Annonce
Randers

Michael Aastrup skuffet: For mange røde politikere i det kære Folketing

Michael Aastrup Jensen (V) vil arbejde på et tredje spor hurtigst muligt. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Michael Aastrup Jensen (V) er alt andet end tilfreds med den aftale, der godt nok sendte støjmure til Randers, men som overså de trafikale problemer på E45.

Randers: - Lige nu og her er der en regering, der virker som om, de ikke ved, hvor Randers ligger på landkortet.

Michael Aastrup Jensen (V) er på ingen måde tilfreds med den transportaftale, som mandag formiddag blev præsenteret af regeringen.

For godt nok bliver der afsat penge til støjskærme både i Helsted og Vorup, men de løser ikke de trafikale problemer, der er på E45. Problemer, der kun bliver større i fremtiden.

Annonce

- Jeg frygter, vi bliver hægtet af vækstsporet. Jeg har mange naboer i Assentoft, der arbejder i Aarhus. De har placeret sig i Randers, fordi det er nemt at pendle. Det kan ikke siges højt nok, hvor vigtigt det her er. E45 er ikke bare en motorvej, det er en fødekæde, siger Michael Aastrup Jensen.

Han peger på, at det skal være nemt ikke bare for private i forbindelse med bosætning, men også for virksomheder i Randers.

Her skal penge fordeles i ny transportaftale

Af de 161 milliarder kroner går omkring 64 milliarder kroner til veje, 86 milliarder går til jernbaner og 11 milliarder kroner går til en række puljer og øvrige initiativer.

Jernbaneprojekterne dækker blandt andet over opgraderinger ved Ringsted for 1,6 milliarder kroner, en ny jernbane fra Aarhus til Silkeborg via Galten til 2,2 milliarder kroner, en fremtidssikring af Aarhus Hovedbanegård til 317 millioner kroner, og udvidelse af Ny Ellebjerg Station i hovedstaden for 438 millioner kroner.

Af de 64 milliarder, der skal gå til veje, er der blandt andet sat penge af til en tredje forbindelse over Limfjorden til 7 milliarder kroner, Midtjyske Motorvej Give-Billund og Løvel-Klode Mølle til 5,9 milliarder kroner, anlæg af Frederikssundsmotorvejens 3. etape til 2,9 milliarder kroner, udvidelse af E45 Kolding-Aarhus Nord for 6,2 milliarder kroner.

Refshaleøen og Lynetteholmen ved København får 12,7 milliarder kroner til regional udvikling.

Der er desuden sat tre milliarder kroner af til at fremme cyklismen, herunder ved at indføre flere og bedre cykelstier, og tre milliarder er afsat til at bekæmpe støj fra trafikken, hvilket primært er investeringer i støjskærme til særligt støjbelastede områder langs statsvejene.

Kilder: Regeringens infrastrukturplan 28. juni 2021. / Ritzau

For mange røde

Det manglende spor skal også ses i lyset af, hvad der ellers er brugt penge på, mener Michael Aastrup Jensen. Og skylden skal vi finde ovre på den anden side af midten, lyder det.

- Der er alt for mange røde politikere i det kære Folketing, der hellere vil bruge milliarder på at spare få minutter med en togbro ved Vejle, siger han.

Motorvejen får som nævnt ikke noget tredje spor mellem Aarhus N og Randers N, men der bliver til gengæld afsat 6,2 milliarder kroner til en udvidelse af E45 længere mod syd, nemlig fra Kolding til Aarhus N.

- Det hjælper lidt, men det kommer samtidig til at skabe problemer. Det kan man allerede se nu ved Skanderborg, hvor tre baner bliver til to. Det problem bliver bare rykket op til Aarhus Nord, siger Michael Aastrup Jensen.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce