Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Anne-Mette Jensen og Michael Aastrup Jensen har nydt hinanden og det varme klima i Dubai, mens alle andre frarådes at rejse. Venstrepolitikeren siger dog, at rejsen var relevant for hans arbejde som poitiker. Foto: Lars Rasborg
Michael Aastrup Jensen (V) siger, at rejsen var arbejdsmæssigt relevant, selv om han selv har betalt turen. Og han understreger, at erhvervsrejser og politiske rejser var undtaget anbefalingerne, så længe landet var orange.
Annonce

Randers: Det randrusianske folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) er kommet i modvind, efter at Ekstra Bladet har opsnuset, at han sammen med sin kæreste Anne-Mette Jensen var i Dubai fra 4.-9. januar.

Det betyder, at parret rejste til Dubai, mens landet var farvet orange, hvilket ifølge Udenrigsministeriet betyder, at alle unødvendige rejser frarådes, da risici ved rejser til landet er alvorlige.

Med andre ord rejste parret på et tidspunkt, hvor alle andre danskere af regeringen og sundhedsmyndighederne på det kraftigste blev opfordret til at aflyse alle ikke strengt nødvendige rejser.

Annonce

Relevant rejse

Overfor Ekstra Bladet insisterer Michael Aastrup Jensen på, at rejsen var relevant i forhold til hans arbejde som politiker, og at når kæresten var med, var det for, at de to kunne være sammen om aftenen, når han havde overstået dagens møder, og at hun i øvrigt selv havde betalt sin rejse.

På Ekstra Bladets spørgsmål, om han kan se, at rejsen kan fremstå som noget andet end en arbejdstur, når han har sin kæreste med, svarer han nej.

- Hvis jeg har møder derhjemme fra morgen til aften, så mødes jeg også med hende om aftenen. Hun syntes, det kunne være spændende, at vi fløj sammen derned. Så kunne hun være dernede på afslapningsbasis, og vi kunne mødes om aftenen, siger Michael Aastrup Jensen til Ekstra Bladet.

Det fastholder han overfor Amtsavisen.

Forholdet mellem politikeren og indehaveren af skønhedsklinikken La Lume i Randers har kun nogle få måneder på bagen. Parret stod frem her i avisen i slutningen af november og fortalte om deres kærlighed til hinanden.

Annonce

Kendisser i Dubai

Samtidig med Michael Aastrup Jensen og Anne-Mette Jensen var også en gruppe danske kendisser i Dubai, blandt andre bokseren Mikkel Kessler, fodboldspiller Nicklas Bendtner og bordtennisspilleren Michael Maze. Og deres besøg i ørkenbyen har den seneste uges tid været genstand for en ophedet debat både i de etablerede medier og på de social medier.

Og da statsminister Mette Frederiksen blev spurgt, hvad hun syntes om deres rejse, svarede hun, at hun nok var nødt til at pålægge sig selv en del restriktioner, før hun svarede. Og således kunne ingen være i tvivl om, at den syntes hun ikke om.

Overfor Amtsavisen påpeger Michael Aastrup Jensen, at erhvervsrejser og politiske rejser var undtaget sundhedsmyndighedernes rejseanbefalinger.


Det er faktisk ganske normalt, at jeg ind imellem selv betaler, når jeg rejser ud for at mødes med mine internationale kontakter.

Michael Aastrup Jensen


- Men så snart det blev meddelt, at alle landene blev gik fra rød til orange, bestilte jeg straks flybilletter hjem. Vi afbrød altså rejsen før tid.

Annonce

Brænder for arbejdet

Han fastholder, at der var tale om en arbejdsrejse, hvor han havde møder med personer fra flere organisationer, som gennem mange år er blevet en del af hans netværk.

- Dubai er et sted, hvor især mange mellemøstlige organisationer ofte mødes med deres internationale samarbejdspartnere, fordi det i sammenligning med andre lande i området er forholdsvis åbent og frit, siger Michael Aastrup.

Han mener heller ikke, at det, at han selv har betalt rejsen, indikerer, at rejsen skulle være unødvendig.

- Det er faktisk ganske normalt, at jeg ind imellem selv betaler, når jeg rejser ud for at mødes med mine internationale kontakter, siger han.

Den randrusianske folketingspolitiker understreger, at havde han vidst, at hele verden ville gå i rødt 8. januar, var han ikke taget af sted. Samtidig siger han, at han står ved rejsen.

- Jeg skal nok stå ved mine handlinger. Men jeg bliver harm, når man hænger min kæreste ud på den måde, det er sket. Det er simpelthen ikke rimeligt, lyder det fra Michael Aastrup Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Kenneth var spilleafhængig: Jeg lavede regninger på 5.000–6.000 kroner om måneden

Annonce