Annonce
Østjylland

Mere skov mellem Hadsten og Hadbjerg

Folkeskoven mellem Hadsten og Hadbjerg bliver markant større. Pressefoto
Folkeskoven mellem Hadsten og Hadbjerg udvides nu fra en halv til fem hektar skov til glæde for grundvand, dyreliv og ikke mindst friluftsglade mennesker.

FAVRSKOV: Første del af folkeskoven mellem Hadsten og Hadbjerg blev i forbindelse med indsamlingsshowet ”Danmark Planter Træer” i september 2019 plantet af fremmødte lokale borgere. Indsamlingsshowet blev transmitteret på TV2 med liveindslag fra Favrskov Kommune. Nu er skoven klar til at vokse med yderligere 4,5 hektar, når Favrskov Kommune torsdag 22. april 2021 går i gang med at plante endnu flere træer.


Folkeskoven her er et vigtigt skridt i at skabe en rekreativ korridor mellem Hadsten og Hadbjerg, så de populære byer bindes endnu mere sammen.

Nils Borring


Annonce

Træerne er finansieret af Growing Trees Network Foundation, og pengene stammer fra donationer fra borgere og virksomheder blandt andet fra indsamlingsshowet i september 2019.

Dyr og klima

Borgmester Nils Borring glæder sig over, at der er endnu en ny skov på vej i Favrskov.

- I Favrskov har vi udpeget flere områder til skovrejsning, for med flere træer og mere skov opfylder vi vigtige mål: Vi beskytter vores grundvand, vi skaber mere plads til dyreliv, klimaet bedres, og så sikrer vi flere områder til alle dem, der elsker at komme ud i naturen. Folkeskoven her er et vigtigt skridt i at skabe en rekreativ korridor mellem Hadsten og Hadbjerg, så de populære byer bindes endnu mere sammen.

Det nye stykke skov, der bliver rejst sidst i april. Presseillustration

Også formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune, Anders G. Christensen, er begejstret for den nye skov:

- Vi har i coronatiden oplevet, at folk har hungret efter naturoplevelser og nye måder at være udenfor. Jeg er derfor stolt over, at vi med skoven mellem Hadsten og Hadbjerg skaber endnu et rekreativt område til alle dem, der ønsker at bruge naturen, samtidig med at vi værner om den høje kvalitet i vores drikkevand. Jeg glæder mig til at følge med i træernes vækst fra plante til skov.

Alle er velkomne til at følge med i skovrejsningen, der begynder torsdag 22. april og fortsætter cirka en uge frem.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce