Annonce
Randers

Mere midtby bliver det ikke: Pigeskolens grønne frirum giver plads til en afslappet stund

Byhave på hjørnet af Søren Møllers Gade og Steen Blichers Gade, hvor der tidligere har været pigeskole. Foto: Annelene Petersen
På hjørnet af Søren Møllers Gade og Steen Blichers Gade ligger en lille grøn plet og giver beboerne et frirum og en siddeplads til afslapning. Mere midtby bliver det ikke, og alligevel er der gjort plads til en fin have.
Annonce

Randers: Den røde bygning er fra 1884, og knejser fint over hjørnet af Søren Møllers Gade (nummer 4) og Steen Blichers Gade. En sort og elegant smedejernslåge giver et kig ind i den lille have, der nydes af de nuværende beboere.

Men i gamle dage (fra 1920 til 1950) var der pigeskole på stedet, ledet af frøken Nisted. I dag er bygningen delt op i seks lejligheder, og især to af husets kvinder har stået for at få den lille have op at stå.

Det er Gitte Ægidius og Jette Nielsen, som er primus motorer i den grønne plet.

- Gitte slår græsset, mens jeg luger. Men det er godt nok svært at følge med, det pibler op alle vegne, lyder det lidt undskyldende fra Jette Jensen. Det er nu ikke slemt, og man ser det ikke, fordi øjet helt naturligt falder på de smukke akelejer, lupiner og de mange krukker, der er stillet pynteligt op.

Ud over græsplæne er der en belægning af pigsten og chaussesten, der komplimenterer hinanden på bedste vis. Og der er blevet plads til et lille drivhus, en terrasse og flere træer.

Der kræses for fuglene, som både får leveret mad og tilbydes logi, og der er flere kroge med stole og borde, så roen, det grønne og havens skønhed kan nydes i fulde drag af lejlighedernes beboere.

Lupiner og akelejer. Foto: Annelene Petersen
Den lille have er også et godt sted for byens fugle at være. Foto: Annelene Petersen
Krukker og kønne opstillinger med planter. Foto: Annelene Petersen
Der er seks lejligheder, hvis beboere er fælles om den lille have. Foto: Annelene Petersen
Beboerne har sans for farvesammensætning i krukkerne. Foto: Annelene Petersen
Et frodigt og grønt kig på den lille byhave på hjørnet af Søren Møllers Gade og Steen Blichers Gade. Foto: Annelene Petersen
Et par beboere nyder haven. Det er Jette Nielsen og Jan Jensen. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Randers

To bilister kørte sammen i kryds

Randers FC For abonnenter

Randers FC rider på en sejrsbølge: En lille ting rumsterer alligevel i Thomasbergs baghoved

Danmark

Lyt til Danmark Fortæller:  Scandinavian Star - Bror til brandoffer har ikke mange forhåbninger til ny efterforskning af skibsbrand

Annonce