Annonce
Østjylland

Mens vi venter: Her er historien om "The Next Level"

Sådan vil parken ved Musikhuset og kunstmuseet Aros se ud, når "The Next Level" står klar. Bemærk den store bakke, der indeholder "The Dome" Animation: Schmidt/Hammer/Lassen
Aros forbereder publikum på, hvad der venter med museets nye, store projekt.

AARHUS: En ny, spektakulær installation vil dukke op ved kunstmuseet Aros, og nu viser museet, hvad det hele vil gå ud på.

"The Next Level" er en fysisk manifestation af Aros' vision for fremtidens museum. Mens vi venter på, at museumsudvidelsen opføres, præsenterer museet for første gang materiale fra  tilblivelsen og introducerer kunstneren bag "The Dome", James Turrell, i ord, billeder og værker.

Projektet indtager nu Aros' Focus-galleri på niveau 5. Her kan publikum opleve materiale og skitser, der viser de oprindelige idéer og helt nye sider af projektet.

Annonce

Udstillingen indeholder også to lysværker, "Alta Pink" og "Stufe, Red", begge fra 1968, af James Turrell. De viser kunstnerens evne til at arbejde med lys, farver og ruminstallationer. De to værker kan i skala sammenlignes med Turrells værk Milkrun III (2002), som er en del af Aros' faste samling og kan ses i galleriet for installationskunst på niveau 0.

Om "The Next Level"

"The Next Level" er udviklet efter en idé af museumsdirektør Erlend Høyersten i samarbejde med James Turrell og partner Morten Schmidt fra Schmidt Hammer Lassen Architects.

Projektet er en fysisk manifestation af Aros'  vision for fremtidens museum, hvor indflydelse på fællesskab, samfund og medmenneskelig forståelse tænkes med udgangspunkt i kunstneriske oplevelser, oplyser Aros i en pressemeddelelse.

Udvidelsen består af et underjordisk udstillingsgalleri på 1000 kvadratmeter og det gigantiske værk "The Dome" af James Turrell.

Med sin loftshøjde på 17 meter, en diameter på 38 meter og et kig til himmelhvælvet byder det på en international unik kunstoplevelse præget af stor spirituel sensibilitet.

Derudover finder "The Annual Aros Pavilion" sted mellem museet og "The Dome". Her vil der hvert år blive bygget en ny, midlertidig pavillon af nogle af verdens mest innovative arkitekter.

Annonce

Om James Turrell

Siden 1960’erne har den amerikanske kunstner James Turrell (f. 1943) arbejdet med lys i ruminstallationer.

Han arbejder med, hvordan rum og lys kan udvide den menneskelige opfattelse og forståelse af verden. Turrells kunst har en rummelig karakter, der tilstræber en langsommelig erfaring nærmest som et modstykke til verdens tiltagende hastighed.

Hans værker omslutter publikum gennem skiftende lyspåvirkninger og skaber derved en helt særlig spirituel oplevelse af tid og rum.

Turrell har udstillet på kunstmuseer i hele verden, og hans monumentale og omsluttende installationer kan ses i over 26 lande.

Siden 1974 har Turrell arbejdet på at få ombygget en stor udslukt vulkan i nærheden af Flagstaff, Arizona, til et astronomisk anlæg inspireret af oldtidens himmelobservatorier. Projektet, der går under navnet "Roden Crater", er endnu ikke åbent for publikum.

Udstillingen

"The Next Level" er en fysisk manifestation af Aros' vision for fremtidens museum. Kunstmuseet præsenterer nu materiale fra tilblivelsen og introducerer kunstneren bag "The Dome", James Turrell, i ord, billeder og værker.

Kan ses i Aros' Focus-galleri på niveau 5.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce