Annonce
Østjylland

Medvind over hele linjen til GD-byggeri

<p>Der skal laves hul i kedelbygningen, hvor der allerede bor studerende, så gangbroen kan etableres. Det arbejde regner man med at være færdige med inden påske. Foto: Tommy Loberg Jøns</p>

Anden etape af byggeriet på den gamle GD-grund i Grenaa er nu nået hele vejen til toppen. Inden påske skal de to dele forbindes med en gangbro.

Der var store smil over hele linjen, da der tirsdag blev holdt rejsegilde på etape to af byggeriet på grunden, hvor et af Grenaas mest markante vartegn gennem årtier havde til huse.

Annonce

Byggeriet af 36 ungdomsboliger, to erhvervsdele og seks familieboliger skal i løbet af de næste mange måneder endegyldigt forvandle det gamle Grenaa Dampvæveri til et driftigt og livligt område.

»Jeg var med, da vi begyndte at rive dele ned til første etape, hvor folk stod på den anden side af vejen med tårer i øjnene. Nu er vi godt i gang med at forvandle det hele til noget, som jeg er stolt over at være med til som lokal,« siger tømrermester Klaus Allermann.

Og forvandlingen af det gamle jetfarveri og maskinhal har haft så gode vilkår, at man på nuværende tidspunkt er en lille smule foran tidsplanen.

»Vi har været så heldige, at vejret har passet perfekt til byggeriet, så det har været snevejr og koldt, når elementerne blev sat på plads og lunt og tørt, når vi havde brug for det. Så vi har haft medvind hele vejen,« siger Bjarne Bøhl Pedersen, driftschef hos boligselskabet B45, der sammen med Aat Ejendomme - et selskab under Ålsrode Tømrerfirma, står for byggeriet.

Og allerede nu er der store forventninger til byggeriet hos nogle af dem, der skal rykke ind i de nye bygninger.

»Planen er, at vi skal lave vores erhvervsdel om til et miljø, hvor vores studerende kan leje sig ind hos os i en form for kontorfællesskab, så de forhåbentlig kan stable deres egen spilvirksomhed på benene og blive i Grenaa,« forklarer Lars Ry, der er projektkonsulent hos Viden Djurs.

Mens Viden Djurs lejer den ene erhvervsdel, så har Norddjurs Kommune set mulighed i at leje sig ind i den anden del, så man kan realisere projektet »Én indgang for alle unge«, hvor man vil samle alle kommunale tilbud til unge under 30 år i et ungdommiljø uden skranker, så man hurtigere kan få folk i gang med en uddannelse eller i job.

Hos Viden Djurs er man ikke i tvivl om, at der er stor efterspørgsel på det nye byggeri, hvor ungdomsboligerne er rettet mod de akademistuderende, som hører under netop Viden Djurs.

»Vi er helt sikre på, at der nok skal være efterspørgsel. Vi har i alt 400 studerende, der lige nu bor i Grenaa, mens de tager en uddannelse. Og allerede nu har vi svært ved at finde boliger nok,« siger Lars Ry.

På nuværende tidspunkt har man færdiggjort 14 ungdomsboliger med vægge og gulve, og i løbet af de næste 14 dage vil vinduerne blive sat i overalt, mens der skal laves hul i væggen i den gamle kedelbygning, så man kan etablere en gangbro.

Samtidig skal fem »huse« etableres på taget for at skabe et udemiljø.

De første studerende ventes at flytte ind til august.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce