Annonce
Østjylland

Mens vi venter: Her er historien om "The Next Level"

Sådan vil parken ved Musikhuset og kunstmuseet Aros se ud, når "The Next Level" står klar. Bemærk den store bakke, der indeholder "The Dome" Animation: Schmidt/Hammer/Lassen
Aros forbereder publikum på, hvad der venter med museets nye, store projekt.

AARHUS: En ny, spektakulær installation vil dukke op ved kunstmuseet Aros, og nu viser museet, hvad det hele vil gå ud på.

"The Next Level" er en fysisk manifestation af Aros' vision for fremtidens museum. Mens vi venter på, at museumsudvidelsen opføres, præsenterer museet for første gang materiale fra  tilblivelsen og introducerer kunstneren bag "The Dome", James Turrell, i ord, billeder og værker.

Projektet indtager nu Aros' Focus-galleri på niveau 5. Her kan publikum opleve materiale og skitser, der viser de oprindelige idéer og helt nye sider af projektet.

Annonce

Udstillingen indeholder også to lysværker, "Alta Pink" og "Stufe, Red", begge fra 1968, af James Turrell. De viser kunstnerens evne til at arbejde med lys, farver og ruminstallationer. De to værker kan i skala sammenlignes med Turrells værk Milkrun III (2002), som er en del af Aros' faste samling og kan ses i galleriet for installationskunst på niveau 0.

Om "The Next Level"

"The Next Level" er udviklet efter en idé af museumsdirektør Erlend Høyersten i samarbejde med James Turrell og partner Morten Schmidt fra Schmidt Hammer Lassen Architects.

Projektet er en fysisk manifestation af Aros'  vision for fremtidens museum, hvor indflydelse på fællesskab, samfund og medmenneskelig forståelse tænkes med udgangspunkt i kunstneriske oplevelser, oplyser Aros i en pressemeddelelse.

Udvidelsen består af et underjordisk udstillingsgalleri på 1000 kvadratmeter og det gigantiske værk "The Dome" af James Turrell.

Med sin loftshøjde på 17 meter, en diameter på 38 meter og et kig til himmelhvælvet byder det på en international unik kunstoplevelse præget af stor spirituel sensibilitet.

Derudover finder "The Annual Aros Pavilion" sted mellem museet og "The Dome". Her vil der hvert år blive bygget en ny, midlertidig pavillon af nogle af verdens mest innovative arkitekter.

Annonce

Om James Turrell

Siden 1960’erne har den amerikanske kunstner James Turrell (f. 1943) arbejdet med lys i ruminstallationer.

Han arbejder med, hvordan rum og lys kan udvide den menneskelige opfattelse og forståelse af verden. Turrells kunst har en rummelig karakter, der tilstræber en langsommelig erfaring nærmest som et modstykke til verdens tiltagende hastighed.

Hans værker omslutter publikum gennem skiftende lyspåvirkninger og skaber derved en helt særlig spirituel oplevelse af tid og rum.

Turrell har udstillet på kunstmuseer i hele verden, og hans monumentale og omsluttende installationer kan ses i over 26 lande.

Siden 1974 har Turrell arbejdet på at få ombygget en stor udslukt vulkan i nærheden af Flagstaff, Arizona, til et astronomisk anlæg inspireret af oldtidens himmelobservatorier. Projektet, der går under navnet "Roden Crater", er endnu ikke åbent for publikum.

Udstillingen

"The Next Level" er en fysisk manifestation af Aros' vision for fremtidens museum. Kunstmuseet præsenterer nu materiale fra tilblivelsen og introducerer kunstneren bag "The Dome", James Turrell, i ord, billeder og værker.

Kan ses i Aros' Focus-galleri på niveau 5.

Annonce
Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Akut mangel på vuggestuepladser presser kommunen til at gå med plan B: Men måske kræver det en plan C at nå i mål

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Randers FC

5 ting, der er værd at vide før OB-Randers FC: Begge hold må undvære en profil i offensiven

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Debat For abonnenter

Vi skal da forlange at få mest muligt for pengene: Skørt at køre milliarderne ind på en palle

Østjylland For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Favrskov

Randers FC

Quiztid om topscorer, tilskuersnit og obskure fakta: Hvor meget ved du egentlig om Randers FC’s start på sæsonen?

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Randers

Hungry Dane åbner i nye lokaler: Lægger hårdt ud med første udkast til sit bud på Danmarks Bedste Burger 2022

Erhverv For abonnenter

Fiskenet fra Det Indiske Ocean på lang rejse: Erhvervsfolk fra Randers vil omdanne det til kvalitets genbrugsplast på ny fabrik

Randers

Kom og smag på Danmarks bedste: Fritidsmejerister laver nougatis i gourmet-særklasse - som i de gode gamle dage

Annonce