Annonce
Læserbrev

Mere kollektiv til de fleste

Annonce

Læserbrev: Byrådet har netop vedtaget en kollektiv trafikplan udarbejdet af det midlertidige § 17.4-udvalg. Hermed indføres minimumsstandarder, som forbedrer den kollektive trafik i byer i Favrskov Kommune, hvor der bor mellem 200 og 2000 indbyggere.

I byer med 200-499 indbyggere, hvor der i dag er skolekørsel + flextur, kommer der fremover fem-seks busafgange på hverdage.

I byer med 500-999 indbyggere kommer der fire ekstra busafgange på hverdage, og flextur erstattes af seks flexbusafgange både lørdag og søndag. Flexbus er i modsætning til flextur i køreplanen, så du er sikker på, hvornår du bliver afhentet på stoppestedet. Og bemærk, at du stadig også kan benytte flextur.

I byer med 1000-1999 indbyggere kommer der tre ekstra busafgange både på hverdage og i weekender.

Thorsø (1840 indbyggere) får på grund af byens størrelse tæt på 2000 indbyggere herudover tre ekstra busafgange på hverdage, og Voldum får på grund af beliggenhed og sammenvoksning med nabobyer forbedret betjening både hverdage og i weekender.

Hvis du undrer dig over, at der ikke er forbedringer til byer med over 2000 indbyggere, skyldes det, at de allerede har et serviceniveau, som er langt over det serviceniveau, som trafikplanen lægger op til (og de fleste i tillæg togbetjening). Den gode nyhed er, at det høje serviceniveau fortsætter uændret i Hadsten, Hammel, Hinnerup og Ulstrup.

Ændringerne træder i kraft i 2021 og koordineres med Midttrafik, som udover ovennævnte forventes at forbedre regionale ruter. Eksempelvis rute 221 (Randers-Voldum-Hornslet) og koordinering af ruter fra Thorsø til Jydske Haandværkerskole og Favrskov Gymnasium.

Endelig arbejdes der med at udvide den populære flexturordning, så der bliver mulighed for at krydse flere kommunegrænser til Favrskov-priser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Annonce