Annonce
Randers

Millionprojekt i gang: Glarbjergvej-området i nye klæder

Afdelingsformand Bent Laursen hvor Glarbjergvej-området skal åbnes ud mod Hadsundvej: De høje hække skal gennembrydes, og arealerne vil blive udstyret med både streetbasket-bane, opholdsområde og en udendørs biograf. Foto: Morten Lund

Tre boligforeninger samarbejder om et omfattende løft til området med nye stier og belægninger, lys og udsyn

RANDERS: Tre boligforeninger har det sidste år arbejdet sammen om at skabe et helt nyt miljø i Glarbjergvej-området. Indenfor firkanten Nørrebrogade, Hadsundvej, Glentevej og Infanterivej bliver der anlagt nye, asfalterede stier, mange steder kommer der friske belægninger, mens planterne skyder op i plantekasserne mellem de nye bænke. Og det tætte buskads mellem de høje træer bliver fjernet, så beboerne får et langt mere frit udsyn mellem blokkene.

- Et af formålene med den store fornyelse af området er at skabe mere tryghed for beboerne. Det er ingen hemmelighed, at vi tidligere har oplevet uro mellem blokkene. Men med mere lys og bedre udsyn håber vi, at hele området vil blive et roligere og mere trygt sted at færdes, siger afdelingsformand i Boligforeningen Møllevænget/Storgården, Bent Laursen.

En del af de nye stier er etableret med sin friske asfalt - men den helt essentielle belysning er endnu ikke blevet sat op. I stedet drøner tunge entreprenørmaskiner omkring mellem blokkene. Og selv om Bent Laursen fik en lille forsmag på de nye tider hen over sommeren, venter han stadig på at opleve, hvordan firkanten kommer til at præsentere sig, når alle projekter er på plads.

- Men jeg tror virkelig på, at det her, det bliver godt, siger han.

Jeg tror virkelig på, at det her, det bliver godt

Bent Laursen, afdelingsformand for afdeling 24 i Boligforeningen Møllevænget/Storgården
Et stort skilt fortæller om de omfattende planer for tre boligforeningers område omkring Glarbjergvej i Nordbyen. Foto: Morten Lund

Lys og aktiviteter

Boligforeningen Møllevænget/Storgården har sammen med Boligforeningen Gudenå og Boligforeningen af 1940 via Bysekretariatet ansøgt Landbyggefonden om penge til at gøre en indsats for Glarbjerg-kvarteret. De tre boligforeninger tæller 11 afdelinger i Glarbjergvej-området - med i alt 1200 lejligheder.

- Ansøgningen blev sendt ind, da vi for et par år siden endte på den officielle ghetto-liste. Men da vi året efter blev pillet af listen, troede jeg faktisk, at det hele ville gå i sig selv igen. Men nu er vi i gang med projektet, som efter planerne skal være afsluttet til maj næste år, siger afdelingsformanden.

Ud over et markant udvidet stisystem mellem blokkene og en sværm af nye gadelygter fortæller planerne også om et område med mange småhøje og baner til street-basket, beach-volley, en BMX-bane og plads til at køre på skateboards - samt en udendørs biograf.

- Samtidig med at vi vil åbne hele området ud mod omverdenen. En del af de hække, der i dag omkranser vores firkant, bliver brudt op, så der bliver direkte adgang til området. Meget af den buskede underskov fjernes - mens de store træer får lov til at blive stående.

Beboerne i de tre boligforeninger er blevet bedt om at komme med input, da de store planer for området skulle forfattes.

- Vi har afholdt work-shops - både for skolebørn, ældre beboere - og alle andre, fortæller bent Laursen.

Annonce

Forebygger uro

At de mange nye stier kan være fristende for for eksempel knallerter og scootere, er Bent Laursen ikke blind for.

- Men de vil blive udstyret med "knallert-stop", så man ikke bare kan ræse hovedløst rundt mellem de gående. Men selvfølgelig skal vi ikke spærre helt af, så barnevogne og kørestole ikke kan færdes mellem blokkene, siger han.

Prisen for byfornyelsen bliver i nærheden af 30 millioner kroner, som finansieres af Landsbyggefonden. Mens de tre boligforeninger selv spytter lidt ekstra i projektet, for at komme ud i alle hjørner.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Randers

Farvel til restriktioner får gourmetkro til at genoverveje nedlukning: - Det er næsten ikke til at tro

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Navne

Trods kun syv år i skole, fik tømreren fra Gjerlev sin læreruddannelse - og blev lærer i Randers

Annonce