærdslisten, SF, Beboerlisten, Enhedslisten, Randers Lejerforening, AOF, BUPL, FOF, Integrationsstyregruppen, Kulturelt Samvirke, LO Randers, Randers Amtsavis, Randers Bolig, Randers Lærerforening, 3F, Tøjhuskvarterets Venner, De Konservative i Randers, Kristendemokraterne, SAM foreningen, Gjerlev Forsamlingshus, Socialdemokratiet og Venstre i Randers.

Ansvarshavende chefredaktør Peter Orry, Jysk Fynske Medier. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Annonce