Annonce
Randers HH

Mere godt nyt til kommende U17- og U19-hold i Randers: Håndboldens talenter får check fra kommunen

Sportschef for Randers Elite Herre Håndbold bliver Andreas Svoldgaard, tidligere spiller for det nu konkursramte Randers HH. Arkivfoto: Lars Rasborg
I juni så ny elitehåndboldsatsning dagens lys i Randers. Nu er der endnu mere godt nyt til de kommende U17- og U19-hold.
Annonce

Randers:  Efter at det tidligere Randers HH Talent har fået økonomisk genrejsning via mange sponsorer og under det nye navn Randers Elite Herre Håndbold er sikret i en ny konstellation i de næste to år, er der nu flere gode nyheder på vej til talentsamarbejdet.

Randers Talent og Elite, der er kommunens officielle samarbejde for talentudviklingen i de lokale idrætsklubber, er klar med en check på 78.000 kroner. Pengene skal støtte udviklingen af U17- og U19-spillere i den kommende sæson. Beløbet kommer fra den pulje, som et enigt sundheds-, idræts- og kulturudvalg sidste år afsatte til talentarbejdet i de lokale klubber frem til 2023 - som en del af en aftale med Team Danmark.

- Herre-håndbolden er én ud af syv satsningsidrætter i Team Danmark-aftalen. Målet med støtten til Randers Elite Herre Håndbold er en fokuseret indsats for at udvikle så fysiske og tekniske stærke spillere, at de på sigt har mulighed for at gå hele vejen til landsholdet, forklarer eliteidrætskonsulent Johannes Madsen fra Randers Talent og Elite.

Annonce

Moderklubber skal sende talenter videre

Arbejdet med talentudviklingen sker blandt andet i tæt samarbejde mellem Randers Elite Herre Håndbold og de fire moderklubber. Og fra sæsonen 2021/2022 bliver U15-spillerne fra moderklubberne efter planen også koblet på fællestræningen hos Randers Elite Herre Håndbold - de skal dog fortsat primært være i moderklubberne.


Det har været vigtigt for Randers Talent og Elite, at moderklubberne også støtter op omkring tiltaget, sådan at spillerne fra netop disse klubber også får muligheden for at udvikle sig. Succesen afhænger af de talenter, som moderklubberne fostrer.

Johannes Madsen, eliteidrætskonsulent hos Randers Talent og Elite.


- Det har været vigtigt for Randers Talent og Elite, at moderklubberne også støtter op omkring tiltaget, sådan at spillerne fra netop disse klubber også får muligheden for at udvikle sig. Succesen afhænger af de talenter som moderklubberne fostrer,  siger Johannes Madsen.

De fire moderklubber er Dronningborg Boldklub, Randers Freja, Hornbæk SF og Randers KFUM. Sidstnævnte har overtaget senior-licensen fra det tidligere Randers HH, hvor afløseren Randers Elite Herre Håndbold i stedet satser målrettet på ungdommen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Dét har vi lært af testkampene: Profiler skal slås for spilletid

Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce