Annonce
Sport

Mentaltræner skal hjælpe Randers HK tilbage på sporet

Foto: André Thorup

Randers HK har tilknyttet den tidligere topspiller i badminton, Lena Frier, som skal være med til at fjerne den mentale dyne, som den seneste tids dårlige resultater har lagt henover holdet.

Annonce

Randers: Det er blandt andet på det mentale plan, at efteråret er gået for skævt i Randers HK, der er løbet ind i nederlag i seks af de seneste syv kampe i ligaen.

Det vurderer klubbens cheftræner Niels Agesen, der ved VIP-arrangementet for sponsorerne op til hjemmekampen mod Aarhus United i fredags afslørede, at Randers HK har valgt at tilknytte en mentaltræner. Efter mandagens udekamp i Esbjerg, der endte med endnu et nederlag, fortalte Randers HK-træneren til Randers Amtsavis, at det er den tidligere topspiller i badminton og nuværende mentaltræner, Lena Frier, som klubben har valgt at hente ind til opgaven.

- Der er ingen tvivl om, at vi er mentalt sårbare som hold i øjeblikket. Vi ser det igen i kampen mod Esbjerg, hvor vi får en fantastisk start, men hvor der ikke skal mere end et par afbrændere til, før vi lider et knæk. Hvis man ser de første ti minutter af kampen, tror man jo ikke, at det er de samme spillere og den samme kamp, når man ser de efterfølgende ti minutter. Men det er lidt et udtryk for den suppedas, vi er havnet i, at der ikke skal så meget til at vælte os lige nu, siger Niels Agesen.

Randers HK er lige nu mentalt ramt som hold, hvilket en mentaltræner skal være med til at løsne op for. Foto: André Thorup
Annonce

Vigtigt med input

Han håber, at tilknytningen af Lena Frier kan være med til løfte den mentale dyne væk, som den seneste tids resultater har været med til at lægge henover holdet.

- Det kan godt være, når man ser kampene, at man tror, at det er mig, der bestemmer alt. Men jeg har det faktisk sådan som træner, at jeg gerne vil have en masse input fra spillerne i løbet af en træningsuge, og det er noget af det, som jeg har efterlyst mere af fra det her hold.

- Det har jeg fået de seneste uger, og en af de ting, som spillerne har nævnt, er, at det kunne være godt at prøve med en mentaltræner. Som cheftræner står jeg med det overordnede ansvar, og det er min opgave at sikre, at vi under kampene holder os til de kollektive aftaler, men jeg bilder mig ikke ind, at jeg står med alle svarene, siger Niels Agesen.

Annonce

Kigger ikke på CV

Som toptræner igennem mange sæsoner er det langt fra første gang, at Niels Agesen har oplevet at møde modgang.

- Derfor er det heller ikke noget, jeg går i panik over. Det eneste, der undrer mig i det her, er, at vi rent faktisk har trænet så godt, som vi har i de seneste uger, uden at det har givet sig udslag i sejre på banen. De ting plejer at følges ad, men jeg er alligevel fortrøstningsfuld i forhold til, at spillerne begynder at få nogle relationer og føler sig trygge ved, hvem de står ved siden af inde på banen. Det var dét, vi var så udfordret på i begyndelsen af sæsonen, hvor vi havde Dragenberg og Hjort ude, som udgjorde den centrale akse i sidste sæson, siger Niels Agesen.

Angrebsmæssigt bemærker man, at cheftræneren i øjeblikket holder Camilla Dalby på bænken i store dele af kampene, hvilket han har følgende forklaring på.

- Det er ud fra en vurdering af, at Celine Sivertsen i øjeblikket er bedre til at holde spillet igang. Det har ikke som sådan noget med Dalby at gøre, men vi har set i nogle kampe, at modstanderne er gået frem på hende, så hun har haft svært ved at få afslutningerne på første skridt, som er en af hendes store styrker.

Men Nina Müller, Jamina Roberts og Camilla Dalby er jeres tre største navne i bagkæden. Er det ikke planen, at I på et tidspunkt skal ende ud med, at det er førstekæden?

- Ikke nødvendigvis. Uanset om om tidligere har været verdensmester, så handler det om, hvordan man præsterer nu og her. Jeg kommer ikke til at vælge alene ud fra, hvad folk har stående på deres CV, siger Randers HK-træneren.

Efterårets sidste kamp i ligaen er 14. november på udebane mod topholdet, Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Gågader og Aarhusvej er ømme trafikale punkter - nu skal politikerne godkende en mobilitetspolitik

Randers

Voldsom brand i nat på Husarvej

Annonce