Annonce
Randers

Mere hæder til Cold Hand Winery

Cold Hand Winery i Læsten og Jens Skovgaard får lørdag et af Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplomer. Foto: PR
Det Danske Gastronomisk Akademi giver i år et af sine hædersdiplomer til vineriet i Læsten for at producere nordiske frugtvine i verdensklasse.

Læsten: Lokal madkultur og råvarer af høj kvalitet er i fokus, når Det Danske Gastronomiske Akademi uddeler sine hædersdiplomer i Odense lørdag 6. april.

Her hyldes ildsjæle fra hele landet - og blandt modtagerne i år er Cold Hand Winery i Læsten.

Hæderen gives til vingården for frugtvin. Manden bag, Jens Skovgaard, laver frugtvin af æbler, pærer og bær.

Det startede som et hobbyprojekt, men blev i 2010 til en fuldtidsbeskæftigelse, da Jens Skovgaard opsagde sin stilling som skoleleder for at producere nordiske frugtvine i verdensklasse.

En drøm, der må siges at være gået i opfyldelse med et utal af prestigefulde priser og plads på vinkortet på Michelin-restauranter i ind- og udland.

I sin motivation for at give vingården hædersdiplom, skriver Det Danske Gastronomisk Akademi:

"Cold Hand Winerys produkter er tilgængelige over hele verden og elsket af såvel forbrugere som anmeldere. Brandet var dog intet uden Jens, der med sin fandenivoldskhed og ukuelige personlighed ufortrødent har skubbet og trukket frugtvin frem i lyset."

- Bredden i årets modtagere af hædersdiplomer viser, at der er en stærk udvikling, høj kvalitet og stor initiativrigdom inden for dansk gastronomi, siger Ole Mouritsen, præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.

Prisoverrækkelsen finder sted hos gourmetrestauranten Styrbæks i Odense med efterfølgende gallamiddag for diplommodtagere, medlemmerne af Det Danske Gastronomiske Akademi samt inviterede gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce