Annonce
Kultur

Mikkel Julius skriver sang om barndomsbyen Spentrup

Mikkel Julius giver koncert på Hotel Randers torsdag 24. okober. Foto: Chanett Koldsø.
Torsdag 24. oktober optræder Mikkel Julius ved en intimkoncert på Hotel Randers, hvor repertoiret naturligvis rummer Spentrup-sangen om en lille søvnig by, der rummer både kaos og idyl.

Randers: Han samler på historier, på skæve eksistenser, på mennesker der ikke går den lige vej. Og så kan han slet ikke lade være med at gå og småfilosofere over tilværelsen. Det er alt sammen materiale til Mikkel Julius’ både følsomme og underfundige sangskriveri.

Torsdag 24. oktober optræder han ved en intimkoncert på Hotel Randers. Og han glæder sig. Især til at synge nogle af sine egne sange, der blandt andet handler om den by, hvor han er vokset op. Nemlig Spentrup.

I det nummer trækker han sin hjemstavn ind i musikken og gør den almengyldig. De oplevelser, han havde som barn, er affyringsrampe for den voksne Mikkels sonderinger, den sensommerdag han spadserer rundt i sin barndomsby. " En lille søvnig by, kan rumme mere end man tænker. Både kaos og idyl", som han synger.

Han skriver i samme sang om det sted, hvor han blev passet i Rønneparken hos et ældre ægtepar, og hvordan han og kammeraterne klatrede op i parkens legetårn, hvor de kunne kigge ud over det åbne marklandskab og drømme sig væk.

- Da jeg lagde sangen ud på facebook, fik jeg en masse henvendelser fra gamle klassekammerater, lærere og andre, som jeg har kendt, fortæller Mikkel Julius, der især husker en kommentar.

- Det var fra en kvinde, der i 1970'ere rejste til USA og i dag bor i Michigan. Det der med Spentrup ramte hende lige i hjertet, skriver hun. Og det er jo dejligt at høre, at ens musik kan skabe associationer hos andre, siger Mikkel Julius.

Mikkel Julius

Stammer fra Spentrup.

Bor med sin familie i Solbjerg ved Aarhus.

Har gået i skole på Blicherskolen og C la Cours Skole.

Student fra Randers Statsskole.

Cand. mag. i musik- og kulturforståelse fra Aalborg Universitet.

Arbejder som musiklærer ved Odder Musikskole.

Optræder med sin egen og med andres musik.

Er aktuel i Randers torsdag 24. oktober på Hotel Randers kl. 20.

Releaser to singler fredag 25. oktober med henblik på at samle et album i 2020.

Dukker op et hemmeligt sted i Spentrup med en pop-up koncert i forbindelse med Spil Dansk Ugen.

Ukulele-dreng

Han er en af de tre ukulele-drenge, som musik-Danmark lærte at kende i 2016 i talentshowet Danmark har Talent, hvor de optrådte under navnet De Originale Kopier.

Den gang læste han stadigvæk musikvidenskab på universitetet. Men i fritiden gav han den gas sammen med de to andre ægte kopier. I dag er ukulele-bandet på lavt blus, fordi der er så mange andre ting, der skal passes.

Mikkel er blevet færdig med studierne og kan kalde sig cand. mag. i musik- og kulturforståelse. En uddannelse, han blandt andet bruger, når han underviser elever på Odder Musikskole. Men sideløbende med undervisningen skriver han musik og optræder med såvel egne som andres tekster.

- Jeg har faktisk optrådt mange steder i landet. Som regel mindre og tætte koncerter. Og jeg tager gerne ud til bar- og festjobs med covermusik, siger han og lader forstå, at han også bliver booket til bryllupper og firmafester.

- Altså. I min optik er musik håndværk. Ikke nødvendigvis de store følelser, som det bliver udtrykt i eksempelvis X-faktor. Jeg bryder mig ikke om den aura af forfinethed, som nogle lægger omkring musikken. For pokker da. En sang er jo bare en sang, siger Mikkel Julius.

Annonce

Profetens sang

Lige nu arbejder han på at få gjort et album færdigt. Han regner med at være klar i løbet af 2020. Foreløbig udgiver han den 25. oktober to singler. Det ene er “Spentrup” - det andet er "Profeten"

- En mand, jeg mødte i en bus i København. Han var lidt ilde tilredt. En mand, der havde været hård ved sig selv, eller som livet havde været hård i mod. Jeg faldt i snak med ham. Og denne natte-profet, der vandrede rundt i København, har givet inspiration til en sang, siger Mikkel, der i dag bor med kæreste og søn i parcelhus i Solbjerg syd for Aarhus.

Lige nu går han og varmer op til koncerten på Hotel Randers og til dagen efter, hvor han udgiver de to nye singler som forløber til det planlagte album. Endelig dukker han op i forbindelse med Spil Dansk Ugen på et hemmeligholdt sted i Spentrup, hvor Spentrup-sangen kan opleves live ved en pop-up koncert.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Randers FC For abonnenter

Middelfart mod Randers FC, siger du? Den har skam også sin helt egen historie

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Leder For abonnenter

Livsfarligt for lokalsamfundet: Der skal mere fart på, Randers Kommune

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce