Annonce
Debat

Mere frihed og flere muligheder i landdistrikterne

Læserbrev: Danmark er et dejligt sted at bo. Præcis som borgerne og de ønsker, de har, er ikke alle områder ens. Vi skal sikre, at det fortsat er lige så attraktivt at bo i landdistrikterne, og her har vi en udfordring omkring vækst og bosætning, som vi skal have løst. I Venstre har vi netop præsenteret fem tiltag, der skal sikre flere muligheder og mere frihed i landdistrikterne. For udfordringen for landdistrikterne er, at den socialdemokratiske regering modarbejder landdistriktsdagsordenen, som når den eksempelvis tredobler generationsskifteskatten for familieejede virksomheder. Det er med til at skævvride Danmark.

Vi ønsker, at der kommer vækst, udvikling og øget bosætning i de mange landdistrikter, som vi har i Danmark.

Vi ønsker, at det bliver nemmere for førstegangskøbere at købe bolig. Flere danskere skal eje egen bolig. En måde at gøre det på er at gøre det nemmere at finansiere et boligkøb. Derfor ønsker vi, at man kan trække advokatudgifter, køberrådgivning samt udgifter til byggesagkyndige fra i forbindelse med køb af boliger, der koster op til en million kroner.

Derudover er det også vigtigt, at man kan både bo og arbejde godt hjemme. Derfor ønsker vi at forhøje bredbåndspuljen til 150 millioner kroner, så vi har lynhurtigt internet og bred dækning i hele Danmark. Samtidig ønsker vi, at det skal koste det samme at rejse til søs som på landevejen, hvilket betyder, at ikke landfaste øer skal være dækket af et landevejsprincip og dermed opnå trafikal ligestilling, så det ikke koster mere at rejse til søs end på landevejen. Det er også godt for turismen, som vi ligeledes ønsker styrket. Her har vi i hele landet, men særligt i landdistrikterne, et uforløst potentiale, som ligger og venter. Derfor skal der også være flere muligheder for at udleje sit sommerhus, og derfor ønsker vi at permanentgøre det højere bundfradrag for udlejning af sommerhus, der gælder for 2020 og er på 60.000 kroner.

Annonce

Vi ønsker, at der kommer vækst, udvikling og øget bosætning i de mange landdistrikter, som vi har i Danmark, og vores udspil er dermed et skridt på vejen til at sikre udvikling i landdistrikterne.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Regeringen beder ikke andre om at forsøge at genskabe sms'er

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce