Annonce
Danmark

Mette Frederiksen til børn: Hold afstand når I leger

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Det er okay for børn at lege sammen udenfor, hvis man holder afstand, men ikke mere end to til tre sammen.

Brug videopkald og telefonen til at holde kontakten til vennerne. Leg mere med lillebror eller lillesøster. Og lad være med at lave legeaftaler med mange forskellige venner efter hinanden.

Sådan lyder nogle af rådene fredag fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde for børn og unge om udbredelsen af coronavirus.

Ultra Nyt og Børneavisen spørger statsministeren til, hvordan de skal forholde sig til corona.

- Alting er blevet anderledes i Danmark. Skolen er lukket, og det er sportsaktiviteterne også. Måske er både mor og far derhjemme.

- Som barn skal man ikke gå rundt og være bange, men man skal tage det alvorligt. Den bedste måde at få stoppet corona på er, at man holder afstand, siger Mette Frederiksen.

Mange forældre har måske været i tvivl om legeaftaler. Uvisheden er steget, efter at Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, og Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut er kommet med forskellige meldinger.

Mette Frederiksen opfordrer børn til at holde afstand.

- Man skal holde afstand også, hvis man skal lege sammen udenfor. Hvis man skal lege sammen, så skal man holde afstand, og man skal ikke være for mange sammen på én gang, siger Mette Frederiksen.

Hun opfordrer børn til at få det bedste ude af dagene, selv om den fysiske kontakt til vennerne er begrænset.

- Man kan bruge Facetime og ringe til hinanden. Man kan lege mere med lillebror og lillesøster, end man plejer at gøre, siger Mette Frederiksen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) advarer om legeaftaler med mange forskellige.

- Man må gerne have legeaftaler, men kun med én til to venner. Det går ikke, at man leger flere sammen. Eller at man har legeaftaler med mange forskellige venner efter hinanden, siger Magnus Heunicke.

Regeringen udelukker ikke udgangsforbud som for eksempel i Italien, der er hårdt ramt på grund af befolkningen med mange ældre, og at der ikke blev sat ind tidligt nok.

- Vi har gjort rigtig meget i Danmark lige nu, og det ser også ud som om, at langt de fleste respekterer det. Vi vil gerne have alt det, vi har besluttet til at virke.

- Der er ikke noget, vi udelukker, men vi vil allerhelst have, at alle gør det rigtige, uden at vi behøver at lave et udgangsforbud, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce