Annonce
Navne

Mette skiftede fra frisør til pædagog

En dårlig hånd fik Mette Filskov Meineche til at droppe frisørfaget for i stedet at læse til pædagog. Foto: Annelene Petersen
37-årige Mette er uddannet frisør, men en dårlig hånd fik hende på nye veje. Efter hf og arbejde i en daginstitution var hun klar til at søge ind på VIA Pædagoguddannelsen i Randers gennem kvote 2.

Randers: - Jeg synes klart, det er en fordel at have noget erfaring, når man skal tage en pædagoguddannelse. Når vi diskuterer på klassen, giver det bare så god mening, at flere kan bidrage med eksempler til de teorier, vi bliver præsenteret for, siger Mette Filskov Meineche, der læser til pædagog på VIA i Randers.

Hun er 37 år og gik i lære som frisør efter 10. klasse. Hun var glad for faget og især for kontakten til så mange forskellige mennesker. Men efter 16 år i frisørfaget kunne hun ikke holde til det fysisk hårde arbejde længere og måtte skifte spor. Så arbejdede hun et år som pædagogmedhjælper i et dagtilbud, inden hun søgte ind på hf.

Annonce

1-årig hf-pædagogpakke

Fordi hun havde erhvervserfaring, valgte Mette at søge ind på pædagoguddannelsen gennem kvote 2. Men fordi hun var gået ud af 10. klasse, manglede hun en gymnasial uddannelse, og valgte den 1-årige hf-pædagogpakke

- Alle fagene var spændende, relevante og rettede sig mod pædagoguddannelsen. Og mange af de faglige tekster og teoretikere, vi havde på hf, ligger godt i tråd med det, vi læser nu, siger Mette. Hun uddyber og forklarer, at pædagogpakken var ideel, fordi den både åbnede for pædagogverdenen og gav mod på at studere igen.

Annonce

Er jeg for gammel?

Aldersfordelingen på uddannelsen lå også i Mettes overvejelser. Det der med at være den ældste sammen med en hel flok meget unge mennesker. Men det viste sig ikke at være et problem.

- På mit hold er vi en ti-stykker, der er over 30 år. Og på det andet hold er de lidt flere. Så man er ikke alene om at være lidt ældre. Og langt hen ad vejen handler det selvfølgelig rigtig meget om, hvem man klikker med. Og det kan lige så godt være en på 21 år, som en jævnaldrene. Så jeg oplever ikke den store forskel på os, selvom alderen viser det, siger Mette.

Annonce

Pædagogik og håndværk

Hun er vild med, at pædagoguddannelsen giver mulighed for at udvikle og støtte gennem pædagogik og kreativt arbejde.

- Hvis man er god til et håndværk, så kan man inddrage det i sit pædagogiske arbejde. Fx naturfag, musik eller drama. Man kan lave inkluderende arbejde i naturen. Vi rykker ud og væk fra de vante omgivelser og gør noget et andet sted. Det giver nye muligheder for at flytte fokus og få øje på nye sider af de mennesker, vi arbejder med – og af os selv, siger Mette, der skal i praktik i et familiecenter fra 15. marts. Hun er særligt interesseret i de pædagogiske områder inden for social/specialområdet og drømmer om at komme til at arbejde i det fagfelt, når hun er færdiguddannet.

- Men jeg kan jo ikke sige det 100 procent sikkert, for jeg har allerede nu lært så meget mere, end da jeg startede. Og det hele er så spændende. Så jeg er åben og glæder mig til, hvad tiden bringer. Der er så mange muligheder, siger Mette og smiler.

Værd at vide om Campus Randers

Campus Randers huser 5 VIA-uddannelser med i alt 800 studerende.

Uddannelser:

  • Forberedende kursus for flygtninge og indvandrere
  • Lærer (optager ikke studerende i 2021)
  • Professionsbachelor i skat
  • Psykomotorik
  • Pædagog
  • Sygeplejerske
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce