Annonce
Randers

Mikkel har slået golfbolden fra Randers til USA: Tiden på HTX gav ham mulighed for at studere i USA

Mikkel Schmitt blev student på Tradium i 2020. Nu fortsætter han både sin uddannelse og sportskarriere i USA. Pressefoto
Som lovende golftalent valgte Mikkel Schmitt at tage en teknisk studentereksamen på Tradium. Ud over de faglige muligheder var det afgørende for ham at kunne forfølge sine sportslige ambitioner. Nu slår han ud på golfbaner i USA, samtidig med at han læser på universitetet i Louisiana.

Randers: Bioteknologi var yndlingsfaget for Mikkel Schmitt, der blev student fra HTX på Tradium i 2020. Men ud over at finde spændende faglige udfordringer i laboratoriet var det også vigtigt for Mikkel at vælge en uddannelse, hvor der var plads til at dyrke golf på eliteniveau.

- Skolen arbejdede sammen med Team Danmark for at gøre det muligt for mig at få ekstra undervisning, når jeg spillede turneringer eller trænede med landsholdet. Derfor kunne jeg tillade mig at have mere fravær end de andre elever, fortæller Mikkel Schmitt.

Internationale turneringer åbnede døren til USA

De rammer, Mikkel fik for golfspillet, var afgørende for, at han i dag spiller på golfholdet for University of Louisiana at Monroe i 1. division – den bedste division i collegesport i USA.

- At jeg fik lov til at være lidt mere fraværende gjorde, at jeg kunne spille noget mere internationalt, så amerikanske collegetrænere kunne lægge mærke til mig. Det er nemlig sådan, at jeg har fået muligheden for at få et scholarship til at spille og studere i USA. Her spiller jeg på nogle rigtig fede baner mod nogle rigtig dygtige golfspillere. Min ambition er at arbejde så hårdt som muligt og så se, om det er godt nok til at gå vejen som professionel golfspiller, fortæller Mikkel Schmitt.

Ud over at spille golf læser Mikkel også en bachelor i Business Administration på University of Louisiana at Monroe. Hvis det ikke bliver til en karriere inden for golf, er planen, at Mikkel vil bruge sin bachelor til at finde et job i Danmark.

Annonce

Plads til alle på HTX

Spørger man Mikkel, hvad han tænker tilbage på fra sin tid på HTX, så er det de spændende opgaver i laboratoriet, fede golfoplevelser og et studiemiljø, hvor der var plads til alle.

- Stemningen på HTX var meget stille og rolig. På HTX er der plads til mangfoldigheden, og der er ikke nogen, som bliver kigget mærkeligt på, fordi de er lidt ”anderledes”. Fordi skolen ikke er så stor, så var sammenholdet rigtig godt.

Fakta

Om Randers ElitesportsCollege

Randers ElitesportsCollege giver unge sportstalenter mulighed for at kombinere seriøs skolegang med sport på højeste niveau, hvor målsætningen er at forene de “tre liv”: Uddannelse, elitesport og fritid.

Randers ElitesportsCollege er et samarbejde mellem Tradium, Randers Statsskole, Randers Realskole og Randers HF & VUC og byens elitesportsklubber, så det er sportstalenter fra mange forskellige sportsgrene, der fra 7. klassetrin kan optages på Randers ElitesportsCollege.

På Tradium Handelsgymnasiet har man et unikt koncept, hvor elitesportseleverne udgør en hel klasse. Eleverne får de samme obligatoriske fag som alle andre handelsgymnasieelever og muligheder for at tage valgfag, der toner uddannelsen. Men med én samlet klasse giver det også sammenhold og mulighed for også at tænke elitesportselementet ind i studieture m.m.

Inden for alle sportsgrene deltager eleverne i morgentræning hver tirsdag og torsdag, hvilket skolerne i samarbejdet sørger for passer ind i skoleskemaet.

Randers ElitesportsCollege har tilknyttet professionelle trænere, der træner talenterne både teknisk, fysisk og mentalt. Eleverne på ElitesportsCollege har endvidere, fra de fylder 15 år, mulighed for at bo i den moderne collegebygning ”Tower” ved Arena Randers, der ligger dør om dør med de mange idrætsfaciliteter i Arena Randers og lige over for fodboldstadion.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce