Annonce
Norddjurs

Millioner til lokal sundhed i Norddjurs, Syddjurs og Favrskov

Grenaa Sundhedshus kan se frem til en udvidelse. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen

Kronjylland: Der er sundhedskroner på vej til fire projekter i Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner. I alt cirka 15 millioner kroner sprøjtes ind i lokale læge- og sundhedshuse, og det skulle gerne betyde, at patienterne i sidste ende oplever, at deres forløb kører mere smertefrit.

Pengene kommer fra en landsdækkende pulje på i alt 800 millioner kroner, som den daværende SR-regering øremærkede til etablering af store lægehuse ved et sundhedsudspil i 2014. Nu fordeles pengene med cirka 200 millioner kroner over de kommende fire år.

Region Midtjylland har sammen med Norddjurs Kommune søgt om midler til etablering af lægepraksis i Grenaa Sundhedshus. Det ansøgte beløb lød på 14 millioner, og der blev tildelt 9,3 millioner kroner. Selvom hele ønsket ikke blev opfyldt, er man godt tilfreds på Norddjurs.

- Det er super positivt. Vi er meget glade for, at sundhedshuset nu kan udbygges, så vi kan få flere praktiserende læger ind i huset. Det understøtter i høj grad det arbejde, der foregår om at bringe sundheden tættere på borgerne, siger Sundhed- og Omsorgschef i Norddjurs Kommune, Søs Fuglsang.

Hun fortæller, at et styrket sundhedshus betyder, at de praktiserende læger kommer tættere på sygeklinikken og hjemmeplejen, til gavn for patienterne.

- Ting flyder altid nemmere, når man har ansigter på hinanden. Det er altid nemmere for lægerne at henvise til de kommunale tilbud, vi har, når der er en god daglig dialog omkring den fælles planlægning, siger Søs Fuglsang.

Samtidig tror hun på, at et godt og alsidigt fagligt miljø kan være med til både at tiltrække og fastholde lægerne i Grenaa.

Udover de 9,3 millioner til sundhedshuset i Grenaa, er der også blevet tildelt 1,4 millioner til opkøb og udbygning af Vivild Lægehus, 900.000 kroner til Ebeltoft Lægehus og 3,2 millioner kroner til Favrskov Sundhedscenter version 2.0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce