Annonce
Randers

Mette Frederiksen fejrede genåbningen med stjerneskud på café i Randers

Statsminister Mette Frederiksen lagde mandag vejen forbi Café Jens Otto i Randers sammen med blandt andre erhvervsminister Simon Kollerup. Foto: Anne Myrup Pedersen
Statsministeren kom forbi Randers, da hun mandag var på besøg flere steder for at være med til at markere genåbningen af en lang række virksomheder, skoler og restauranter.
Annonce

Randers: Stamgæsterne sad klar ved bordene udenfor under markiserne, da Café Jens Otto mandag sidst på formiddagen åbnede for første gang i månedsvis, og bordene blev hurtigt fyldt både ude og inde. Der var dog reserveret plads til en ganske særlig gæst, der også lagde vejen forbi cafeen - nemlig statsminister Mette Frederiksen, der også havde selskab af blandt andre erhvervsminister Simon Kollerup.

Ministrene var på tur gennem Jylland for at være med til at fejre genåbningen af restauranter, skoler og meget mere.

- Vi skal leve så almindeligt, som vi kan igen, men holde lidt mere afstand og huske god hygiejne. Folk er rigtig gode til at passe på hinanden, sagde en glad statsminister.

Menuen stod på stjerneskud på Café Jens Otto, hvor ministeren også fik en snak med borgmester Torben Hansen samt Dorthe Bjørn og Mike Pabst, der driver cafeen.

- Vi snakkede om genåbningen, og om turismen - samt udligningsreformen. Og om de 900 ekstra ledige, der er kommet her i kommunen, Vi håber meget på at få høvlet noget af det tal, understregede Torben Hansen (S).

- Vi starter stille og roligt op, for der skal være balance i tingene.

Dorthe Bjørn, indehaver af Café Jens Otto

Annonce

Danskerne er gode

Mette Frederiksen holdt et kort pressemøde efter frokosten, hvor hun blandt andet understregede, at ledigheden er et fokuspunkt lige nu. Selv om hun opfordrede til, at vi måske går en ekstra gang på café eller restaurant, så er hun godt klar over, at det ikke er de ledige, der lige nu kan gå ud og svinge dankortet en ekstra gang.

- Jeg har i dag haft møde med borgere i Hobro, der har mistet deres arbejde, og vi har drøftet mulighederne for uddannelse, et fagskift og det, man måske kan sætte i gang med de indefrosne feriepenge, sagde hun.

Statsministeren kom også ind på de forventninger, der er til den fortsatte genåbning af Danmark.

- I Randers har der været godt 30 indlagte i løbet af hele pandemien, og i Nordjylland ser det ligeledes godt ud. Vi kan godt komme ud i et forløb, hvor vi må se på geografiske forskelle.

- Vi følger udviklingen tæt og vil reagere, hvis der begynder at være forandringer.

Mette Frederiksen understregede vigtigheden af, at vi alle fortsat overholder retningslinjerne - nu hvor vi er nået så langt.

- Det er helt vildt, når man tænker på det. Danskerne er gode, mente hun.

Annonce

Det skal balancere

- Det er skønt at kunne åbne igen, folk har glædet sig - og det er en dejlig måde at komme i gang på at få besøg af vores statsminister, sagde Dorthe Bjørn.

Selv om cafeen ligner sig selv, er alt ikke helt, som det plejer.

- Vi holder kun åbent om dagen, ikke om aftenen, og starter med et begrænset menukort. Vi starter stille og roligt op, for der skal være balance i tingene. Lige nu ikke penge i kassen til næste løn, men vi er optimister, fortalte Dorthe Bjørn.

De ternede stofduge er skiftet ud med rengøringsvenlige voksduge, og der er håndsprit på hvert bord. Der holdes god afstand, og mellem hvert hold gæster sprittes bord og stole af.

Stjerneskud, tarteletter og smørrebrød er blandt de traditionelle retter, som kunderne holder af, og som cafeen står klar til at servere.

Tjener Mette Hansen havde første arbejdsdag, og hun var glad for at komme i gang igen.

- Det er dejligt, for jeg har savnet mine kolleger og gæsterne.

Det var også spændende at have ministre på besøg til frokost.

- Personligt har jeg aldrig stemt på Socialdemokratiet, men jeg overvejer at gøre det til næste valg. Jeg synes, Mette Frederiksen har klaret det sindssygt godt. Man kan forstå, hvad hun siger, og hun taler til befolkningen mere direkte, end andre statsministre har gjort det.

Dorthe Bjørn og Mike Pabst, der driver Café Jens Otto, tog imod statsministeren, da hun besøgte Randers for at få frokost. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Ikke store afsavn

Mette Hansen har savnet at komme på arbejde - men noget godt er der også kommet ud af corona-krisen.

- Jeg har været meget sammen med min mand og mine store børn på 13, 17 og 18 år, og det har været dejligt. Vi har ikke lidt de store afsavn, understregede Mette Hansen.

- Det er skønt at se, at cafeerne begynder at tjene penge igen, og det er dejligt at møde et par, der siger, at det nok skal gå alt sammen, sagde statsminister Mette Frederiksen om værtsparret Dorthe Bjørn og Mike Pabst, inden hun steg ind i ministerbilen og fortsatte turen, hvor næste stop var Fredericia.

- Folk er rigtig gode til at passe på hinanden, sagde statsministeren om den positive udvikling i den fælles kamp mod corona. Foto: Anne Myrup Pedersen
Humøret var højt, da genåbningen af Danmarks cafeer og restauranter blev fejret på Café Jens Otto. Foto: Anne Myrup Pedersen
Tjenerne på café Jens Otto sammen med statsminister Mette Frederiksen. Også gæsterne kiggede en ekstra gang, da der kom fint besøg på genåbningsdagen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Anden testrunde i Randers FC efter coronaramt cheftræner: Lettelse på Viborgvej

Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce