Annonce
Randers

Micki Cheng og Mo'rice i nyt samarbejde: Gratis mad og penge til udsatte

Gratis måltider til økonomisk klemte randrusianere og en økonomisk håndsrækning til Randers Krisecenter er nogle af de velgørende initiativer, der er sat i søen hos Mo'rice. Til det sidstnævnte får indehaver Mo Lykke Karim (tv) hjælp af Micki Cheng (th). Pressefoto
En ny kendis-bowl hos Mo'rice skal sikre et økonomisk boost til Randers Krisecenter. Og det er bare ét af de velgørende initiativer, madboden i øjeblikket har gang i på trods af, at boden også selv er presset på økonomien i et år, der har stået på corona med alt, hvad det indebærer af nedlukning, mundbindskrav og svindende kundestrøm.

Randers: - Jeg tjener ingenting i øjeblikket.

Ordene falder hudløst ærligt fra iværksætteren Mo Lykke Karim, der driver madboderne Mo'Rice og Hungry Dane hos Randers Street Food.

Han lægger ikke skjul på, at det har været et hårdt år. Mundbindskravet har skræmt kunderne væk, og den store nedlukning i foråret - kun 12 dage efter åbningen af Randers Street Food - gør ikke den økonomiske situation bedre.

Annonce

De røde tal på bundlinjen hindrer ham dog ikke i at fortsætte den linje, der helt fra start har kendetegnet Mo'rice: At hjælpe andre.

- Jeg har hele min opvækst lært at give noget videre. Min mor har opdraget mig med, at hvis en fattig familie banker på døren, så giver man dem et måltid, siger Mo Lykke Karim og fortsætter:

- Det handler om at hjælpe med det, man har. Nu har jeg et firma, hvor jeg kan hjælpe udsatte med måltider, så det gør jeg. Jeg er helt bevidst om, at jeg ikke redder verden på den måde, men hvis alle hjælper lidt, der hvor de kan, gør det også en lille forskel. Og at jeg støtter nogle, der har brug for det, med lidt ekstra mad, ændrer ikke det store i mit underskud, når året er omme.

Hjælp fra Micki

Mo Lykke Karim har i øjeblikket gang i en hel stribe velgørende tiltag. Et af de nyeste sker i et samarbejde med Micki Cheng, der er kendt fra tv-programmet "Den store bagedyst".

Sammen har de to lavet en ny version af Mo'rices "poke bowl", der er en risret med grøntsager og valgfri topping - i det her tilfælde japansk inspireret kylling. Den nye bowl har Micki Cheng døbt "Micki Poke", og 10 procent af indtjeningen derfra går til Randers Krisecenter.

- Det er Micki, der har bestemt, at pengene skal gå til Randers Krisecenter. Han fortalte, at det er et krisecenter for voldsramte kvinder og børn, og dem vil han gerne gøre noget godt for. Det synes jeg er et rigtig godt formål og i den rigtige ånd, siger Mo Lykke Karim.

- Vi kan ikke ændre på, hvad de har været udsat for, men vi kan måske give dem en lille glæde, og det harmonerer rigtig godt med min måde at leve på. Man skal hjælpe med det, man kan, konstaterer han.

Egentlig var planen, at den nye kendis-bowl og den tilhørende indsamling skulle køre frem til årsskiftet, men fordi der i øjeblikket ikke er ret mange kunder, har Mo Lykke Karim valgt at forlænge indsamlingsperioden frem til 31. januar 2021, så der forhåbentlig kan overrækkes et pænt beløb til krisecentret i starten af februar.

Annonce

Måltider til udsatte

Udover den økonomiske håndsrækning til krisecentret pusler Mo Lykke Karim også med et nyt initiativ, der skal sikre gratis måltider til økonomisk klemte randrusianere.

Han forsøgte noget lignende i sensommeren, men til hans store overraskelse var der ingen privatpersoner, der henvendte sig og bad om et gratis måltid.

- Vi fik en henvendelse fra Randers Kristne Friskole, som bad om at få doneret mad til et velgørende arrangement, så det fik de selvfølgelig. Men der kom faktisk ingen henvendelser fra privatpersoner, og det undrer mig, for jeg kan jo læse, at behovet er der, siger han.


Det er Micki, der har bestemt, at pengene skal gå til Randers Krisecenter. Han fortalte, at det er et krisecenter for voldsramte kvinder og børn, og dem vil han gerne gøre noget godt for. Det synes jeg er et rigtig godt formål og i den rigtige ånd. Vi kan ikke ændre på, hvad de har været udsat for, men vi kan måske give dem en lille glæde.

Mo Lykke Karim, indehaver af Mo'rice


De manglende henvendelser kan skyldes, at budskabet om den gratis mad ikke nåede ud til dem, der har behovet. Derfor vil Mo Lykke Karim nu kontakte Randers Kommune og Røde Kors og bede dem udbrede budskabet om de gratis måltider.

- De er i direkte kontakt med dem, der har brug for mad, så jeg håber, de kan få budskabet det rigtige sted hen, siger han.

Den store forskel fra sommerens lignende initiativ er dog også, at flere andre madboder fra Randers Street Food nu er hoppet med på idéen. Det drejer sig om Confusion, Pizzeria Tradizione Italiana og Hungry Dane.

- Indtil videre er vi fire boder, der har sagt ja til at give gratis mad til dem, der har brug for det, og jeg håber selvfølgelig, at de sidste boder også vil komme med, siger han.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce