Annonce
Randers

Midtbyen har fået små oaser til leg og afslapning

Slotspladsen er et hit synes Alexander Carl Blom Stensgaard og hans mormor, Britta Stensgaard. . Foto: Flemming Krogh

Den nye legeplads på Slotspladsen er et hit, og nu er "haven" vendt tilbage på Rådhustorvet for sommeren, hvilket altid er meget populært. Avisen har besøgt byens små, nye åndehuller.

Randers: Et sted, hvor mor kan få en kop kaffe, mens sønnike leger, hvor bedstemor kan gå hen, når hun har barnebarnet, eller hvor man kan få tæerne i sand, eller snuppe sig en bid mad og sætte sig i skygge.

Sådan et par steder er der dukket op, midt i Randers, mikdt i sommertiden.

Det ene sted er den nye legeplads på Slotspladsen, og det andet er sommerhaven på Rådhustorvet.

Begge steder var flittigt benyttet lørdag formiddag, da avisen slog en smut forbi.

Vejret var færd med at producere sin 36. sommerdag i år, det var varmt, solen bagte, men en mild vind lettede lidt på de varme stråler.

Annonce
Heidi Bjørn, hendes søn, Simon bjørn og Birgitte Sylvestersen (til højre) nyder at Rådhustorvet har fået have og siddepladser. Foto: Flemming Krogh

Godt øje til de større børn

På legepladsen var to og et halvt-årige Alexander Carl Blom Stensgaard i færd med at plage mormor, Britta Stensgaard, om at lege vildere og højere. Han havde et godt øje til de større børn, der selv kunne fragte sig rundt i et net og komme op i en hule lidt højere oppe, end just beregnet for sådan en lille størrelse som ham.

- Ja, det er altså bygget til lidt større børn, han kan ikke selv endnu, lød det fra Britta, mens hun baksede med at støtte drengen op i de højere luftlag.

- Derop, kommanderede Alexander Carl og pegede.

- Nej, det er du for lille til, lød det fra mormor, der alligevel hjalp ham lidt der op ad.

- Han har en klatrevæg derhjemme, så han kan godt lidt selv. Jeg synes, at det er fint det her, det er et godt sted at gå hen med børn. Der er kun ham her derhjemme, men han ønsker sig en storebror, hvilket jo er lidt svært at få, griner mormor.

- Lillesøster, siger den to og et halvt-årige så.

- Nå, ja, det var da nok straks nemmere, lyder det fra Britta Stensgaard.

Familien Vangsgaard har lavet picnic midt på Rådhustorvet. Her er det mor og far, Maria og Thomas, og børnene Clara og Anton. Foto: Flemming Krogh

Endelig sker der noget

Lille Magnus Lilliendahl Svenningsen på bare 14 måneder er i færd med at kravle forbavsende hurtigt ned ad bakken på gummibelægningen.

- Han er lige lille nok til redskaberne, undtagen den lille rutschebane. Men han elsker bakkerne her, lyder det fra hans forældre Stine Svenningsen og Ole Lilliendahl.

Også faster er med i dag for hyggens skyld, hun hedder Lone Lilliendahl Andreasen.

- Endelig sker der noget i midtbyen. Man kunne håbe på at det smittede lidt af på Slotscentret. Der jo har været dødt i 100 år, siger Ole Lilliendahl.

- Og sådan noget her og dét, der er lavet på Rådhustorvet, det er med til, at man bliver hængende og ikke bare går en tur ned ad Brødregade og tager hjem, siger Stine Svenningsen, der sidste år brugte Rådhustorvet til at sidde og amme Magnus.

- Det mangler nemlig lidt i midtbyen. Derfor vælger man tit Randers Storcenter, når man skal ud, for der kan man også komme til at skifte, da der er puslebord, siger hun.

Magnus Lilliendahl Svenningsen på 14 måneder kravler på alt. Her er han sammen med mor, Stine Svenningsen og far, Ole Lilliendahl. Foto: Flemming Krogh

Det har manglet i centrum

En purk på tre år drøner rundt og har en fest med sig selv, han prøver ihærdigt at komme med på billederne til avisen. Det lykkedes.

Han er tre år og hedder Malik Iskandarani. Mor og far, Naja Larsen og Mahmoud Iskandarani roser initiativet med legepladsen:

- Det har manglet her i centrum, det kan nok få mange flere til at komme her. Vi er superglade for det, siger de.

Også Malene Andersen, mor til Xander Kimose Kastrup på syv år, der har sin jævnaldrende ven, Mathias Amdi Skipper med, er glad for legepladsen.

- Man mangler sådan nogle steder som alenemor, hvor man kan sidde og nyde en kop kaffe, mens man ser på at ens søn leger, siger hun.

Malik Iskandarani på tre år og mor Naja Larsen udforsker legeredskaberne på Slotspladsen. Foto: Flemming Krogh

Nyder det mega meget

På Rådhustorvet er der masser af mennesker, der har slået sig ned i havestole, på kanten af sandkassen eller ved bord-bænkesættene, der står under tag for at holde den bidende sol stangen.

Her finder vi Heidi Bjørn og hendes søn Simon Bjørn samt Birgitte Sylvestersen. De er vilde med at haven er vendt tilbage til Rådhustorvet.

- Vi var lige på vej over for at købe en sandwich, som vi så kan sidde at nyde her. Det er bare dejligt, at man kan det. Vi nyder det mega meget, siger Heidi Bjørn.

- Og vejret er jo lige til det, indskyder Simon Bjørn.

Man kan "gå på stranden" på Rådhustorvet for tiden. eller i hvert fald få tæerne i strandsand. Her er det Julie Handberg og sønnen Oscar (med rygsæk på) på tre år, der leger. Flemming Krogh

Picnic på Rådhustorvet

Også familien Vangsgaard, mor og far, Maria og Thomas, og børnene Klara på et år og Anton på ni år, har fundet plads i skyggen. De er ved at spise medbragt mad.

- Vi har lavet en lille picnic ud af det. Vi var her i sidste weekend, hvor der var blues, og der opdagede vi, hvor dejligt, der er her. Det fik os til at komme igen i dag, og vi vidste faktisk ikke, at det her var blevet lavet, selv om jeg havde læst om at det skulle komme, siger Maria Vangsgaard.

Julie Handberg havde sønnen Oscar Handberg på tre år med i sandkassen.

- Jeg anede ikke, at det her var her. Vi skulle bare have Oscar klippet, og jeg skulle købe en fødselsdagsgave, og så fik vi den her glædelige overraskelse, siger Julie Handberg, der lige pludselig sad med tæerne begravet i strandsand.

Og man må sige, at randrusianerne har taget byens små, nye åndehuller til sig. Noget grønt, noget hyggeligt, hvor man kan sidde og så noget børnene kan lege på, det er et sommerhit i Randers.

Syv-årige venner får fart på karrusellen. Xander Kimose Kastrup drejer, mens Mathias Amdi skipper bliver rundtosset. Foto: Flemming Krogh
Højere, mormor. Lille Alexander Carl Blom Stensgaard er en vildbasse på legepladsen, og gav Britta Stensgaard nok at se til. Foto: Flemming Krogh
Der blev tumlet, kravlet, gynget, drejet rundt, klatret, løbet og leget på Slotspladsen lørdag formiddag. Foto: Flemming Krogh
Alle, som avisen talte med, roste initiativet med legeplads på Slotspladsen. Foto: Flemming Krogh
Vejret var perfekt til udendørsleg. Foto: Flemming Krogh
Masser af mennesker på Rådhustorvet, der er blevet shinet up til sommerbrug. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce