Annonce
Sport

Valgren tager bronze ved VM i ny Alaphilippe-triumf

For andet år i træk kørte Julian Alaphilippe alene over stregen som ny verdensmester i landevejscykling. Foto: Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix
Julian Alaphilippe forsvarede sin titel som verdensmester i landevejscykling, mens Michael Valgren tog bronze.

Michael Valgren kørte sig søndag til en bronzemedalje ved VM i landevejscykling i Belgien.

Han kunne dog ikke gøre noget ved franske Julian Alaphilippe, der i suveræn stil forsvarede sin titel som verdensmester.

Efter et angreb med godt 15 kilometer igen kunne den 29-årige franskmand kører alene over stregen i belgiske Leuven til sin anden VM-titel i træk.

Annonce

Valgren kom i mål efterfølgende i en gruppe på fire ryttere, hvor danskeren spurtede sig til bronzemedaljen i en tæt duel. Sølvet gik til hollandske Dylan van Baarle.

Trods den lange distance på 268 kilometer rundt i Flandern i Belgien, der ventede VM-feltet, var der ingen planer for de store nationer om at vente til allersidst med at åbne løbet.

Efter et tidligt udbrud uden store navne var kommet afsted, åbnede det belgiske stjerneskud Remco Evenepoel løbet med hele 178 kilometer til mål.

Angrebet endte ud i en større gruppe med blandt andre Kasper Asgreen og Magnus Cort, der gav det italienske hold sved på panden i feltet. De fik dog lukket den farlige gruppe 50 kilometer efter.

Det stærke danske landshold blev kraftigt decimeret undervejs i det offensive løb. To styrt sendte Mads Pedersen ud af løbet, og også Andreas Kron og Mikkel Honoré måtte stå af, da styrt sendte dem langt efter feltet.

Næste dansker i offensiven var Mads Würtz Schmidt, der kom afsted i en gruppe med godt 90 kilometer til mål. En gruppe, der igen inkluderede en utrættelig Evenepoel. 30 kilometer senere fik resterne af den gruppe selskab af de helt store favoritter, da Julian Alaphilippe åbnede ballet på en af de hårde bakker.

Her forsvandt Mads Würtz fra fronten, men det lykkedes dog Michael Valgren at komme med som eneste dansker. 17 mand sad nu i front og øgede hastigt til feltet. Dermed skulle regnbuetrikoten fordeles i gruppen, hvor favoritter som Wout van Aert (Belgien) og Mathieu van der Poel (Holland) også sad.

Tilbage ventede to omgange på den hårde rundstrækning omkring målbyen Leuven.

Særligt Alaphilippe var uhyre aktiv i forsøget på at splitte gruppen og trætte de hurtigere konkurrenter. Da klokken lød for sidste gang med 15 kilometer igen, var den forsvarende verdensmester alene i spids foran en firemandsgruppe med Michael Valgren.

Det forspring var ikke til at hente igen. Julian Alaphilippe kunne i sikker stil køre alene over stregen i Leuven som dobbelt verdensmester.

Bagved lykkedes det Michael Valgren at komme væk med belgiske Jasper Stuyven, hollandske Dylan van Baarle og amerikanske Neilson Powless.

Efter flere angreb skulle de fire spurte om de sidste to medaljer. Her fik Valgren lige nøjagtigt sneget sig foran Stuyven og tog bronzemedaljen efter Van Baarle.

Dermed fortsatte Valgren den flotte form i efteråret, der tidligere på måneden gav danskeren to sejre i italienske løb for hans hold EF Education.

/ritzau/

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Annonce