Annonce
Randers

Micki Cheng og resten af Randers står i formiddagskø i Paderup: Her er tippet til de korteste køer ved pcr-teltene

Micki Cheng og Jenna Bagge måtte i fredags sige farvel til  Vild med Dans i semifinalen. Onsdag i denne uge stod den for ham  - som for så mange andre randrusianere - på pcr-test i Paderup. Og 38 minutters ventetid var ikke nok til at ødelægge det gode humør. - Solen skinnede, og folk smilede bag mundbindene, skriver han en kommentar til Amtsavisen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
De seneste fem dage har været præget af store variationer i ventetider ved pcr-teltene i Paderup. Bodil Andersen, som er daglig leder af testcentret, fortæller, hvorfor køen stopper til - og hun har også gode råd til at undgå den.

Randers: "Altså, jeg kom, jeg så, jeg blev kildet i halsen af en pind, jeg gik. Det var lettere køligt, men solen skinnede og folk smilte bag mundbindene - så det var nu egentligt ikke så vildt."

Sådan lyder det fra Micki Cheng i en kommentar til Amtsavisen. Ligesom rigtig mange andre borgere i Randers Kommune skulle han havde taget en pcr-test i denne uge i Paderup.

Men selvom det gav 38 minutters ventetid, er der ingen sure miner fra influenceren, kagebageren og Vild-med-dans-danseren. I det hele taget, tager langt de fleste randrusianere ventetiderne på testcentret i Paderup med oprejst pande.

Annonce

Hvis de overhovedet har ventet. For en miniundersøgelse på Facebook foretaget af Amtsavisen viser nemlig, at på mange tidspunkter af dagen ligger ventetiden på 10 minutter og derunder.

Selvom der selvfølgelig kan være en hel masse små faktorer, som kan spille ind på ventetiderne, ser det ud til, at særligt formiddagstiderne er pressede. Det er i hvert fald her, at de fleste borgere, som har svaret på Amtsavisens spørgsmål om sagen, har stået længe i kø.

Oplæring og it-problemer

Bodil Andersen, daglig leder i Testcenter Randers, bekræfter, at der på visse tidspunkter er opstået kø, og det har hun flere forklaringer på.

- Vi er lige nu i gang med at skrue op for antallet af daglige test. En forudsætning for det er, at vi ansætter og oplærer nye podere. Det kan desværre ikke ske fra den ene dag til den anden, selvom efterspørgslen på test stiger hurtigt. Desuden er vi udfordret af udfald på vores it-systemer, som betyder, at arbejdsgangen i perioder forsinkes, siger hun.

Selvom undersøgelsen ikke er fuldstændig dækkende og dermed kan være fejlagtig, tyder besvarelserne på, at bortset fra søndag formiddag kan man med fordel henlægge sine testtider til andre tidspunkter på dagen.

Vi er lige nu i gang med at skrue op for antallet af daglige test. En forudsætning for det er, at vi ansætter og oplærer nye podere. Det kan desværre ikke ske fra den ene dag til den anden, selvom efterspørgslen på test stiger hurtigt.

Bodil Andersen, daglig leder i testcenter Randers

For eksempel har der tilsyneladende været ventetider mellem nul og ti minutter både mandag, tirsdag og onsdag i denne uge, så snart klokken passerede middagstid. Udover korte eftermiddagstider og tidlige aftentider, er der også meget korte ventetider på test.

De samme tre dage fortæller flere ny-testede om at kunne booke test i Paderup med under en times varsel.

Annonce

Midt på dagen

Derimod har der været udfordringer først på dagene. Særligt lørdag og mandag formiddag gav ventetider på over en time. En mandagstestet fik at vide på testcentret, at der var it-problemer bag de 60 minutters ventetid. Lørdag nærmede ventetiden sig halvanden time for nogles vedkommende.

"Lørdag formiddag kl 10.20 i testspor 1-3 - helt håbløst med 1 time og 10 min kø", skriver en af de testede i Amtsavisens miniundersøgelse og fortæller derefter om køfri test en hverdagsaften.

Ud fra besvarelserne ser det ud til, at ventetiden ind imellem kan snige sig op over 20 minutter i perioden mellem klokken 15 og 16. Desuden virker det til, at søndag eftermiddag tiltrækker mange test-glade mennesker.

Bodil Andersen bekræfter, at det særligt er de tidlige formiddagstimer og tiderne om eftermiddagen, som er køramte.

- Vil man forsøge at undgå spidsbelastede tidspunkter, er det en god idé at booke tid midt på dagen. Vi arbejder desuden på at justere antallet af tider i løbet af dagen, så vi imødekommer udfordringen med, at mange møder op i samme tidsrum, sige den daglige leder og slutter af med en ekstra henstilling:

- Når man som borger har booket en tid, er det vigtigt at huske, at det er med til at skabe kødannelse, hvis man møder op før sin bookede tid.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce