Annonce
Østjylland

Midt i en corona-tid: Virus-foredrag fra Aarhus kommer vidt omkring

Virus opstår undertiden uventet og breder sig. Foto: Colourbox
Kom til foredrag og bliv klogere på vira og hvordan de påvirker kroppen.

AARHUS: Aarhus Universitet hjælper os med at få ren besked om virus, et særligt interessant emne efter at coronaen er dukket op og breder sig. Mandag 2. marts og tirsdag 3. marts er der foredrag, og det sidste foredrag livestreames til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, forsamlingshuse, gymnasier, skoler, spisesteder med videre i en lang række byer i Danmark og udlandet, så det også kan opleves andre steder end i Søauditoriet, hvor det foregår.

Foredraget har titlen "Det er bare en virus," og virusforsker Anders Fomsgaard deler ud af sin viden på området.

Han vil blandt andet fortælle om de vigtigste kendetegn for virus, hvordan en virus opfører sig, hvordan de ”tænker” og hvordan virusforskerne er nødt til at tænke og arbejde i kampen mod dem.

Annonce

Få ren besked om virus

  • Aarhus Universitet, Søauditorierne, Wilhelm Meyers Allé, Aarhus. Foredrag "Det er bare en virus".
  • Foregår mandag 2. og tirsdag 3. marts klokken 19-21. Seneste mødetid er klokken 18.45.
  • Oplægsholder er Anders Fomsgaard, overlæge og professor ved Statens Serum Institut.
  • Gratis adgang. Pladsreservation mulig via universitetes hjemmeside.
  • Du kan også opleve foredragene andre steder i Aarhusområdet via livestream. Find disse steder på kortet gennem universitets hjemmeside.

Gratis entré

Om foredraget skriver universitet på dets hjemmeside:

"Virus er det mindste smitstof. Uden for vores celler er det blot er en livløs partikel, som er uden eget stofskifte, og som ikke er i stand til at formere sig alene. Det er blot ”en pose af protein med noget genmateriale indeni”. Men inden i vores celler sker der noget. Dér overtager virus kontrollen af vores celler og laver tusinder af nye viruskopier.

Virus påvirker hele klodens økosystem. De inficerer alt, både mennesker, dyr, planter, svampe og bakterier.

Virus er overalt, og vi bliver alle udsat for en palet af dem igennem livet. Nogle virus er relativt fredelige, andre kan give alvorlige sygdomme – fra en almindelig forkølelse eller herpes til influenza, sars, ebola, aids og mange andre. Nogle virus nedkæmpes af vores immunsystem, andre bliver kroniske og kan forårsage mangeartede problemer. Der findes også virus, vi kan blive vaccineret mod eller behandlet for, mens andre må vi bare prøve at undgå."

Der er gratis entré. Begge dage begynder det klokken 19. Seneste mødetid er klokken 18.45, hvis man vælger at dukke op i Søauditoriet. Arrangørerne pointerer, at man skal reservere plads for at komme ind i Søauditoriet. Alle billetter er allerede udsolgt i auditorium 1 både 2. og 3. marts. Tirsdag aften var der kun ti billetter til første aften, og 20 billetter til anden aften.

I Aarhus-området bliver foredraget livestreamet cirka 40 steder og for hele landet 200 steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skød mod ansigt med fire meters afstand: 46-årig dømt for drabsforsøg

Annonce