Annonce
Debat

Middelgade 2 - Svaneapoteket skal reddes nu

Læserbrev: Denne gamle hæderkronede bygning - der er fredet - forfalder mere og mere. I december 2012 vedtog Randers Kommune en fornyelsesplan for ejendommen. Pris anslået 26,6 millioner, hvor ejerens andel var sat til 15,3 millioner. Til Randers Amtsavis udtalte ejeren: "Jeg købte en billig ejendom på tvangsauktion, som jeg kunne se nogle muligheder i. Jeg vidste ikke, den var fredet, men det er jeg så siden blevet belært om".

Siden er der tilsyneladende ikke sket ret meget. I 2014 overdrog ejeren dog ejendommen til et af ham selv ejet anpartsselskab. En hurtig google-søgning giver ikke større håb om, at dette selskab på nogen måde vil være i stand til at gennemføre den tiltrængte opretning af denne perle og historiske bygning.

Randers Kommune kan umuligt være ubekendt med, at der ikke er sket ret meget siden 2012. Det er ikke rimeligt, at Randers Kommune ikke gør mere. Det er heller ikke rimeligt, at ejeren ikke tager det mere alvorligt. Det er muligt, at ejeren ikke ved købet i 1910 vidste, den var fredet. Det viser vel meget godt, at spekulation var i højsædet - dengang som nu. Ellers ville ejeren- eller måske ejerne - have gjort noget. Ejendommen kunne jo overdrages til nogen, der på alle måder magter opgaven.

Annonce


Kommunen kan umuligt være ubekendt med, at der ikke er sket ret meget siden 2012.


Der er mange forretningsdrivende i Randers midtby, der gør meget for at bevare et dejligt bymiljø og holde deres ejendomme i god stand. Randers Kommune gør også noget, men efter min bedste overbevisning ikke nok. Det kan ende som skønne spildte kræfter.

Men nu er der jo snart valg, det plejer at hjælpe lidt på viljen til at love en del. Måske er reglerne ikke gode nok til, at der kan gøres noget effektivt, men så kan loven laves om. Folketingets flertal er vel stort set identisk med flertallet i Randers Kommune, så måske skulle borgmesteren tage en tur til staden sammen med Malte Larsen, (S) og medlem af Folketinget.

Ejeren kunne også sammen med sine rådgivere beslutte salg af ejendommen, så vi kan få denne historiske og centralt beliggende bygning renoveret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Pokalfinale er mere end hæder og ære: Europæisk millionregn kan vente Randers FC

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce