Annonce
Norddjurs

Mere trafik til og fra Grenaa kræver mere asfalt på Djursland

Stena Line har meldt ud, at det svenske storrederi har planer om at gå fra 150.000 til 300.000 passagerer, fra 38.000 til 90.000 lastbiler og fra 40.000 til 80.000 personbiler om året. Foto: Jens Thaysen
Mere færgetrafik over Kattegat kommer til at betyde mere bil- og lastbilstrafik på Djursland. Derfor drømmer havnedirektør Henrik Carstensen om nye vejprojekter på Djursland.
Annonce

Grenaa: Flere færger på "den blå motorvej" mellem Sverige og Danmark, et nyt rekreativt område på Sydhavnen og indvielsen af et pingvinhus ved Kattegatcentret.

Mere liv i Grenaa betyder også mere trafik på vejene på Djursland, især mod Aarhus og Randers.

Det får direktøren for Grenaa Havn, Henrik Carstensen, til at drømme om bedre infrastruktur på Djursland.

- Med dobbelt så mange afgange og ankomster med Stena-færgerne og måske en tredje lastbilfærge inden for et par år vil det være naturligt med at udbygge infrastrukturen på Djursland. Vi er i løbende kontakt med politikerne og mener, at det ville være en god idé, hvis staten gik ind og finansierede nogle 2+1-veje på Djursland. Adgangsvejene til Grenaa er ok, især efter at vi fik omfartsvejen nord om byen, men man kunne godt drømme om, at der blev anlagt nogle omfartsveje omkring Auning, Tirstrup og Trustrup. Det tror jeg også, at Stena synes er en god idé, siger direktør for Grenaa Havn, Henrik Carstensen.

- Der bliver betydeligt større pres på landevejene på Djursland. Det er fint med Aarhus-motorvejen til Tirstrup. Vi behøver ingen motorvej til Grenaa, men jeg kunne godt tænke mig en 2+1'er det sidste stykke ud til Grenaa. Det vil give et bedre flow på både hovedvej 15 og 16. Vi gør i hvert fald, hvad vi kan for at præge udviklingen, siger Henrik Carstensen.

Han ser især en ny fragtrute mellem Hundested og Grenaa som en fornuftig investering, fordi den naturligt aflaster motorvejene E45 i Jylland og E20 på Sjælland.

Stena Line har meldt ud, at det svenske storrederi har planer om at gå fra 150.000 til 300.000 passagerer, fra 38.000 til 90.000 lastbiler og fra 40.000 til 80.000 personbiler om året. Noget der mærkes.

Og mon ikke, at Kattegatcentrets nye pingviner med lyde, lugte og subantarktiske temperaturer lokker kunder til Grenaa Havn.

Pingvinanlægget bliver en tilbygning, som kommer til at ligge på Kattegatcentrets nordlige side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce