Annonce
Randers

Meget stor interesse for kapital fra Sparekassen Kronjylland

Sparekassen Kronjylland oplevede meget stor interesse fra investorer i forbindelse med en netop overstået kapitaludstedelse.
Endte med at øge udstedelse, som fortsat var overtegnet.
Annonce

Randers: Sparekassen Kronjylland har netop udstedt supplerende kapital for 250 millioner kroner. Oprindeligt skulle beløbet kun have været 200 millioner kroner, men interessen var overvældende, og derfor øgede Sparekassen Kronjylland beløbet.

- Det er markedets første udstedelse af den type efter coronaudbruddet, så vi var selvfølgelig spændte på, hvordan det ville blive taget imod. Men Sparekassens soliditet og strategi er tydeligvis stadig attraktiv for investorerne, og det er vi selvfølgelig glade for, fortæller adm. direktør Klaus Skjødt i en udsendt pressemeddelelse.

Sparekassen Kronjylland er Danmarks største sparekasse, og som garantsparekasse er den en selvejende institution. Den supplerende kapital er derfor et supplement til sparekassens opsparede overskud og garantkapital, og det er professionelle og finansielle investorer, der står bag investeringerne.


Jeg hører fra investorerne, at de har tillid til den måde, som vi driver sparekassen på.

Klaus Skjødt, adm. direktør hos Sparekassen Kronjylland


I det nyligt aflagte halvårsregnskab fremgår det, at Sparekassen Kronjylland har en solvensoverdækning på 11,9 procentpoint, som svarer til 2,5 milliarder kroner. Og selv hvis buffere bliver indregnet, er overdækningen 9,4 procentpoint (2 milliarder kroner). Til december har Sparekassen Kronjylland 160 millioner kroner i supplerende kapital, der udløber, men med den store overdækning kan det måske undre, at den nu udsteder ny kapital.

- I Sparekassen vil vi altid være velpolstrerede og måske lidt forsigtige. Jeg hører fra investorerne, at de har tillid til den måde, som vi driver sparekassen på. Kapital er alment kendt som den knappe faktor i den finansielle sektor, og det er helt afgørende for os, at kunderne altid kan stole på, at vi er solide og kan hjælpe dem med den finansiering, de har behov for. Derfor kører vi med en passende stor buffer, understreger Klaus Skjødt.

Sparekassen Kronjylland har haft Nordea som partner på udstedelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce