Annonce
Østjylland

Meyers madvogn ruller ud i det østjyske: - Vi ønsker at bygge en madkulturel bro

Til trods for at det kun er et halvt år siden, at Lille Meyer kom til verden, spår Claus Meyer en lys fremtid for den farverige foodtruck. Om den dukker op ved AGF’s hjemmekampe, eller om det bliver i smukke naturområder rundt omkring i Jylland, kan han endnu ikke sige. Det afhænger af de lokale samarbejdspartnere. Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foodtrucken ’Lille Meyer’ var på Jyllandstur i efterårsferien. Fra 15. til 18. oktober kunne besøgende købe lune kanelsnurrer og lave deres egne pizzaer i naturskønne omgivelser ved Moesgaard Museum.
Annonce

AARHUS: På græsplanen foran Moesgaard Museum står den farverige madvogn Lille Meyer. Det er en solskinsrig lørdag, og flere efterårsramte familier er mødt op for at se, hvad tv-kokken Claus Meyer og co nu har fundet på.

Med virksomheden Meyers har Claus Meyer i mere end 10 år sørget for flæskestegssandwich til sultne festivalgængere rundt omkring i Danmark. Men da coronaen ramte, tvang de aflyste festivaller madvirksomheden Meyers og grundlægger Claus Meyer til at tænke i nye baner. Sådan opstod idéen til madvognen Lille Meyer.

- Lille Meyer er fis og ballade, spisekonkurrencer og gøgl. En fræk lille fætter, der møder folk helt nede på flad fod, siger Claus Meyer, som han sidder og betragter vognen, mens musikken fra højtalerne spiller for fuldt drøn.

Duften af lune kanelsnurrer og brændt bål møder dagens besøgende, som også har mulighed for at købe græskarsuppe, vegetarburgere og varme drikke i foodtrucken. Og hvis ikke maden frister, er der mulighed for at tage et slag bordtennis eller prøve kræfter med dart eller kongespil under åben himmel.

Annonce

’Meyers Køkken’ i Tranebjerg er kun en begyndelse

Udover at møde folk i øjenhøjde ønsker Meyers også at udvide i Jylland. Særligt i det østjyske, hvor virksomheden lige har åbnet et catering-køkken i Tranbjerg. Den havde sin første leverance 3. august i år og leverer nu dagligt frokost ud til 600 mennesker fordelt på 19 forskellige virksomheder.


Målet er, at børn fra Aarhus og omegn sammen med deres forældre får en oplevelse, de aldrig glemmer. Det er måske en oplevelse, der ændrer dem for livet.

Claus Meyer


- I takt med at vi også gerne vil etablere os med den nye virksomhed i Østjylland, er der ikke nogen bedre måde at starte sådan en rejse på, end ved at tage rundt til en masse byer med Lille Meyer, siger han og tilføjer:

- Så må Store Meyer komme slæbende lidt henad vejen.

Meyers har oplevet en stor efterspørgsel i Jylland de senere år: - 25-30 procent er fra Jylland, når vi laver nytårsmenuer og mortensaften, og 35 procent af vores følgere på de sociale medier er jyder, fortæller Claus Meyer. Foto: Kaspar Mørk Arianto.

Aarhus er nemlig ikke den eneste jyske by, madvognen har besøgt. Tidligere i efterårsferien var den at finde på parkeringspladserne ved Spinderihallerne i Vejle. Begge steder, som var bestemt efter en rundspørge blandt deres følgere på Facebook.

Annonce

”En oplevelse de aldrig glemmer”

Det var også på Facebook, at 13-årige William Henriksen vandt en billet til dagens ’Pizzaværksted for Børn’. Et initiativ, der er lavet for at gøre børn klogere på madlavning og bringe dem tættere på naturen.

De ti børn, der er samlet under det lille halvtag i udkanten af græsplænen, har nemlig selv været ude og samle urter og svampe i Marselisborgskovene til deres pizzaer.

- Jeg synes, det har været meget sjovt, siger William Henriksen, der drømmer om at blive kok og tit laver mad til forældrene hjemme i Ballerup.

Udover at møde folk i øjenhøjde ønsker Meyers også at udvide virksomheden i Jylland. Særligt i det østjyske, hvor de lige har åbnet et catering-køkken i Tranbjerg. Foto: Kaspar Mørk Arianto

Det er netop disse oplevelser Claus Meyer ønsker at give børn, som, han mener, bør have chancen for at opleve glæden ved at lave mad.

- Målet er, at børn fra Aarhus og omegn sammen med deres forældre får en oplevelse, de aldrig glemmer. Det er måske en oplevelse, der ændrer dem for livet, siger Claus Meyer.

Annonce

Verden ligger åben for Lille Meyer

Til trods for at det kun er et halvt år siden, at Lille Meyer kom til verden, spår Claus Meyer en lys fremtid for den farverige foodtruck.

Claus Meyer og Meyers ønsker med madvognen Lille Meyer at bygge ”en madkulturel bro”. I efterårsferien stod den ved Moeagaard Museum. Foto: Kaspar Mørk Arianto 

Om den dukker op ved AGF’s hjemmekampe, eller om det bliver i smukke naturområder rundt omkring i Jylland, kan han endnu ikke sige. Det afhænger af de lokale samarbejdspartnere.

Men én ting er Claus Meyer ikke i tvivl om.

- Den kommer til at lave meget ballade. Lille Meyer er kun lige ved at lære, hvad den kan slippe afsted med.

Claus Meyer

  • Født 27. december 1963 på Lolland.
  • Blev kendt for sin optræden i tv-programmet ’Meyers Køkken’, der blev vist på DR i 1990’erne. Har siden udgivet over 20 kogebøger.
  • Gastronomisk iværksætter og grundlægger af virksomheden Meyers, hvor han i dag er medejer og chefredaktør.
  • Virksomheden Meyers har i de seneste år drevet virksomhedskantiner og afholdt kurser i Jylland. I sommeren 2020 åbnede de så et catering-køkken på Sletvej i Tranbjerg.
  • Cateringfirmaet Meyers Køkken leverer firmafrokostordninger samt mad til fester og højtider både hos private og virksomheder i Østjylland.
På Facebook kunne man vinde en billet til dagens ’Pizzaværksted for Børn’. Et initiativ, der er lavet for at gøre børn klogere på madlavning og bringe dem tættere på naturen. Foto: Kaspar Mørk Arianto 
Hos Lille Meyer står ovnen aldrig stille. Hver halve time bliver der taget friskbagte kanelsnurrer ud af ovnen. Og ved bålet kan både børn og forældre selv bage. Foto: Kaspar Mørk Arianto 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce