Annonce
Erhverv

Midtjylland tager vækst-førertrøjen fra hovedstaden

I 2019 vandt Ebeltoft-virksomheden Kvadrat den danske udgave af vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year foran blandt andre Netcompany, der har vundet regionsfinalen i København de seneste tre år i træk.  Pressefoto
Vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year sætter igen rekord i antallet af kvalificerede virksomheder. Regionerne Midtjylland, Sydjylland og Fyn går frem, mens København, Sjælland og Nordjylland taber en smule terræn.
Annonce

DANMARK: 1634 danske virksomheder. Så mange har på baggrund af 2019-regnskabene klaret cuttet til at deltage i vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year i 2020.

Det er det højeste antal nogensinde i Danmark, hvor konkurrencen gjorde sit indtog første gang i 1997. Her er kvalifikationskravet blandt andet minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller omsætning i det seneste regnskabsår.

Det kunne 1623 virksomheder i Danmark leve op i 2018-regnskabet. Dermed er den samlede fremgang denne gang på 1 procent.

Sidste år vandt det globale design- og tekstilvirksomhed Kvadrat A/S fra Ebeltoft på Djursland, og i årets udgave tager Midtjylland førertrøjen fra start som den region med flest vækst-virksomheder i feltet.


Det er traditionelt tæt løb mellem Midtjylland og København i toppen, og i år ser vi den største fremgang i det midtjyske.

Peter Faurschou, partner i EY og ansvarlig for Region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year


I alt 410 midtjyske virksomheder er med i årets udgave af EY Entrepreneur Of The Year, og det er en fremgang på 14 procent i forhold til 361 virksomheder i fjor. Også regionerne Syd- og Sønderjylland samt Fyn går frem med 13 og 7 procent sammenlignet med året før og tegner sig for henholdsvis en andel på 268 og 151 vækst-virksomheder. Sidstnævnte er i øvrigt en regional rekord for Fyn i konkurrencen.

- Det er traditionelt tæt løb mellem Midtjylland og København i toppen, og i år ser vi den største fremgang i det midtjyske, siger Peter Faurschou, partner i EY og ansvarlig for Region Midtjylland i EY Entrepreneur Of The Year.

Årets vækst-virksomheder i tal

Nordjylland: 187 (209) -11procent

Midtjylland: 410 (361) +14 procent

Sydjylland: 268 (238) +13 procent

Fyn: 151 (141) +7 procent

Sjælland: 273 (301) -9 procent

København: 345 (373) -8 procent

Total: 1634 (1623) +1 procent

Mens Fyn, Midtjylland samt Syd- og Sønderjylland trækker årets rekord i hus, så må København, Sjælland og Nordjylland notere sig tilbagegang. I hovedstaden er der denne gang 345 virksomheder, som kvalificerer sig i konkurrencen mod 373 i 2019.

Det er en regional og national jury, som står for kåringen af vinderne i årets virtuelle regionsfinale onsdag 2. december og den efterfølgende landsfinale 21. januar 2021.

EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 34. gang i år. Konkurrencen finder sted for 24. gang i Danmark.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, blandt andet entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres 21. januar 2021 i København.
  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2019 var Kvadrat.
  • Erhverv+ dækkede konkurrencen i 2019 og gør det igen i 2020.

Hvem kan deltage?

  • For at deltage skal entrepreneuren være ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og have haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.
  • Virksomheden skal have eksisteret i mindst tre år og ved udgangen af det seneste regnskabsår have minimum 20 ansatte og vækst i antallet af ansatte i forhold til det foregående regnskabsår.
  • Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår, og det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.
  • EY gennemgår samtlige danske virksomheder med undtagelse af virksomheder under 20 ansatte, offentligt ejede selskaber og dem med udenlandsk majoritetsejerskab. Kandidaterne præsenteres derefter for en uafhængig jury, der kårer de regionale og nationale vindere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Så lykkedes det på hjemmebane: Randers FC kontrollerede mod fynboer

Danmark

Det antropocæne kulturlandskab

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers FC vinder med 2–1 over OB

Østjylland

Peter 'PC' Christiansen får nyt job i FC København: AGF suspenderer ham med øjeblikkelig virkning

Annonce