Annonce
Randers

Mille og Michaela udlevede den ultimative prinsessedrøm

Syvårige Mille udfylder til fulde rollen som lille prinsesse, hvor hun sidder der midt på gulvet i al sin stads og stråler om kap med guld. Foto: Annelene Petersen

Clausholm Slot lagde eventyrlig kulisse til fotoshoot, hvor en syvårig og en 21-årig var prinsesse for en dag. Og det kom Børnecancerfonden til gode.

Store rober kræver store rum. Den fordring indløste Clausholm Slot tirsdag, hvor det hvide barokslot lagde indre og ydre kulisser til et fotoarrangement, der alt sammen handlede om at være prinsesse for en dag.
<p>Foto: Annelene Petersen</p>
Det var nærmest som at træde ind i en tidslomme, hvor slottet gled tilbage i sin tid, da skønhed og rigdom gik hånd i hånd på stedet.
21-årige Michaela slap for en enkelt dag jobbet sosu-assistent elev for i stedet at træde ind i prinsessedrømmen på Clausholm. Foto: Annelene Petersen
Perfekt sommervejr. Blomstrende rododendroner, kilometervis af hække og grønt græs, så langt øjet rakte, og en karet, der kom rullende over voldgraven med et par prinsesser om bord, indgik i sceneriet.
Annonce
Jan Hannestad i fuldt ornat som groom viser den lille prinssese Mille op i kareten, der står på broen over voldgraven. Foto: Annelene Petersen

Eventyr for fulde gardiner.

I denne overdådighed af eventyr-styling finder vi syvårige Mille Eriksen, der var sprunget en skoledag over for sammen med mor og mormor at tage turen hjemme fra Brande til Clausholm for at leve prinsessedrømmen ud.
<p>Foto: Annelene Petersen</p>
Det samme havde 21-årige Michaela Lønquist fra Horsens. Begge havde vedholdende budt på den auktion, som reklamefotograf Pernille Bering, Randers, for noget tid siden havde lagt ud på Team Rynkeby Østjyllands facebookside. Altsammen med det formål at skrabe penge ind til Børnecancerfonden.
<p>Foto: Annelene Petersen</p>
Annonce

Arbejdede gratis

Pigerne fik en stjernestund, fonden fik penge - og en lille skare af hjælpere arbejdede gratis og sørgede for, at drømmen kunne leves helt ud. Slutteligt forevigede Pernille Bering prinsesserne, så de har et håndgribeligt bevis på realiseringen af en drøm.
Milles mor, Mette Eriksen, sad på et tidspunkt og bød på begge fotoshoots.
»Jeg har tre piger på 15, 13 og syv år, men blev nødt til at koncentrere mig om at byde på den ene. Og jeg blev ved, til jeg fik den,« siger Mette Eriksen og tilføjer, at det her lige er noget for Mille:
»Hun er vild med prinsessekjoler og flot hår«.
Kjolerne med metervis af tyl, blonder, pailletter og slæb i lange baner sørgede Marion Krobath Olesen for. Hun driver både net og butik i Hadsund Akrobath.dk med speciale i prinsessetøj. Desuden designer hun selv under sit mærke Margrethe Designs.
Hun excellerer i douche farver i champagne, beige og rosa, og hun er storforbruger af fine stoffer til sine rober. Det er også ofte hende, som reklamefotografer ringer til, når de skal lave prinsessebilleder. For hun er virkelig leveringsdygtig i tøj til eventyr.
Annonce

Alle er smukke

Men krøllerne skal også sættes og ansigtet gøres smukt. Den del af seancen sørger makeup-artist og stylist Helle Wedderkopp for. Hun ved lige præcis, hvad sminke kan gøre ved et ansigt, uden at man egentlig kan se, at hun har haft gang i pudder og pensler. Kunsten er nemlig at fremhæve det naturlige look.
»Jeg bruger lyse farver og giver dybde ved at lægge lag på lag,« forklarer Helle Wedderkopp, der har det udgangspunkt, at alle mennesker er smukke.
»Det handler om at fremhæve de flotte linjer i et ansigt,« siger hun og demonstrerer, hvor smuk 21-årige Michaela Lønquist bliver efter en times styling af den kyndige ekspert.
Annonce

Kontraster i hverdagen

Til daglig arbejder Michaela med et fag, der bestemt ikke giver plads til prinsessedrømme og herskabelig slendrian.
»Nej. Jeg er sosuassistent-elev. Så det er noget helt andet end dette her,« konstaterer Michaela, der mest bød på auktionen, fordi hun syntes, det kunne være spændende at få lagt den helt rigtige makeup og promenere i kjoler med slæb.
Og så var der kareten og hestene. Koldblods og rolige stod de og ventede, forspændt en karet, hvor prinsesserne også skulle fotograferes fra.
»Slesvigere, ligesom som bonderøvens Solvejg,« forklarer den smokingklædte herre, Jan Hannestad, der som prikken over i'et bar høj sort hat. Når han kører bryllupper og andre eventyrlige begivenheder har han rollen som groom, mens hestenes ejer, Niels Jørgen Ramsdal fra Stald Ramsdal ved Hammershøj, gav den som kusk.
Man bemærkede straks, at der ikke var reklamer på karet eller kusk.
»Vi går op i, at det skal være den gamle stil. Der hører reklamer ikke til, hvis man vil køre en ordentlig stil,« siger Jan Hannestad, der også kan afsløre, at heste og karet ankom til Clausholm i lastbil. Den holdt omme bagved en af avlsbygningerne og forstyrrede ikke illusionen om herskabelighed og gamle dage.
Tilbage er kun at afsløre, at slesvigerne såmænd er Walther og Carlo - julehestene, der i december har travlt med at trække juletoget i Randers. Men i går deltog de i et eventyr.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Leder For abonnenter

Hop nu bare i vandet, piger: Drengene er ikke farlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Erhverv

Lokal firma trykker bæredygtige valgplakater i tusindvis - men bare ikke med politikere fra Randers, fortæller en skuffet direktør

Annonce