Annonce
Debat

Midt i et byggeboom: Husk at bygge bevaringsværdigt

Mens vi netop nu glæder os over, at Randers omsider oplever det samme byggeboom, som sammenlignelige byer har oplevet i årevis, er det vigtigt, at vi også glæder os over alle vores mange bevaringsværdige bygninger, husker at passe godt på dem og netop bevare dem.

Det er vigtigt, at vi har fokus på fremtidens behov for boliger såvel som erhvervsejendomme, fordi det er der, vi har vores muligheder for vækst. Med det rette miks af private huse og lejligheder samt ejendomme for erhverv har vi gode muligheder for at nå vores mål om at være 100.000 randrusianere inden 2030 samt skabe ny beskæftigelse for de mange nye borgere.

Blot må vi ikke i vores iver efter fremadrettet vækst glemme vores fortid. Det er vores viden om fortiden, der gør, at vi forstår den nutid, vi lever i. Det er nødvendigt, at vi kender vores historie, at vi ikke bliver historieløse som eksempelvis amerikanerne, og i den sammenhæng er det vigtigt, at vi også i fremtiden med vores egne øjne kan se vores historie i det lokale bybillede.

Annonce

De smukke gamle huse i vores randrusianske middelaldermidtby minder os om vores fælles fortid og vidner om en kronjysk hovedstad, der allerede i 1600-1700-årene var en rig og mægtig markedsplads med et kulturhistorisk overflødighedshorn af købmandsgårde og handel med et kæmpe opland, hvor søvejen mødte de 13 landeveje.

Minderne fra en storhedstid, der begyndte allerede for flere hundrede år siden, er værd at bevare og egnede som stolthedsskabende vidnesbyrd i et lokalsamfund, som indimellem savner lidt selvtillid.

Som lokalsamfund er det vigtigt, at vi står sammen om at passe godt på minderne om vores fælles fortid, herunder at vi hjælper dem, der ejer de gamle huse og står mere eller mindre alene med de enorme omkostninger, der er forbundet med sådanne ejerskab.

Det er vigtigt, at vi vedligeholder og videreudvikler de skattemæssige og andre støtteordninger, der eksisterer på området allerede.

Og det er vigtigt - i det nuværende byggeboom - at vi også i dag skaber noget, der er værd at bevare.


Og det er vigtigt - i det nuværende byggeboom - at vi også i dag skaber noget, der er værd at bevare.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Politiet går ind i sag om trusler mod initiativtager til demonstration: - Det tager vi alvorligt, det kan jo være et angreb på Grundloven

Annonce