Annonce
Randers

Midt i den stegende sommerhede: Her finder du de bedste badesteder i Kronjylland og på Djursland

Udbyhøj, Djurs Sommerland, Øster Hurup og Fussing Sø. Der er masser af forskellige bademuligheder i oplandet. Fotocollage: Annelene Petersen/Djurs Sommerland/Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sommervarmen har for alvor meldt sin ankomst. Og hvad kan overhovedet være bedre i dén situation end at tage på badetur?! Her får du overblik over de bedste badesteder i lokalområdet - både dem, der byder på saltvand, ferskvand og ikke mindst klorvand.

Randers: Du kender det måske allerede....

Sveden pibler i en endeløs strøm og trækker tråde ned ad både hals og ryg. Vinden står fuldstændig stille. Fryseren er ikke hurtig nok til at lave isterninger i det ønskede tempo, og vandet i den lille børnepool i haven føles, som om det har ramt kogepunktet.

Ja, sommeren må for alvor siges at være kommet til Kronjylland og Djursland, og når den slags sker, så findes der intet bedre alternativ end at tage en tur ud at bade.

Annonce

Derfor får du her et overblik over, hvor i området du med fordel kan tage hen og få en svalende dukkert med familien eller vennerne. Badestederne er oplistet i vilkårlig rækkefølge - dog med en skelen til en kommuneopdeling.

1 Udbyhøj Strand

1. Sol, strand, sommer og blå himmel i Udbyhøj.

Udbyhøj Strand er den eneste strand i Randers Kommune, der er blevet tildelt Det Blå Flag.

Stranden, der ligger ved Udbyhøj Nord, er kunstigt anlagt, idet man har pumpet tonsvis af sand op på kanten af fjorden, så der er skabt en fin børnevenlig sandstrand ved udmundingen af Randers Fjord.

I sommeren 2019 blev badevandet ved stranden vurderet som det reneste i Danmark af Friluftsrådet.

Lige ved siden af stranden ligger Udbyhøj Lystbådehavn, hvor der er gode toiletfaciliteter. Der er også mulighed for at grille.

Hvis man har lyst til at overnatte efter en dejlig dag ved stranden, kan man benytte de shelters, der er placeret på dæmningen ved Udbyhøj.

Fra stranden kan man desuden følge kabelfærgen, der sejler mellem Udbyhøj Nord og Syd.

2 Fussing Sø

2. Badegæster nyder vandet fra badebroen ved Fussingø Sø. Foto: Annelene Petersen

Fussing Sø har både masser af vand, en ny badebro og en plæne, hvor man kan slå sig ned. Dertil kommer fine toiletfaciliteter samt borde og bænke og en p-plads. Der er også gode muligheder for at gå en tur i det smukke område, da der er mange stier.

På søbredden er der sand og grus, og længere ude i vandet er der en fin sandbund.

Fussing Sø ligger cirka otte kilometer fra Randers C i sydvestlig retning.

Kommunen tjekker løbende vandkvaliteten i sommerhalvåret.

3 Langå Friluftsbad

3. Langå Friluftsbad er et godt sted at svømme, plaske og springe. Foto: Annelene Petersen

I Langå ligger Randers Kommunes eneste friluftsbad.

Her er der tre bassiner i forskellige dybder, hvor man kan både svømme, springe og plaske. Friluftsbadet har blandt andet fået to vandrutsjebaner, en vippe og havemøbler fra Kærsmindebadet i Randers, der lukkede i 2015.

Svømmeklubben Gudenå tilbyder i sæsonen forskellige aktiviteter i friluftsbadet, for eksempel morgensvømning, aftensvømning, aftensvømning og aquafitness. Men badet er åbent for alle, der har lyst til en dukkert, hver eftermiddag alle ugens dage.

Vær opmærksom på, at alle fra og med 18 år skal fremvise coronapas, samt at alle fra 12 år og opefter skal bære mundbind indendøre.

4 Water & Wellness Randers

4. Med placeringen på Viborgvej midt i Randers er Water & Wellness det nærmeste badested for alle de randrusianere, der holder sig fra at bade i Gudenå. Foto: Annelene Petersen

Er du ikke meget til hverken havvand eller søvand men vil bare gerne til det nærmeste klorvand med rutsjebaner hurtigst muligt, så er Water & Wellness Randers et godt bud på en hurtig nedkøling.

Her er der både badeland med vandrutsjebaner og andet sjov for familierne samt en wellnessafdeling for de 15-årige og opefter.

Vær opmærksom på, at der grundet coronasituationen skal fremvises et gyldigt coronapas for gæster på 18 år og derover.

5 Mariager Vandpark og Sandstrand

5. Mariager Vandpark er helt nyetableret på vandet ved den kunstigt etablerede sandstrand, som ligger øst for købstadens lystbådehavn. Foto: Morten Lund

I Mariager kan både strandløver og vandhunde få stillet deres lyster på fineste vis. Her etablerede Mariagerfjord Kommune i sommeren 2020 en sandstrand på 500 m2 på et græsareal øst for Mariager lystbådehavn.

I år er sandstranden blevet dobbelt så stor, ligesom et stort legeland ”Mariager Vandpark” er blevet etableret på vandet ud for sandstranden. Og det bedste ved det hele er, at det alt sammen er gratis at benytte.

Har man brug for lidt andet end vand og sand, så er der mulighed for at gå en tur på havnen og besøge Mariager Saltcenter eller op i den gamle købstads brostensbelagte gader, hvor man kan få en lækker isvaffel ved Vaffelbageren på byens torv.

6 Øster Hurup Strand

6. Badegæster ved stranden omkring Øster Hurup. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Øster Hurup Strand ved Kattegat, cirka 15 kilometer nordøst for Hadsund, byder på masser af strandliv.

Stranden er meget børnevenlig, da der er lavvandet et godt stykke ud fra stranden.

Øster Hurup har også et aktivt byliv med cafeer og restauranter. I sommerferieperioden er området præget af mange feriegæster, der nyder badelivet.

7 Lystrup Strand

7. Lystrup Strand er en af de lidt mere ugenerede og skjulte strande på den norddjurske kyststrækning. Foto: Annelene Petersen/Ritzau Scanpix

Lystrup Strand på det nordlige Djursland er ideel for familier, som gerne vil slappe af i fredelige og flotte naturomgivelser.

Stranden er et plejet græsareal med en smal sand-strand, hvor det bliver gradvist dybt. Her er mulighed for fine naturoplevelser, idet stranden ligger ved eng, marker lyngklædte bakker og skove, som alle giver et væld af turmuligheder på stier i området.

På stranden er der adgang til toilet og parkering, og den er i 2021 tildelt Det Blå Flag.

Man kommer til stranden fra Strandvejen.

8 Fjellerup Strand

8. Fjellerup Strand udmærker sig blandt andet ved at råde over Danmarks bedste ishus i 2021. Men derudover er stranden i sig selv altså også aldeles udemærket. Foto: Annelene Petersen/Ritzau Scanpix

I Fjellerup på det nordlige Djursland ligger en dejlig strand med badebro. Det er lavvandet og børnevenligt at bade her.

Der findes toiletter, parkeringsplads, redningsposter og nødtelefon ved stranden.

I nærheden af stranden er der også mulighed for at købe mad og drikke, både fiskeretter, is, drikkevarer og andre lækkerier. Det kan ske ved Fjellerup Vaffelbageri, som i 2021 har sikret sig den fornemme titel som Danmarks bedste ishus. Og det er en oplevelse, du ikke bør snyde dig selv for, hvis du er i området.

Der er cykelsti langs stranden, der har Det Blå Flag.

9 Bønnerup Strand

9. Bønnerup Strand. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Ligesom i Lystrup og Fjellerup er der dejlige strande i Bønnerup tæt ved byens lystbådehavn.

Strandene er børnevenlige, og der er flere badebroer, man kan benytte.

Ud over at ligge ved stranden kan man også gå på opdagelse i den hyggelige by og ikke mindst på havnen, hvor blandt andet fiskekuttere og den populære fiskebutik Møllefisk ligger.

10 Grenaa Strand

10. TrygFonden har livreddere til at holde øje med vandet ved Grenaa Strand. Foto: Annelene Petersen

Grenaa Strand ligger syd for Grenaa Havn og er egentlig to strande, adskilt af Polderrevet, som er et meget velbesøgt fiskested med hornfisk og ørreder. Stranden nærmest havnen ligger med sommerhuse i klitten og er meget børnevenlig med lav vanddybde og det fineste sand. Sommeren igennem kan man bruge beachvolleybanen eller deltage i mange aktiviteter.

Stranden har udsigtsplads, som er velegnet for folk med handicap. I sommerferien er der redningstårn med kystlivreddere på stranden. Længere mod syd, med flot udsigt mod Havknuden, ligger en strand, der er betegnet som en af de bedste i Danmark.

Stranden har Det Blå Flag.

11 Vandland i Djurs Sommerland

11. Forlystelsen Wild River er en del af Vandland i Djurs Sommerland. Foto: Djurs Sommerland

Er det ikke nok med vand? Skal der både være vand og vilde oplevelser? Så er der intet andet sted at tage hen end Djurs Sommerlands Vandland, hvor du både kan ride på 12 meter høje bølger, flyde med strømmen og få fuld fart på i over én kilometer vandrutsjebaner.

Inden du tager i Vandland i Djurs Sommerland, skal du dog være opmærksom på et par ting.

Først og fremmest skal alle gæster fra og med 16 år fremvise gyldigt coronapas. Der skal dog ikke bæres mundbind. Men herudover oplyser Djurs Sommerland, at man har oplevet, at de gældende covid-19-restriktioner medfører ventetid i forbindelse med besøg i Vandland. For at imødekomme den store efterspørgsel har sommerlandet derfor udvidet åbningstiderne i vandlandet og opfordrer gæsterne til at besøge det sidst på dagen, hvor der er færrest gæster.

12 Tungelundbadet

12. Tungelundbadet har både vandrutsjebane og forskellige vandaktivitets-legesager. Foto: Annelene Petersen

Tungelundbadet i Thorsø har to bassiner med 28 grader varmt vand, hvor man kan svømme og pjaske.

Desuden er der et stort spabad med plads til cirka 20 personer i det 35-38 grader varme vand.

Badet har også en finsk saunahytte, der er i drift i en del af åbningstiden med forskellige aktiviteter.

Tungelundbadet har en lille vandrutsjebane og forskellige vandaktivitets-legesager. Der er også liggestole, parasoller, borde, bænke og en kiosk.

Badet er åbent hver eftermiddag. I weekenden allerede fra middag. Der fremgår desuden af Tungelundbadets facebookside, at der ikke er krav om coronapas, eftersom alle aktiviteter foregår udendørs.

13 Midtjysk Friluftsbad

13. Vandet i bassinerne ved Midtjydsk Friluftsbad er 28 grader varmt. Foto: Morten Dueholm

Midtjysk Friluftsbad i Hammershøj er drevet af frivillige. Badet har tre bassiner med forskellige dybde og blandt andet en tre meters udspringsvippe.

Vandet i friluftsbadet er 28 grader, og der er forskellige faciliteter. Blandt andet en lille kiosk samt overdækket spisested med borde og bænke. Man kan leje en grill, og der er et køleskab, man frit kan benytte.

Midtjysk Friluftsbad er åbent hver eftermiddag og i weekenden allerede fra middag.

Det er ikke et krav at have coronapas, når man besøger Friluftsbadet, men stedet anbefaler, at man har det. Der er desuden krav om, at der skal bæres mundbind på indendørs arealer – dog ikke under bruseren.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Leder For abonnenter

Hop nu bare i vandet, piger: Drengene er ikke farlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Erhverv

Lokal firma trykker bæredygtige valgplakater i tusindvis - men bare ikke med politikere fra Randers, fortæller en skuffet direktør

Annonce