Annonce
Kultur

Melvin knækker corona-depressionen: Århusiansk stjerne får 50.000 danskere op af sofaen hver dag

Hver formiddag klokken 11 følger 15.000 med i Melvin Kakoozas fitness på Instagram. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Danmarks lige nu hotteste komiker, århusianeren Melvin Kakooza, inviterer hver formiddag til corona-fitness med kendte navne som Christian Eriksen og Sofie Linde. Om aftenen quizzer Melvin for at få humøret op.

AARHUS: 28-årige Melvin Kakooza er fra sin lejlighed i Aarhus tæt på at blive noget nær et samlingspunkt for den ellers karantæne-adskilte danske nation.

Hver formiddag på det sociale medie Instagram inviterer Melvin Kakooza til et kvarters corona-fitness, hvor han sammen med skiftende berømtheder som X Factor-vært Sofie Linde og fodboldlandsholdets stjerne Christian Eriksen får følgeskab af tusindvis af danskere. Om aftenen står den på quiz, hvor blandt andre Lukas Graham, Christoffer og Poul Krebs har været med.

- I kan godt vænne jer til, at det fortsætter et godt stykke tid. Jeg har foreløbig lavet en plan med forskellige venner og kolleger for de næste to uger, siger Melvin Kakooza, som præcis klokken 11.00 hver formiddag toner frem på Instagram med sin videogæst.

Stiften har fanget Melvin – over telefonen, forstås, i disse tider – lige efter, han har været på sin fitness-profil. Komikeren og entertaineren, der i 2017 blev årets standupper i Danmark, har 363.000 følgere på Instagram.

- Puha, jeg ligger stadig på sofaen. Det er hårdt, det her. Men det er også godt. Jeg har tabt to et halvt kilo på et par uger. Jeg tror altså, vi trænger til at bevæge os. Det er lige præcis, hvad vi gør, siger han.

- Det er samtidig en slags selvterapi, som tilfældigvis er kommet op at stå. Jeg tror altså godt, jeg kunne blive corona-deprimeret, hvis jeg så News dagen lang på tv. Det handler om at gøre noget andet. Vi skal lige have et sødt spark i røven, siger Melvin.

Han griner over, hvordan han kom i sving med dette populære stunt, hvor humoren sædvanen tro er i højsædet for den mørke skuespiller og entertainer med mere i midt i en ellers trist tid.

- Det var en total uskyldig løsning på et problem, der er skyld i, at vi nu laver fitness. Jeg havde besøg af min 13-årige bror og syv-årige nevø i sidste uge, fortæller Danmarks for tiden måske mest populære ungkarl.

- Jeg skulle jo have banket noget energi ud af dem, inden de skulle i seng, og så gik vi ellers i gang med at danse og lave fitness, inden de skulle i seng. Næste morgen spurgte min nevø, om vi ikke skulle danse igen? Og så var vi ellers i sving, siger Melvin.

Melvin Kakooza var også populær inden han begyndte at lave corona-fitness. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Fitnesstræner? Nej, men et nytårsforsæt

Det er ikke, fordi Melvin er en total fitnesshaj med masser af timer bag sig i et tjekket center.

- Jeg har overhovedet ingen baggrund indenfor fitness, siger Melvin, der tydeligvis improviserer hver formiddag sammen med sine medstjerner – men til gengæld er hård til at danse.

- Jeg har til gengæld haft et nytårsforsæt om at begynde på fitness siden 2015 – uden det er blevet til noget. Men nu skete det altså. Jeg glæder mig bare over, at så mange kolleger er med på ideen.

Annonce

Melvin sætter fut i landsholdslejren

Mange studsede sikkert over, at Danmarks mest berømte og hypede fodboldspiller, Christian Eriksen, der netop havde været i 14 dages coronakarantæne med sin klub, Inter, pludselig dukkede op på video under Melvins formiddagstræning, der i øvrigt altid slutter af med dansen I Like To Move It fra animationsfilmen Madgascar..

Men det skyldes blandt andet, at Melvin de seneste år har været en fast bestanddel af fodboldlandsholdets træningslejr i Helsingør op til landskampe. Han er nemlig taget ind som huskunstneren for at prente lidt humor og adspredelse ind i spillerne, så de kan performe godt i den rød/hvide trøje.

Annonce

Det store gennembrud i Aarhus

Landsholdsspillerne fik øje på Melvin, da han i 2017 for alvor slog igennem. Han vandt DM i stand-up, hvorefter han opgav sit studie på lærerseminariet i Aarhus.

Netop dette studie er dog grunden til, at han fortsat bor i Aarhus. Det er nemlig her, han har sine kammerater og venner, som han holder ved, selv om mange af komikerens job foregår i hovedstaden.

Skuespillerens drøm har, næsten siden han sammen med sin familie som to-årig flyttede fra Uganda til Fredericia, været at gøre sig indenfor underholdningsbranchen. Det første frø blev for alvor sået – også i Aarhus – da han vandt Open Mic-arrangementet i 2015.

Nu går det så stærkt, og Melvin var selv idémand til tv-serien Sunday, der har haft stor succes. Han arbejder lige nu på en to’er i serien – lige som han på DR1 er kendt for Hesten og gæsten og tv-serien Helt Sort.

Annonce

Han ryddede bordet ved prisuddeling

Inden verden gik af lave med corona, gjorde Melvin nærmest rent bord med det totale gennembrud ved Zulu Awards 2020, hvor han blev Årets Vært lige som han har vundet andre tv-priser for Bedste Comedy.

Melvin er virkelig trådt igennem stjernehimlen i Danmark. Nu giver han så lidt tilbage på Instagram, hvor folk gratis kan følge hans corona-fitness – og musikquizzen klokken 20.00 om aftenen, der ligeledes har en kendis med ved dj-disken. Faktisk blev musikquizzen også til ved en tilfældighed.

Melvin vidste ikke, hvad han skulle få tiden til at gå med – så han klimpede lidt live på sin guitar en aften på Instagram. Det så musikeren Lukas Graham, der meldte sig på fladen. Så var den musikquiz født til ære for os, der godt kan føle aftentimerne lange lige for tiden.

- Men, der er altså ikke nogen dybere mening med det her, smiler Melvin i telefonen.

- Vi skal bare have lidt andet at tænke på end bare corona, og så er jeg glad rigtig glad for, mine kolleger er med på den.

I løbet af en uge med corona-fitness har Melvin fået ekstra 50.000 følgere på Instagram. Om formiddagen ser omkring 15.000 følgere med, og de fleste er tre-fire stykker omkring skærmen, så omkring 50.000 har taget turen fra sofaen op i ben- og armstræk.

Lige i Melvins ånd.

Annonce

Du kan få en smagsprøve på Melvin Kakoozas fitness her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce