Annonce
Randers

Midt i valgkampen: Teenager arrangerer fælles klimamarch i Randers

17-årige Dina Karlsen fra Paderup Gymnasium vil samle randrusianerne til en fælles march gennem Randers. Marchen skal sætte fokus på klimadebatten og vil foregå synkront med en række lignende marcher rundt om i danske byer. Privatfoto
Lørdag 25. maj vil Randers danne rammen om en lokal udgave af det landsdækkende græsrodsinitiativ Folkets Klimamarch. Bag initiativet står en ung gymnasieelev, der vil samle de politiske partier i fælles front.

Randers: Klimakrisen er over os. Og vi er nødt til at sætte alle kræfter ind for at sikre, at der er en bæredygtig verden til de generationer, der måtte komme efter os.

Sådan lyder meldingen fra 17-årige Dina Karlsen fra Randers, som nu er gået i gang med at organisere en lokal udgave af det landsdækkende græsrodsinitiativ Folkets Klimamarch. En march, der skal være med til at sætte et fælles fokus på den dagsorden, som alle politiske partier efter hendes mening er nødt til at prioritere højest i den igangværende valgkamp.

- I øjeblikket går hele debatten på, hvilket parti og hvilken kandidat, der kan præstere at være grønnest i forhold til de andre. Men jeg mener, at det vil være meget mere givende, hvis vi i stedet går sammen og kæmper en fælles kamp for den grønne omstilling og for en grønnere verden, siger Dina Karlsen og fortsætter:

- I sidste ende er vores jord og vores klima jo udgangspunktet for alt, vi gør. Og hvis ikke, vi har en jord at leve på, så kan de andre politiske emner, vi diskuterer, jo sådan set være ligegyldige.

Annonce

Program ikke på plads

Foreløbig står det klart, at Folkets Klimamarch i Randers kommer til at foregå lørdag 25. maj om eftermiddagen. Eventen er foreløbig blevet oprettet som en begivenhed på Facebook, men derudover er indholdet af de cirka tre timer, som marchen forventes at vare, endnu ikke på plads.

- Lige nu er vi stadig i gang med at finde ud af alle de praktiske detaljer. Planen er, at vi gerne vil starte marchen på Rådhustorvet, hvorefter vi går lidt rundt i byen og slutter enten på Justesens Plæne eller går tilbage til Rådhustorvet. Men vi mangler stadig at tale med politiet, siger Dina Karlsen, der også stadig har til gode at få styr på deltagere, talere og alt muligt andet.

- For os har det handlet om at komme ud med begivenheden i en fart, så vi på den måde kan se, hvor stor opbakning der er til sådan et arrangement, siger hun.

Alle er inviteret

Dina Karlsen er i det daglige politisk aktiv i kraft af sin position som lokalforkvinde for SF Ungdom i Randers. Men det skal ikke ses som et udtryk for, at Folkets Klimamarch i Randers er et SF-initiativ. Tværtimod, fastslår hun.

- For mig er det vigtigste, at vi som borgere kommer ud og viser politikerne, at klimaet er en kamp, der skal prioriteres. Uanset hvilken blok eller hvilket parti, man måtte være fra.

Derfor vil en bred palet af de politiske partiers ungdomsforeninger, hovedforeninger og øvrige lokale foreninger med klima på dagsordenen blive inviteret til at deltage i marchen. Desuden vil der blive inviteret forskellige talere, der kan komme med deres input til klimadebatten i forbindelse med marchen.

- Det virker som om, der er en god interesse for arrangementet fra alle sider. Og det, synes jeg, er megafedt, fastslår Dina Karlsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce