Annonce
Randers

Midt om natten blev syv unge mænd hentet af politiet: Indsatsen fortsætter i næste uge

Flere forældre i Randers er de seneste nætter blevet vækket af politibetjente, som gerne lige ville låne deres søn. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe
Man kan vælge at lade være med at møde op til session. Men man kan ikke vælge at undgå vækning midt om natten af politiet, medmindre man får lavet en ny aftale med Forsvaret. Det har syv unge måttet sande de seneste nætter.
Annonce

Randers: I løbet af de seneste nætter har Østjyllands Politi været på besøg hos syv adresser i Randers-området. Her har de vækket unge mænd, som ikke er mødt op til session. Heller ikke selvom de har fået både første, anden og tredje påmindelse.

- Der har da været nogle vågne forældre midt om natten, der har været lidt trætte af deres søns manglende opmøde, forklarer Jakob Christiansen, kommunikationskonsulent ved Østjyllands Politi.

Men nattevækningerne er ikke slut. Østjyllands Politi planlægger at fortsætte indsatsen i næste uge.

- Vi mangler nogle stykker endnu, fortæller Jakob Christiansen og opfordrer dem, der ikke er mødt op til session, til at gøre noget ved sagen.

Han forklarer, at de både har fået brev i e-boks og i postkassen, hvor der også står, hvordan de skal reagere, hvis de ikke møder op.

- Så skal de tage kontakt til Forsvaret og lave en aftale med dem, forklarer han.

- Ellers bliver de vækket af os, slår Jakob Christiansen fast.

I Danmark er det lovpligtigt for alle mænd, der er fyldt 18 år, at møde op til session – også kaldet Forsvarets Dag. Selv hvis du vil være militærnægter, skal du møde og så søge om at aftjene civil værnepligt i stedet.

Hvis du ikke reagerer på indkaldelserne, får du rykkere både på mail og almindelig post, og der følger bøder med. Ignorerer du alle henvendelser ender det med en anholdelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce