Annonce
Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Sydafrikas tidligere ambassadør i Danmark, Zindziswa Mandela er død. Hun blev 59 år.
Sydafrikas tidligere ambassadør i Danmark, Zindziswa Mandela er død. Det samme er Elvis Presleys barnebarn, Benjamin Keough Riley. Begge havde relationer til Memphis Mansion i Randers.

Randers: Nej. Det vidste jeg ikke. Hun var sådan et sødt menneske, udbryder Henrik Knudsen, Memphis Mansion i Randers, da avisen fortæller ham, at Nelson Mandela-datteren Zindziswa Mandela, kaldet Zindzi, er død, 59 år gammel.

For nogle år siden besøgte Zindzi Mandela Memphis Mansion med et par af sine børn. Den gang var hun Sydafrikas ambassadør i Danmark. Og Henrik Knudsen husker besøget, som var det i går.

- Hun var et utrolig høfligt og dejligt menneske at være sammen med, husker Henrik Knudsen, der faktisk undrede sig over, hvor velopdragne hendes børn var.

Annonce

- Hun bad dem hele tiden om at sige tak, hvis de havde fået en sodavand eller noget andet. Der var sådan en ordentlighed over hende og den måde, hun var sammen med sine børn på, understreger Henrik Knudsen, der også kan huske, at hun afslørede, at hendes mor, Winnie Mandela, faktisk var vild med Elvis.

Zindziswa Mandela købte Elvis-musik med hjem til sin mor, da hun besøgte Henrik Knudsen på Memphis Mansion.

- Datteren købte flere ting i butikken, blandt andet en del musik. Og hun sagde, at det ville hendes mor blive rigtig glad for at få. Zindzi fortalte også, at hun husker fra sin barndom, hvordan hendes mor lyttede til det amerikanske rock'n'roll-idol.

I forældrenes fodspor

Zindzi gik i sine berømte forældres fodspor og blev som ung politisk aktiv.

Hun gjorde sig internationalt bemærket i 1985, da det hvide mindretalsstyre i Sydafrika tilbød at løslade hendes far, langtidsfangen Nelson Mandela, hvis han offentligt ville fordømme den vold, som hans bevægelse, ANC, har begået mod apartheidstyret i landet.


Der var sådan en ordentlighed over hende og den måde, hun var sammen med sine børn på.

Henrik Knudsen, Memphis Mansion


Nelson Mandela afslog tilbuddet i et brev, som datteren Zindzi Mandela læste højt ved et offentligt møde, der blev transmitteret over hele verden.

Både Zindzi og søsteren Zenani Mandela-Dlamini har gjort diplomatisk karriere. ANC-regeringen udnævnte Zindzi til ambassadørposten i Danmark i 2015, mens Zenani kom til Argentina i 2012.

Ifølge sydafrikanske medier blev Zindzi Mandela fundet død på et hospital i Johannesburg mandag morgen. Dødsårsagen er ikke oplyst.

Hendes far, Nelson Mandela, døde i 2013, mens Winnie Mandela døde i 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce