Annonce
Randers

Micki Cheng og Mo'rice i nyt samarbejde: Gratis mad og penge til udsatte

Gratis måltider til økonomisk klemte randrusianere og en økonomisk håndsrækning til Randers Krisecenter er nogle af de velgørende initiativer, der er sat i søen hos Mo'rice. Til det sidstnævnte får indehaver Mo Lykke Karim (tv) hjælp af Micki Cheng (th). Pressefoto
En ny kendis-bowl hos Mo'rice skal sikre et økonomisk boost til Randers Krisecenter. Og det er bare ét af de velgørende initiativer, madboden i øjeblikket har gang i på trods af, at boden også selv er presset på økonomien i et år, der har stået på corona med alt, hvad det indebærer af nedlukning, mundbindskrav og svindende kundestrøm.

Randers: - Jeg tjener ingenting i øjeblikket.

Ordene falder hudløst ærligt fra iværksætteren Mo Lykke Karim, der driver madboderne Mo'Rice og Hungry Dane hos Randers Street Food.

Han lægger ikke skjul på, at det har været et hårdt år. Mundbindskravet har skræmt kunderne væk, og den store nedlukning i foråret - kun 12 dage efter åbningen af Randers Street Food - gør ikke den økonomiske situation bedre.

Annonce

De røde tal på bundlinjen hindrer ham dog ikke i at fortsætte den linje, der helt fra start har kendetegnet Mo'rice: At hjælpe andre.

- Jeg har hele min opvækst lært at give noget videre. Min mor har opdraget mig med, at hvis en fattig familie banker på døren, så giver man dem et måltid, siger Mo Lykke Karim og fortsætter:

- Det handler om at hjælpe med det, man har. Nu har jeg et firma, hvor jeg kan hjælpe udsatte med måltider, så det gør jeg. Jeg er helt bevidst om, at jeg ikke redder verden på den måde, men hvis alle hjælper lidt, der hvor de kan, gør det også en lille forskel. Og at jeg støtter nogle, der har brug for det, med lidt ekstra mad, ændrer ikke det store i mit underskud, når året er omme.

Hjælp fra Micki

Mo Lykke Karim har i øjeblikket gang i en hel stribe velgørende tiltag. Et af de nyeste sker i et samarbejde med Micki Cheng, der er kendt fra tv-programmet "Den store bagedyst".

Sammen har de to lavet en ny version af Mo'rices "poke bowl", der er en risret med grøntsager og valgfri topping - i det her tilfælde japansk inspireret kylling. Den nye bowl har Micki Cheng døbt "Micki Poke", og 10 procent af indtjeningen derfra går til Randers Krisecenter.

- Det er Micki, der har bestemt, at pengene skal gå til Randers Krisecenter. Han fortalte, at det er et krisecenter for voldsramte kvinder og børn, og dem vil han gerne gøre noget godt for. Det synes jeg er et rigtig godt formål og i den rigtige ånd, siger Mo Lykke Karim.

- Vi kan ikke ændre på, hvad de har været udsat for, men vi kan måske give dem en lille glæde, og det harmonerer rigtig godt med min måde at leve på. Man skal hjælpe med det, man kan, konstaterer han.

Egentlig var planen, at den nye kendis-bowl og den tilhørende indsamling skulle køre frem til årsskiftet, men fordi der i øjeblikket ikke er ret mange kunder, har Mo Lykke Karim valgt at forlænge indsamlingsperioden frem til 31. januar 2021, så der forhåbentlig kan overrækkes et pænt beløb til krisecentret i starten af februar.

Annonce

Måltider til udsatte

Udover den økonomiske håndsrækning til krisecentret pusler Mo Lykke Karim også med et nyt initiativ, der skal sikre gratis måltider til økonomisk klemte randrusianere.

Han forsøgte noget lignende i sensommeren, men til hans store overraskelse var der ingen privatpersoner, der henvendte sig og bad om et gratis måltid.

- Vi fik en henvendelse fra Randers Kristne Friskole, som bad om at få doneret mad til et velgørende arrangement, så det fik de selvfølgelig. Men der kom faktisk ingen henvendelser fra privatpersoner, og det undrer mig, for jeg kan jo læse, at behovet er der, siger han.


Det er Micki, der har bestemt, at pengene skal gå til Randers Krisecenter. Han fortalte, at det er et krisecenter for voldsramte kvinder og børn, og dem vil han gerne gøre noget godt for. Det synes jeg er et rigtig godt formål og i den rigtige ånd. Vi kan ikke ændre på, hvad de har været udsat for, men vi kan måske give dem en lille glæde.

Mo Lykke Karim, indehaver af Mo'rice


De manglende henvendelser kan skyldes, at budskabet om den gratis mad ikke nåede ud til dem, der har behovet. Derfor vil Mo Lykke Karim nu kontakte Randers Kommune og Røde Kors og bede dem udbrede budskabet om de gratis måltider.

- De er i direkte kontakt med dem, der har brug for mad, så jeg håber, de kan få budskabet det rigtige sted hen, siger han.

Den store forskel fra sommerens lignende initiativ er dog også, at flere andre madboder fra Randers Street Food nu er hoppet med på idéen. Det drejer sig om Confusion, Pizzeria Tradizione Italiana og Hungry Dane.

- Indtil videre er vi fire boder, der har sagt ja til at give gratis mad til dem, der har brug for det, og jeg håber selvfølgelig, at de sidste boder også vil komme med, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce