Annonce
Debat

Mennesker med handicap er ikke en klods om benet – de er en gevinst for samfundet

Tegning: Jens Nex
Annonce

Læserbrev: Vi skal hylde et mangfoldigt samfund, der gør os stærkere og ikke mindst klogere på hinanden. Desværre oplever for mange mennesker med et handicap eller psykisk lidelse, at deres udfordringer er en hindring for at tage eller helt gennemføre en uddannelse.

Derfor skal vi have styrket og udviklet de særlige støtte- og dispensationsmuligheder, der findes for mennesker med et handicap eller psykisk lidelse under en uddannelse. Man skal mødes med åbnede døre i uddannelsessystemet – ikke lukkede.

Oven i det skal vi være bedre til at finde ressourcerne til at lede efter de individuelle løsninger, der virker for det enkelte menneske. Man skal have ret til individuelle studieplaner, og uanset ens uddannelsesvalg skal der være et krav om, at uddannelsesinstitutionerne tager hensyn til ens individuelle behov.

Men man kan ikke fungere på en uddannelse, hvis det udenom heller ikke fungerer. Vi skal have kigget på problemerne ved overgangen fra barn til voksen for unge med handicap. Man kommer simpelthen i klemme, fordi ens nødvendige hjælpemidler eller bevillinger, når man er barn, ikke nødvendigvis følger med én, når man bliver voksen.

Det går selvfølgelig ikke. Et handicap eller en psykisk lidelse går ikke væk den dag, man fylder 18 år.Det skal være sådan i Danmark, at uanset hvilket handicap eller psykisk lidelse du har, skal det være muligt at række ud efter de drømme og ambitioner, der lever og gror i dig.


Det skal være sådan i Danmark, at uanset hvilket handicap eller psykisk lidelse du har, skal det være muligt at række ud efter de drømme og ambitioner, der lever og gror i dig.

Man kan sagtens blive en fantastisk lærer, selvom man har en psykisk lidelse. Og man kan sagtens blive en fantastisk kok, selvom man har et fysisk handicap.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Lokal politiker skal overvåge valget i USA: Malte Larsen er observatør i Missouri når amerikanerne stemmer 3. november

Sport For abonnenter

Ude af position og nyt ansvar i forsvaret: Degn vil bruge pragtkamp som afsæt til mere

Danmark

Vis os din coronahilsen: Er du den akavede, den friske eller den forbudte type?

Annonce