Annonce
Randers

Michelles mentor hjalp livet i gang igen

Samarbejdet med Talentspejder-mentor Hanne Pehrson har betydet, at Michelle i dag har en meget større selvtillid - og stort set er kommet sin sociale angst til livs. Foto: Morten Lund

Michelle Maria Laursen har været med i Talentspejder-programmet, hvor mentor Hanne Pehrson har puslet om hendes mere eller mindre skjulte talenter

RANDERS: Hanne Pehrson har fungeret som mentor for Michelle Maria Laursen siden april sidste år. Og Michelle giver Hanne en del af æren for, at hun netop har gennemført sin uddannelse til butiksassistent på Tradium i Randers.

- Omkring efterårsferien sidste år blev jeg stress-klemt på min uddannelse. Men Hanne Pehrson gik simpelthen med mig på Tradium og forklarede, at jeg skulle have lidt længere snor med de mange afleveringer, jeg havde. Jeg skulle nok få lavet mine ting, men jeg havde brug for at få lidt længere tid til arbejdet. Det forstod Tradium - og hjalp mig videre, fortæller Michelle Maria Laursen.

I dag har Michelle afsluttet uddannelsens grundforløb. Hun har "rigtigt" job hos Game Stop i Brødregade. Men regner med på et tidspunkt at gøre uddannelsen færdig.

På et tidspunkt skulle jeg overvinde mig selv og min sociale angst og tage med bussen. Og så fik jeg til opgave oven i købet af skulle sige god morgen til buschaufføren. Det var grænseoverskridende svært - men det blev lettere jo flere god morgener jeg fik sagt

Michelle Maria Laursen, afslutter[i] Talentspejderne[/i]
Michelle Maria Laursen har afsluttet sin grunduddannelse tio butiksassisten, og arbejder i dag hos Game Stop. Senere regner hun med at finde en læreplads og afslutte sin uddannelse. Foto: Morten Lund

Svært ved at fungere

Mentor-forholdet mellem Hanne og Maria kom i værk under den hat, der hedder Talentspejderne: Et program, hvor sårbare unge matches med en mentor, som gennem 24 samtaler hjælper dem til at blive klogere på sig selv og deres omverden.

- Jeg havde - og har - nogle psykiske problemer, som gjorde det svært for mig at fungere. I dagligdagen og på min uddannelse, fortæller Michelle.

- Jeg slås blandt andet med personlighedsforstyrrelser. Og har også kæmpet med en social angst, som jeg med Hannes hjælp stort set er sluppet ud af - hvilket jo er vigtigt, ikke mindst når jeg gerne vil arbejde med kunder, siger Michelle Maria Laursen.

Som Michelles mentor har Hanne blandt andet stillet hende små opgaver i hverdagen.

- På et tidspunkt skulle jeg overvinde mig selv og min sociale angst og tage med bussen. Og så fik jeg til opgave oven i købet af skulle sige god morgen til buschaufføren. Det var grænseoverskridende svært - men det blev lettere, jo flere god morgener jeg fik sagt.

Generelt oplever Michelle, at samarbejdet med Hanne har givet hende meget mere selvtillid.

- I det hele taget har Hanne hjulpet mig meget ved at vide, hvornår hun skulle presse mig - og hvornår hun skulle lette foden fra speederen igen. Generelt arbejder jeg bedst under pres. Men jeg risikerer også at knække. Og i løbet af de seneste ti måneder har jeg oplevet mange små sejre. Måske er det først og fremmest mig selv, der kan se dem. Men de er der.

Annonce

Stærke og svage sider

Michelle Maria Laursen er ikke i tvivl om, at nogle af de problemer, hun har i dag, vil hun skulle slås med resten af livet.

- Men jeg har fået øjnene op for, at jeg også har stærke sider. Og jeg har lært, at det er i orden at sige, at det her er jeg god til. Det kunne jeg ikke før.

- På et tidspunkt bad Hanne mig om at opremse ti ting, jeg er god til. Men da jeg nåede til tre, kunne jeg ikke finde på flere. Indtil Hanne fik resten listet ud af mig.

Samtidig med, at Michelle Maria Laursen er blevet bedre til at se sine egne styrker, er hun også blevet mere tolerant overfor andre menneskers svagheder, fortæller hun.

- Vi har forskellige styrker og svagheder. Og det har jeg lært, at vi kan udnytte - blandt andet i de gruppearbejder, jeg har været med i på Tradium.

At det lange forløb med Hanne Pehrson ind i mellem har været hårdt arbejde, lægger Michelle Maria Laursen ikke skjul på.

- Men Hanne har hjulpet mig til at få gang i mit liv igen. Så det har absolut været det hårde arbejde værd, siger hun.

Annonce

Nye muligheder

I det lange samarbejde Michelle Maria Laursen har haft med Hanne Pehrson har hun også fået kortlagt sine intelligenser.

- Med det resultat, at Hanne peger på, at jeg måske på et tidspunkt skal tage en anden uddannelse. Det viser sig, at min musiske og min sproglige intelligenser er mine stærkeste sider. Men lige nu er jeg rigtig glad for at arbejde med detailhandel.

Michelle Maria Laursen arbejder i dag som butiksassistent hos Game Stop i Brødregade i Randers.

På mandag afslutter Hanne Pehrson og Michelle Maria Laursen officielt deres talentspejder-forløb. Det sker på Jobcentret i Randers, hvor en repræsentant for Talentspejderne vil overrækkes Michelle et guld-certifikat, og Hanne Pehrson vil holde en tale.

Annonce
Randers For abonnenter

Populært at bygge i Randers: Se her hvor der lige nu er grunde til salg

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere studieboliger på vej: RandersBolig vil gerne bygge kollegium med 107 lejligheder

Sport For abonnenter

Ferieramt Kristrup-mandskab skal følge op på flot forår: - Målet er at blive blandt de fem øverste hold i puljen

Randers

15 radikale er klar til kamp om pladserne i byrådet

Randers For abonnenter

Et prinsesseslot a la Pippi Langstrømpes vildeste drøm: Højriis er et lille eventyr i sig selv

Randers For abonnenter

Bor i fredet hus fra 1643: - Det er en fredelig oase midt i et minefelt

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Pakhuset i fuld fart: Eksperter gør status over Formel 1-sæsonen

Randers

Vacciner nærmer sig sidste stikkedato: Nu åbner man op for drop-in vaccination for at forhindre spild

Danmark

Minna kunne ikke blive præst på grund af sin seksualitet: - Det var mit højeste ønske, men det kunne ikke lade sig gøre

Kultur

Familieforøgelse i Kattegatcentret: Charmerende sælunge kom til verden i ly af natten

Randers For abonnenter

Tomt hus brændte kraftigt få minutter efter person blev set på overvågning: - Det er skræmmende og uhyggeligt

Mariagerfjord

Udenrigsministeren åbner folkemødet i Mariager

Annonce